Een ander onderdeel van onze meest betrouwbare kampeer- en toeruitrusting is onze braadpan. In feite hebben we er twee. Braadpannen zijn grote gietijzeren potten met deksel, ze kunnen in een kampvuur of boven een oven of vlam worden geplaatst en kunnen worden gebruikt om verschillende soorten voedsel te braden, braden en bakken. Deze veelzijdige potten hebben echter van tijd tot tijd een beetje liefdevolle verzorging nodig.

Bij nieuw gebruik of na een periode van gebruik en opslag zonder de juiste voorzorgsmaatregelen, kunnen de ovens snel worden bedekt met roest en corrosie. De oplossing hiervoor is om de oven 'op smaak te brengen', zodat deze niet zal roesten of corroderen. Het kruidenproces creëert ook een antiaanbaklaag die het koken en opruimen veel gemakkelijker maakt.

Dit proces kan alles van 1-3 of meer uren duren, afhankelijk van hoe grondig je wilt zijn en ook van de bestaande staat van de oven die je gebruikt. Als dit de eerste keer is dat je de oven hebt gekruid, moet je mogelijk de oven verwijderen. een beschermende wasachtige coating aangebracht in de fabriek, die wordt gebruikt om roest te voorkomen tijdens initiële verzending en opslag. Als je een oude, verwaarloosde oven hebt die bedekt is met roest en misschien is verbrand in voedsel, moet je deze ook schoonmaken.

Om een ​​roestige Nederlandse oven te repareren, moet je eventuele roest roesten en in voedsel verbranden, je kunt hiervoor staalwol of een metalen schuursponsje gebruiken. Je moet echt al het voedsel en de roest verwijderen, wegschrapen, tot aan het metaal.
Nadat u alle roest hebt schoongemaakt, moet u snel handelen, omdat zelfs enkele uren wachten voldoende tijd kan bieden om de vochtigheid in de lucht opnieuw roest te laten veroorzaken.
De volgende stap is om de Nederlandse oven in een normale huishoudelijke oven te plaatsen. Voordat je de oven opwarmt, is het waarschijnlijk verstandig om wat metaalfolie over de onderkant van de oven te strooien om vet of olie op te vangen die uit je oven valt tijdens het kruidenproces.

Verwarm de oven tot 210C; Was uw Nederlandse oven met warm zeepsop. met een schuurspons of staalwol. Dit zou de laatste keer moeten zijn dat u ooit zeep gebruikt om de oven te reinigen, tenzij u hem in de toekomst opnieuw gaat kruiden.

Droog de Nederlandse oven af ​​met een doek en plaats het in de oven gedurende 5 minuten om verder te drogen en een beetje op te warmen. Neem na vijf minuten voorzichtig, met behulp van ovenwanten of een handdoek, de Hollandse oven af ​​en breng hem naar buiten en plaats hem op een paar oude kranten.
Wrijf het plantaardige bakvet aan de binnen- en buitenkant van de oven en het deksel. Gebruik geen gearomatiseerde bakvet, we hebben Frtyex gebruikt, die overal verkrijgbaar is.

Gebruik een katoenen doek of een papieren handdoek om de olie in alle groeven, geulen, putten en kuilen die overal in de oven te vinden zijn. Als je dit hebt gedaan, veeg je het opnieuw (en opnieuw?) ​​Af om overtollige olie te verwijderen, blijf afvegen totdat het lijkt alsof er geen olie meer is.

Plaats de oven en het deksel ondersteboven in de oven en bak het voor 60 minuten. Als uw oven rook lekt, wilt u waarschijnlijk een aantal ramen openen en misschien uw rookmelder tijdelijk uitschakelen.
Zet na 60 minuten het vuur uit en laat alles 30 minuten afkoelen. Gebruik een ovenwant of een handdoek om de braadpan uit de huisoven te halen. Laat het afkoelen totdat u het veilig kunt oppakken om het te onderzoeken.

brood-copy

Brood gebakken met een Nederlandse oven

Mogelijk verkrijgt u na één cyclus goede resultaten of moet u het proces een paar keer herhalen. Om dit te herhalen, verspreidt u meer olie over de oven, veegt u het erin, verwijdert u het met de doeken en plaatst u het vervolgens weer 60 minuten in de voorverwarmde oven.

Als het goed is gekruid, moet het er glanzend / glanzend uitzien en een donkerbruine of zwarte kleur hebben. Het mag niet plakkerig aanvoelen. Als het plakkerig is, verwarm het dan langer, totdat het plakkerige residu is afgebrand.

Vanaf nu, terwijl u de oven gebruikt, zullen vet en olie uit het voedsel een laag beschermende kruiden aan de oven blijven toevoegen. Gebruik in de toekomst echter geen zeep om het schoon te maken, gebruik in plaats daarvan heet water en een schrobborstel en zorg ervoor dat u de oven na het schoonmaken grondig droogt, dit kan worden gedaan door het boven de hitte / vuur te plaatsen en het deksel op laten staan ​​maar een opening laten voor vocht om te ontsnappen.

Werk af door droog te drogen met een katoenen of papieren handdoek. Idealiter, wanneer de oven droog is en niet heet aanvoelt, zou u een papieren handdoek moeten gebruiken om het in een 'zeer' lichte laag plantaardige olie te smeren, om het een beschermende laag te geven terwijl het wordt bewaard voor toekomstig gebruik. Hoe meer je met de oven kookt, hoe 'gekruid' het wordt en dus beter bestand tegen roest en vocht.

Guinness Pie from a Pot - Camp Cooking Recept