De voordelen van het gebruik van daktenten - De Tembo 4 × 4 Daktent

In onze vorige editie hebben we de geschiedenis van tenten onderzocht. Tenten hebben een lange weg afgelegd over de laatste 40,000, en vandaag worden tenten gebruikt voor een breed scala aan recreatieve, militaire, humanitaire en andere toepassingen. Een ding dat zeker waar is, is dat tenten in de loop van de millenia veel zijn geëvolueerd.

Een type tent dat het meest wordt begunstigd door overlanders en 4WD Campers is de Roof Top Tent (RTT). In dit artikel bekijken we de TEMBO 4 × 4 daktent, een tent ontworpen voor zowel warme als koude weersomstandigheden.
Daktenten worden al tientallen jaren door overlanders gebruikt als een comfortabele en relatief veilige plek om te rusten en te slapen tijdens een lange reis.

Het is gemakkelijk te begrijpen waarom RTT's zo populair zijn bij kampeerders van Overlanders en 4WD. Deze tenten zijn gemakkelijk en snel op te zetten en te verwijderen, over het algemeen volstaat het om de kap te verwijderen, de tent uit te trekken en een paar raamstokken in te steken. RTT's worden ondersteund door veel sterkere en robuustere palen dan normale grondtenten en presteren dus beter en zijn meer wind- en stormbestendig in het algemeen dan grondtenten.

De meeste RTT-gebruikers geven ook toe dat ze zich over het algemeen veiliger voelen wanneer ze van de grond in hun gezellige verhoogde kamer worden neergestreken, een ander voordeel is dat ze de tent beschermen tegen insecten, slangen en andere grotere wezens, of het nu wilde katten of honden zijn, of alleen nieuwsgierige vossen.

De meeste RTT's zoals de ruige Tembo Met RTT kunnen reizigers een comfortabele en veilige nachtrust ervaren wanneer een voertuig 's nachts naar boven trekt.

Het toevoegen van een bijlage aan een RTT voegt een tweede niveau van ingesloten comfort toe, hier de Tembo 4 × 4 Opbouwtent bij het dak biedt een afgesloten ruimte onder de tent die ook de ladder omsluit. Het bijgebouw wordt geleverd met een slijtvaste rits, PVC-vloer, het bijgebouw kan volledig worden afgedicht of de deuren kunnen worden opgerold om wind door de gaasdeuren te laten waaien. De achterwand aan de binnenkant kan ook worden dichtgeritst of kan worden geopend en opgerold om toegang te krijgen tot de zijdeuren van het voertuig via de achterwand van het bijgebouw.


Een bijgebouw als deze is de perfecte plek om te koken, werken en uw route te plannen, terwijl de buitenomgeving net iets te hard is om buiten te zitten. Het zorgt er tevens voor dat de tenten zelf open blijven waardoor luchtcirculatie mogelijk is tussen de tent en het bijgebouw.

Tembo Produceert een reeks tenten gemaakt van zwaar canvas dat geschikt is voor gebruik in koude en natte omgevingen. Meer informatie op:

De Tembo 4 × 4 daktent - de voordelen van het gebruik van daktenttenten

Tembo 4 × 4 Daktent van FD 4 × 4 Center

TEMBO offroadaccessoires van FD 4 × 4 Center

Een korte geschiedenis van tenten - waar kwamen tenten vandaan? De geschiedenis van tenten.