Chili is een zeer divers land met zowel alpine als woestijngebieden

Chili, een lang, smal Zuid-Amerikaans land dat grenst aan Peru in het noorden, Bolivia in het noordoosten, Argentinië in het oosten en de Drake Passage in het uiterste zuiden. Chili is een van de langste noord-zuid-landen ter wereld met een bereik van 4,300 km (2,670 mijl) van noord naar zuid en een zuivere 350 km (217 mi) op ​​het breedste punt van oost naar west.

De totale landmassa beslaat ongeveer 756,950 vierkante kilometers (292,260 sq mi) van het landoppervlak. Met een bevolking van ongeveer zeventien miljoen is het relatief dun bevolkt, gezien zijn grootte.

Chili heeft een zeer divers klimaat, variërend van 's werelds droogste woestijn in het noorden, de Atacama-woestijn via een mediterraan klimaat in het centrum, tot een zeeklimaat, inclusief alpine toendra en gletsjers in het oosten en zuiden. De seizoenen vallen in de volgende maanden, zomer (december tot februari), herfst (maart tot mei), winter (juni tot augustus) en lente (september tot november).

Gedurende de koloniale periode na de verovering, en tijdens de vroege Republikeinse periode, werd de cultuur van het land gedomineerd door de Spanjaarden. Andere Europese invloeden zijn Engels, Frans en Duits.


We hebben onlangs Hans Weber Celis uit Uniland Chile ingehaald, die reizen naar afgelegen delen van Chili organiseert. Hans, die relatief nieuw is in het toerspel, legde ons uit dat zijn vader 10 jaar geleden zijn eerste Unimog kocht. Het was een tweedehands 1300L met een Langer & Bock camper. Hij kon maar twee passagiers vervoeren, dus een paar maanden later kochten ze een 416 Unimog met dubbele cabine. Met deze twee platforms nu buiten het huis geparkeerd, begon het gezin op mini-avonturen om de Chileense bergen en de vele nationale parken te verkennen.

Vijf jaar geleden werkte Hans professioneel als journalist in Santiago en ondanks deze interessante carrière dacht hij altijd aan de avontuurlijke levensstijl en de familie-uitstapjes in de Unimogs. Het was rond deze tijd dat zijn vader voorstelde om samen te werken en van hun passie voor avontuur en Unimogs een bedrijf te maken.


Ze waren altijd verbaasd over het aantal mensen dat hen vroeg over het maken van begeleide tochten in de Unimogs rond Chili en zo werd het zaad gezaaid en werd Uniland Chile gesticht.

De iconische Unimogs zijn het voertuig bij uitstek voor Uniland Chile

Vandaag Uniland heeft Chili een aantal tourende Unimogs, een is een 1300L die 12-passagiers vervoert. Het heeft een cabine die comfortabel tien mensen achterin plaats biedt, en ook een paar meer mensen kunnen vooraan met de bestuurder reizen.

Je zult veel inheemse dieren in het wild in Chili ervaren

Ze hebben ook een dubbele 416-cabine die vier passagiers kan vervoeren. Uni-Chili heeft ook drie extra 1300L Unimogs die goed worden onderhouden en klaar zijn om op pad te gaan wanneer ze bezig zijn met toergroepen. Hans vertelde ons dat zij geloven dat de Unimog het perfecte voertuig is voor dit soort overlandavonturen in Chili. Zoals benadrukt door Hans in Patagonië, zult u te maken krijgen met enorme rivieren en alleen een Unimog met zijn hoge speling kan ze oversteken, waardoor ze bestemmingen kunnen bereiken die standaard 4WD-voertuigen niet kunnen.

Avonturiers van over de hele wereld komen deze tours ervaren

De Uniland Unimogs zijn goed uitgerust om hen in staat te stellen het extreme terrein aan te pakken. Sommige van deze aftermarket-accessoires omvatten lieren en heavy-duty veren en schokdempers. Ze gebruiken ook de nieuwste GARMIN GPS-navigatiesystemen om ervoor te zorgen dat ze in afgelegen gebieden naar hun bestemming kunnen gaan, maar nog belangrijker om ze weer thuis te krijgen.

Wat onderhoud betreft, gebeurt dit binnenshuis waar het bedrijf hun voertuigen nauwlettend in de gaten houdt. Hun hoofdmonteur alvorens zich te vestigen om voor Uniland te zorgen werkte voor 25 jaar voor Mercedes Benz in Chili en heeft een rijke ervaring in het werken met Unimogs.

Uniland Chile neemt avontuurlijke mensen mee op geleide reizen naar hun favoriete locatie in Patagonië. Ze bieden ook toerdiensten voor klanten die Patagonië willen verkennen in het comfort van hun eigen reiswagen.

Patagonië

Patagonië is een 4WD-paradijs voor toeristen, een dunbevolkte regio aan de zuidkant van Zuid-Amerika. Patagonië is de perfecte bestemming om avontuurlijke toeristen te brengen zegt Hans, omdat het landschap en de robuustheid ervan nergens anders op de planeet is.

De regio heeft torenhoge bergen, woestijnen, graslanden, gletsjers, meren en kustlijnen op drie oceanen met de Stille Oceaan in het westen, de Atlantische Oceaan in het oosten en de Zuidelijke Oceaan in het zuiden.

In de centrale regio vind je een vulkanisch gebied met plateaus en diepe longitudinale depressies die ongelooflijke fotomogelijkheden bieden.

Een ding is zeker, er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar je landschappen kunt ervaren die zo divers zijn als hier en je hebt zeker een goed onderhouden 4WD nodig om de vele edelstenen te ontdekken die dit deel van de wereld te bieden heeft.

Patagonië is de perfecte bestemming om avontuurlijke toeristen te brengen

Hans Weber Celis
Operaciones y Negocios
[e-mail beveiligd]
www.unilandchile.com
Concepción, Chili

Voor meer informatie over Uniland Chile bezoek www.unilandchile.com