Wanneer u voor de eerste keer een daktent koopt, is een van de vragen die veel mensen stellen, of u het hele jaar door uw tent op uw voertuig kunt laten staan? Het antwoord hierop komt eigenlijk neer op persoonlijke keuze, voor hard-shell tenten zoals de James Baroud is het minder een probleem, omdat het interieur van de tenten goed beschermd is met de glasvezel versterkte polyester schaal.

Voor canvas-daktenthouders die hun tenten permanent op hun tourers laten staan, moeten ze overwegen om de paar jaar naar behoefte de beschermende tas te vervangen om ervoor te zorgen dat het canvas goed wordt beschermd en dat je tas geen gaten bevat.

Water kan veel schade aanrichten aan zowel je tent als je canvas als het binnenkomt, dus houd het in de gaten. Het is ook een goed idee om zowel uw harde schaal als een zachte toptent elke paar weken te openen wanneer deze niet in gebruik is en laat deze na extreem weer ademen en uitdrogen.

Sommige mensen kiezen ervoor om hun daktent te verwijderen als ze om een ​​aantal andere redenen niet worden gebruikt. Voorbeelden hiervan zijn:

Brandstofverbruik

Er is geen twijfel over mogelijk, ondanks verbeteringen in de aerodynamica, zullen daktenttenten windstuwing veroorzaken en als gevolg daarvan u meer op brandstof kosten. En om deze reden zullen sommige mensen hun daktenten alleen bevestigen als ze een korte of langere reis maken.

Misdrijf

Helaas, als u in een stad of een groot stedelijk centrum woont en op een openbare straat moet parkeren, kan diefstal een reëel probleem zijn en kunt u zich ongemakkelijk voelen wanneer u de daktent op hun voertuigen achterlaat wanneer u ze niet gebruikt.

Bescherming tegen de elementen

Als je uiteindelijk je zuurverdiende geld opslokt voor een eersteklas daktent, die in sommige gevallen een paar duizend euro kan kosten, is het meer dan begrijpelijk dat je het misschien in de schuur wilt bewaren en beschermen. van de elementen wanneer niet in gebruik. Of je nu uit een vochtig land komt of een kouder klimaat, het weer kan na verloop van tijd tot problemen leiden, vooral als de tent een lek ontwikkelt.

Dus, als u van plan bent een daktent aan te schaffen, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe moeilijk het is om de tent aan uw 4WD te bevestigen en te verwijderen. Met verschillende verbeteringen in hoe tenten kunnen worden bevestigd aan dakdragers en dakbalken, is het proces gelukkig niet langer ingewikkeld.

In de TURAS We houden van niets liever dan op een vrijdagavond vroeg te vertrekken en op het laatste weekend een kampeertrip te maken. Onlangs hebben we dat precies gedaan en snel de James Baroud Discovery Space gekoppeld aan een van de nieuwe toevoegingen aan de TURAS een Land Rover Defender 110. Na het afsluiten van onze kantoorcomputers op een vrijdagavond hadden we de James Baroud in ongeveer 110 minuten aan de Defender 40 gekoppeld. En met de tent beveiligd en de weekendsvoorraden in de rug van de Landy gegooid, was het tijd om de bergen in te gaan en op het laatste moment van de wilde wintercamping te genieten.


Het bevestigen van de James Baroud harde schaal is heel eenvoudig met alle beugels en bouten die bij de tent worden geleverd. We hebben de XXL Discover Space-tent bevestigd, die 89.5mm lang is, 64.5mm breed en weegt ongeveer 55Kg. Het kostte twee van ons om deze tent op de dakdrager te tillen, maar het is raadzaam om daar waar mogelijk een derde persoon te hebben, alleen voor ongemakkelijke hefhoeken.

Laten we het proces van naderbij bekijken.

Zoals hierboven aangegeven is het raadzaam om minimaal twee personen te hebben om de tent te bevestigen en drie indien mogelijk. Het moeilijkste deel is de tent op te tillen op je imperiaal, maar daarna is het een heel eenvoudig proces.

Bevestigen aan uw imperiaal

De James Baroud-tent wordt geleverd met 6-montagebeugels die elk aan uw dakrails of uw imperiaal worden bevestigd.
Eerst moet je de meegeleverde klemmen aan je tent bevestigen en vervolgens de tent op je imperiaal opheffen, in ons geval op 3-dakbalken, dan de klemmen op je dakbalken uitlijnen en ervoor zorgen dat de tent gelijkmatig wordt verdeeld over de staven om het gewicht gelijk te verdelen.

Wanneer de tent is uitgelijnd, bevestigt u de tent aan uw dakstangen en draait u de meegeleverde bouten vast met een sleutel of ratel totdat deze goed vastzit.
Open eerst de grendels van de achterkant van de tent en geef de tent een lichte duw omhoog totdat deze begint te stijgen. De ALKO ondersteunende gasveren zullen de tent moeiteloos opheffen.

Laat vervolgens de grendels aan de voorkant van de tent los, de tent moet binnen een seconde of twee volledig rechtop staan. Bevestig vervolgens de aluminium ladder aan de zijkant van de tent waar u naar toe wilt gaan, u zult 2-opties hebben hier merken op dat de ladder bevestigingspunten zal hebben. Klim dan de tent in en duw de twee ALKO ondersteunende gasveren naar voren
De tent naar beneden sluiten is net zo gemakkelijk - trek eerst de voorkant van de tent naar beneden en sluit de twee grendels, stop dan het canvas dat langs de zijkanten van de huls steekt en sluit dan de achterkant van de tent door de riem naar beneden te trekken en het beveiligen van de rug en de zijgrendels en dat is het, je bent klaar.

Het systeem dat hier wordt gebruikt met de James Baroud-tent lijkt erg op andere tentsystemen. Dus, als je van plan bent een daktent aan te schaffen en je bent afgeschrikt door de set-uptijd, doe dat dan niet, het is een eenvoudig proces en je hebt het avontuur klaar voor 45 minuten. Happy Camping.

Douches onderweg - Fris blijven met de James Baroud-douchecabine.

Hard Shell Rooftop Tenten met James Baroud

Verkennen van de regio Somme in Noord-Frankrijk

Onderzoeken in een daktent