Als onderdeel van de Land Rover build en na advies en begeleiding van euro4x4parts we hebben eindelijk de Air-adjustable Air Lift 1000™-luchtveren geïnstalleerd. Ze zijn ontworpen voor achter- en/of voorwielophangingen. Aangezien we veel gewicht in de achterkant van het voertuig dragen en een daktent die we hebben geïnstalleerd op airbags aan de achterkant van de Landy. Het verstrekken van tot 1,000 lbs. van het laadniveau*, bieden de airbagsets van Air Lift meer veiligheid en comfort wanneer u een zware lading vervoert.

Geleverd door euro4x4partsElke kit bevat alles wat u nodig hebt om het systeem te installeren, meestal in ongeveer 2 uur of minder. De installatie is vrij eenvoudig en we zullen de komende weken een video over de installatie uploaden. Zorg ervoor dat u de verstrekte instructies volgt. Een paar dingen die ons opvielen zijn de volgende. Verwijder de zwarte dop en rol de cilinder omhoog naar het uiteinde van de stuurpen om zoveel mogelijk lucht af te voeren. Plaats de zwarte dop terug op de steel, rol de cilinder uit en vouw de cilinder in de vorm van een hotdogbroodje. Installeer vervolgens de beschermer aan de onderkant van de veer tussen de cilinder en de onderste veerbevestiging. Volgens de instructiehandleiding van de Air Lift 1000 wordt het installeren van een T-luchtleiding aanbevolen, tenzij het gewicht in het voertuig van de ene kant naar de andere varieert en er ongelijke drukken nodig zijn om de belasting te egaliseren of de overdracht van het askoppel bij racetoepassingen te compenseren.

In dit geval wordt er gebruik gemaakt van dual airlines. Zorg er bij het uitlijnen van de slangen voor dat de luchtleiding niet smelt en houd deze op minstens 8” afstand van het uitlaatsysteem. Laat ook voldoende speling in de luchtleiding om te voorkomen dat de montage tijdens asbewegingen wordt belast. U moet beslissen waar u het opblaasventiel wilt plaatsen, sommigen kiezen de zijkant van het voertuig, voor ons hebben we het op de achterste dwarsbalk geplaatst. Blaas de luchtveren op tot 30 PSI en controleer alle verbindingen op lekken. Alle lekken moeten worden geëlimineerd voordat het voertuig op de weg wordt getest. Dit was een perfecte ophangingsoplossing voor ons op de Defender die ons nu veel meer balans geeft wanneer deze op de weg wordt geladen.