Er zijn veel voordelen aan vouwwagens / vouwwagens, een van de meest uitgesproken is de mogelijkheid om het te parkeren, op te zetten en toch uw voertuig te kunnen verplaatsen om misschien in de omgeving te gaan toeren. Natuurlijk zijn vouwwagententen ook veel groter en comfortabeler dan grondtenten en kunnen ze veel meer leefruimte bieden dan daktenten. In combinatie met een robuuste aanhanger zijn tentaanhangers een geweldige optie voor overlanding en 4WD-tochten. Het Duitse bedrijf CAMPWERK is een van de bekendste fabrikanten van hoogwaardige tenttrailers in Europa. Het paradepaardje van het bedrijf is en is altijd de vouwwagen geweest, die zowel in een onroad- als in een robuuste offroad-versie wordt gebouwd. De vouwwagens van CAMPWERK zijn gebaseerd op het Australische type; zijn eenvoudig in te stellen en zijn echt een geweldige optie voor roadtrips.

CAMPWERK biedt twee opties voor deze tenten, de 'Economy'-versie en de grotere 'Family'-versie die voldoende ruimte biedt voor een groter gezin. Het vouwwagensysteem heeft een breed scala aan accessoires, waaronder een kampeerkeuken die aan de achterklep kan worden bevestigd of onafhankelijk kan worden gebruikt, kachels, stapelbedden, opbergsystemen, fietsenrekken en nog veel meer.


Wanneer u door landen met slechte wegomstandigheden reist en met een terreinwagen rijdt, kunt u kiezen voor de offroad-tentaanhanger van CAMPWERK. Het chassis heeft een bijzonder sterke constructie en is volledig gemaakt van licht aluminium en stevige roestvrijstalen componenten.

De terreinwagen van CAMPWERK weegt slechts ca. 300 kg leeg, dankzij de lichte aluminium constructie. Aangezien het toegestane totaalgewicht 1.5 ton is, kunt u tot 1.2 ton op de trailer laden. Visueel past de offroad-versie van de trailer perfect bij het uiterlijk van een offroad-voertuig dankzij de MT-banden met ruw loopvlak en robuuste en solide aluminium spatborden. De fenderconstructie is tevens geschikt en sterk genoeg om ladingen zoals benzine- en water jerrycans of gasflessen veilig te vervoeren.