Het vinden van een netwerk van onverharde wegen in Frankrijk vereist wat onderzoek en wanneer je ze vindt, is de vraag: hoe weet je of je ermee mag rijden? Over het algemeen mag je een bestaande openbare rijstrook gebruiken, maar let op de borden met de tekst "Propriété privée", dit betekent privébezit en je moet deze rijbanen niet verlaten. In Frankrijk gelden dezelfde regels voor het rijden op groene rijstroken als in het Verenigd Koninkrijk en vele andere Europese landen, rijd langzaam en in kleine groepen en houd al je afval in je auto, de sporen zijn meestal in goede staat maar kunnen stoffig en ruw zijn in vlekken vooral als je de beboste gebieden ingaat.

Een van de vele kerkhoven in de regio

Goede greenlaning (dirt tracks) kaarten voor Frankrijk bevatten de Memory-Map's (IGN) 1: 25000. Deze kaarten identificeren duidelijk greenlanes. Als je lid wordt van Codever http://www.codever.fr zij zullen u een handig boekje sturen dat uitlegt waar u legaal groen kunt landen. Andere handige kaarten zijn het IGN bleu Carte de Randonnee 1: 25000 Dit zijn gedetailleerde kaarten die alles bedekken tot aan de smalle paden, zelfs schuren, rivieren en bronnen. Als je weet waar je naartoe gaat, zijn deze kaarten erg handig, omdat elk deel van Frankrijk bedekt is.

Het Great War Museum in de stad Albert

Onlangs hebben we door het noorden van Frankrijk gereisd en hebben we een aantal regio's van de greenlanes kunnen verkennen, voornamelijk in de regio Somme. Een plek waar 100 jaren geleden de eerste wereldoorlog officieel eindigde. Iedereen die zich in dit deel van de wereld bevindt, moet proberen dit gebied te bezoeken en uit de eerste hand te zien en te proberen te ervaren wat zoveel jonge mannen hebben meegemaakt tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Verken de regio van de Somme

Geëtst in de geschiedenisboeken als de strijd van alle veldslagen, in de vroege ochtend van 1 juli 1916, werden meer dan 100,000 Britse infanteristen door de Britse generaals bevolen uit hun loopgraven ten noorden van de rivier de Somme in Frankrijk.

Continentaal ontbijt na een goede nachtrust in de daktent

De Britten werden die ochtend vernietigd, wat resulteerde in duizenden slachtoffers die de geschiedenis in zouden gaan als een van de grootste verliezen die een leger ooit heeft toegebracht in de geschiedenis van de moderne oorlogsvoering. Ondanks de enorme verliezen toegebracht op de eerste dag van de slag om de Somme, duurde het offensief voort tot de oorlog eindigde op de 11 van november 2018.

De route controleren

Het besturen van de 4WD-tracks door deze regio is een zeer nederige ervaring wanneer je langs een kerkhof voorbij een kerkhof komt met opvallende witte en donkergrijze kruisen die het landschap domineren. Veel van de inscripties op de kruisen zijn '' een soldaat van de grote oorlog bekend als god '' en er zijn enorme herinneringsmonumenten gebouwd ter nagedachtenis aan verschillende geallieerde landen die vochten in de vele veldslagen in de regio.

Onze Kelly Kettle krijgt veel gebruik op onze reizen

Je kunt je niet voorstellen hoe het was voor de jonge mannen aan beide kanten van de loopgraven die hier vanuit de hele wereld kwamen tussen 1916 -1918. In die tijd het meest herkenbare voertuig dat dit modderige landschap onderhandelde tijdens de Slag aan de Somme was de Britse Mark 1-tank, dit was 's werelds eerste tank die deelnam aan de strijd. De naam 'tank' was aanvankelijk een geheime code die door de Britten werd gebruikt om geheimhouding te handhaven en het ware doel ervan te verhullen.

Nog een perfect kamp in de regio Somme

Dit voertuig is ontwikkeld in 1915 om de patstelling van loopgravenoorlog te doorbreken. De Mark 1 had een 6-cilinder en een 105 PK-benzinemotor, waarvan de belangrijkste voordelen waren: het overleven van het machinegeweer en het kleine vuur in "No Man's Land", het kunnen rijden over het moeilijke modderige terrein, het rijden over de barbDe draad werd doorkruist en de kloven tussen de loopgraven van de vijand overschreden. Het werd ook gebruikt om voorraden en troepen door het moeilijke modderige terrein te vervoeren.

De James Baroud opzetten

Je kunt gemakkelijk een paar dagen doorbrengen met het verkennen van de 4WD-routes in de Somme met zoveel sites van historische betekenis en herdenkingsplaatsen. De modder in de Somme is heel anders dan alles wat we ooit hebben meegemaakt, het is erg glad en zwaar.

Munitie weergegeven in een van de vele musea in de regio

DE TRACKS IN FRANKRIJK IN EEN 4WD BEKIJKEN - Geen belediging voor busreizen, maar met een 4WD of deelname aan een 4WD-tour kun je dit landschap echt ervaren en absorberen terwijl je van het slagveld naar het slagveld rijdt over smalle onverharde wegen die je recht naar voren brengen in het hart van deze historische regio.

Tijdens de Slag om de Somme werd dit land in elkaar geknutseld met het constante bombardement van bommen, waardoor het land vol water en zware sneeuwval terechtkwam en dit alles resulteerde in zeer onaangename omstandigheden voor de mannen en de voertuigen die deze zeer uitdagende moesten onderhandelen milieu.

Kiezen waar te verblijven voor nog een nacht.

Een woord van waarschuwing bij het besturen van deze regio in een 4WD is, zorg ervoor dat je je houdt aan de aangewezen tracks en de 4WD-recht van wegen. Het is misschien net iets meer dan 100 sinds de Slag om de Somme, maar zijn erfenis en gevaren zijn nog steeds erg reëel vandaag, miljoenen niet-ontplofte munitie blijven begraven onder de bovengrond in deze regio. De Franse en Belgische autoriteiten en het leger zijn nog steeds bezig met het opruimen en het ontdekken van tonnen bommen per jaar. Dus het vasthouden aan de gevestigde nummers of het volgen van de tour met gevestigde 4X4-touringbedrijven, zoals de Battlefields door 4X4, is goed gezien de mogelijke gevaren.

Als u besluit om de Somme-regio te bezoeken, zijn er een aantal opties om deze sites te bezoeken met verschillende touringdiensten, waaronder bustochten en op maat gemaakte 4WD-reizen naar de slagvelden. De belangrijkste 4WD-toerservice wordt Battlefields By 4X4 genoemd en ze bieden 4WD-rondleidingen die zijn ontworpen om kleine groepen in staat te stellen slagvelden, iconische begraafplaatsen en gedenktekens te bezoeken en toegang te krijgen tot enkele Europese slagvelden uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Ze begeleiden je doorgangsrechten over de slagvelden en geven je een uniek en informatief commentaar over CB-radio van ervaren Battlefield-gidsen.

Kamperen op de camping Les Puits Toumants, naast het Australische monument

Terwijl je vandaag de off-grid banen in de Somme verkent, in tegenstelling tot de afbeeldingen die je in de geschiedenisboeken zou hebben gezien, is het opvallende verschil tussen het landschap van Noord-Frankrijk en België en dat van 1914-1918 de kleur. Tegenwoordig zijn de velden helder geel, groen, met de kenmerkende rode klaprozen zichtbaar in de hele regio. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, zou de kleur overwegend een bruin en grijs door modder gedomineerd landschap zijn geweest met duizenden kraters gecreëerd door het constante bombardement van granaten.

Maar door deze regio rijden in een 4WD en getuige zijn van de slagvelden, bestaande uit de grote grasvelden over kraters en loopgraven, en de prachtige gedenktekens die de honderdduizenden mannen eren die in dit oorlogstheater hebben gediend, brengt deze plek echt tot leven .

Frankrijk heeft een welverdiende reputatie als het gaat om campings met een enorme selectie aangeboden. In de regio Somme zijn er een aantal campings met een verscheidenheid aan toerplaatsen voor reizigers in de buurt van de Somme-slagvelden en de rivier de Somme. We verbleven op camping Les Puits Tournants vlak bij het Australian Memorial. De meeste plaatsen liggen informeel in ongemarkeerde gebieden rond het dominante vismeer dat zich in het midden van de camping bevindt. Het is een geweldige locatie om een ​​kamp op te zetten en deze regio te verkennen.

Tijd om het diner op te eten na een lange dag toeren door de Somme

Je kunt gemakkelijk een paar dagen doorbrengen met het verkennen van de 4WD-routes in de Somme met zoveel sites van historische betekenis en herdenkingsplaatsen. Het is een zeer vernederende ervaring en zoals we nog nooit eerder hebben meegemaakt. We raden iedereen die op tournee gaat in Noord-Frankrijk of in de buurt ervan aan om deze plaats een tijd te gaan bezoeken die nooit mag worden vergeten.