radioCB-radio's in Europa. Burgers bandradio (ook bekend als CB-radio) is in veel landen een systeem van korteafstandsradiocommunicatie tussen individuen, meestal op een selectie van 40-kanalen binnen de 27 MHz (11 m) -band. Burgersband onderscheidt zich van andere persoonlijke radiodienstenallocaties zoals FRS, GMRS, MURS, UHF CB en de Amateur Radio Service ("ham" -radio). In veel landen vereist CB-bediening geen licentie en (in tegenstelling tot amateurradio) kan het worden gebruikt voor zakelijke of persoonlijke communicatie. Net als veel andere bidirectionele radiodiensten, worden kanalen voor burgerband gedeeld door veel gebruikers. cbradio-1-6(Wikipedia)

CB is een gratis te gebruiken radiocommunicatiedienst zonder vergunning. Het stelt mensen in staat om te communiceren met elkaar over (normaal) korte afstanden zonder bijbehorende gesprekskosten of abonnementskosten. Er zijn 80 CB-kanalen beschikbaar op Britse sets en 40-kanalen op radio's in de rest van Europa.

Alle 80-kanalen kunnen in het VK worden gebruikt, maar alleen de 40-kanalen die zijn bestemd voor gebruik in de rest van Europa, moeten buiten het VK worden gebruikt.
Het gebruik van CB's is als gevolg van de populariteit in de late 70s en vroege 80s afgenomen, toen CB- en hamradio voor veel mensen een populaire tijd was.
Het gebruik van de CB heeft echter vaste voet aan de grond gehouden in het gebruik door vrachtwagenchauffeurs, taxibedrijven, nutsbedrijven en zowel recreatieve als professionele buitenpersoneel.cbradioclose

Bestuurder kan berichten aan elkaar doorgeven over weg- en verkeersomstandigheden, gevaren en andere nuttige informatie.
Het Turas team gebruiken CB-radio's terwijl ze op pad zijn om onze communicatie gaande te houden tijdens het reizen in afzonderlijke voertuigen, en om de navigatie en operaties tijdens onze video- of fotosessies te coördineren.

CB's zijn ook een goede en betrouwbare optie wanneer we buiten de gebaande paden reizen en de dekking van het mobiele netwerk vlekkerig of niet-bestaand is.

Een CB-radio is slechts een deel van de vereiste, een antenne is ook vereist, terwijl kleine draagbare radio's technisch 'CB's' zijn voor elk redelijk bereik, een externe antenne is vereist en het is de antenne die uw bereik bepaalt - niet de radio.

Over het algemeen geldt: hoe groter / groter de antenne, hoe groter het bereik.

voor elk redelijk bereik is een externe antenne vereist en het is de antenne die uw bereik bepaalt - niet de radio.

cbradio-1-8Over het algemeen geldt: hoe groter / groter de antenne, hoe groter het bereik. De antenne moet op een metalen locatie worden gemonteerd en worden geaard. De antennes gebruiken het voertuig eigenlijk om een ​​grondvlak te maken dat het effectieve bereik van het radiosignaal verhoogt. Als de antenne niet geaard is, krijgt u geen goede prestaties van de CB.

Onze CI's werden ons aangeboden door Long Communications, een van de toonaangevende aanbieders van tweerichtingsradio-communicatieapparatuur in Ierland.

Hun specialiteit is CB-radio, mariene radio's, scanners en walkietalkies. Sommige van hun klanten zijn bijvoorbeeld County Councils, Wind Farms, Fishing vessels, Agricultural Contractors en Government Departments. Je kunt ze online vinden, hier, zeg hen dat we je gestuurd hebben 🙂

 

longcomCB-radio's in Europa