Het Spaanse bedrijf Bravo Snorkel ontwerpt en produceert hoogwaardige, moderne snorkelsystemen voor voertuigen. Het bedrijf lanceerde eerder dit jaar een nieuwe website en heeft verschillende nieuwe producten gelanceerd die interessant zullen zijn voor zowel professionele als particuliere klanten.

Dit bedrijf heeft onlangs een nieuwe website gelanceerd die een reeks productinformatie biedt aan een internationale markt en inhoud zal beschikbaar zijn in het Spaans, Engels, Frans, Duits en Italiaans. Deze nieuwe site vervangt de oudere Snorkel4x4-distributieplatformwebsite van het bedrijf en in de toekomst zal alle verkoop en interactie tussen Bravo Snorkel en zijn klanten verlopen via de nieuwe Bravo Snorkel-website, inclusief de beschikbaarheid om online bestellingen te plaatsen.

Set van digitale apparaten scherm mockup

Het bedrijf heeft er ook aan gewerkt om de export van producten uit Europa een geautomatiseerd en gestroomlijnd proces te maken.

Gericht op professionele distributeurs en wederverkopers, biedt Bravo Snorkel gedetailleerde productinformatie, waaronder informatie over het product, de fabricage en logistiek, naast de prestaties en testresultaten van de kits en verschillende ontwerpen.

De website biedt ook video's met productinformatie en andere interactieve bronnen. Bravo Snorkel is een top snorkelproducent op Europees niveau met als doel het klantenbestand van veeleisende en ervaren offroad-gebruikers te bevredigen die op zoek zijn naar een snorkel van hoge kwaliteit met de beste garantie tegen een betaalbare prijs; een combinatie die nog nooit eerder heeft bestaan.

Jeep Wrangler Snorkel

Dit nieuwe snorkelontwerp werd eind vorig jaar in Italië onthuld en komt nu eindelijk op de markt met beide getoonde versies, standaard en compact.

De eerste versie zal beschikbaar zijn in juni 2020, met een standaardconfiguratie van een vervangbare kop voor gebruikers die de hoogste waadcapaciteiten nodig hebben, of voor degenen die een cycloonvoorfilterinstallatie moeten installeren voor gebruik in extreem stoffige omstandigheden.

De Compact-versie is speciaal ontworpen voor eigenaren van Wrangler die de voorruit graag op zomerdag neerklappen maar de motor nog moeten beschermen, deze snorkeloptie is zeer capabel en biedt nog steeds de mogelijkheid voor frisse lucht en ook voor geweldige prestaties. Deze optie is ook beschikbaar in de zomer van 2020.

 

Beide snorkels kunnen in minder dan 15 minuten worden geïnstalleerd en de lichamen en componenten zijn ontworpen om compatibel te zijn, zodat de standaard in 5 minuten kan worden vervangen door de compact en omgekeerd. De configuratie van de kanalen zorgt voor de benodigde luchtstroom naar de motor. Bravo heeft veel moeite gedaan om de delen van de luchtstroom te behouden en heeft een configuratie gecreëerd waarbij geen gaten of inkepingen in het voertuig nodig zijn. Een vervangbare kortere antenne wordt ook in de kit meegeleverd.

Volkswagen T5 / T6 Snorkel

De meest gevraagde snorkelset sinds de onthulling is heel duidelijk de Bravo Snorkel SVW6 voor Volkswagen T6 en T5. De snorkel is ontworpen voor eenvoudige installatie op 2.0-voertuigen en linksgestuurde, en later dit jaar een variant voor 2.5-motoren en ook geschikt voor rechtse besturing en zowel 2.0- als 2.5-motoren worden uitgebracht.

Deze snorkel is getest door het team van Bravo onder de meest barre omstandigheden in de woestijn van Marokko. Deze snorkel verbetert de prestaties van de Volkswagen-busjes merkbaar en ziet er ook nog eens geweldig uit en heeft een uniek ontwerp dat zich onderscheidt van alle andere snorkels die eerder zijn gezien.

Esthetiek is een zeer belangrijke kwestie voor het team van Bravo en gelooft in het streven om de perfecte balans te creëren tussen de beste prestatieverhoging en ook om een ​​modern en mooi accessoire te bieden voor de meest veeleisende klanten. Bravo zegt dat je 'trots moet zijn op wat je rijdt'.

Mercedes Sprinter 907 Snorkel

Eigenaars van de nieuwe Mercedes Sprinter 907's schreeuwen om een ​​snorkel sinds de busjes op de markt zijn gebracht, zowel voor de 4 × 4 als 4 × 2 versies. Het nieuwe ontwerp van de sprinter concentreerde zich op het spatbord en de motorkap, waardoor het ontwerp van een snorkel voor het voertuig moeilijker werd, omdat het ontwerp het vrij moeilijk maakte om de binnenkanalen en de airbox te bereiken.

Het uiteindelijke ontwerp van de Bravo-snorkel is echter een heel mooi snorkelhuis dat de lijnen van het sprinterontwerp volgt, waardoor het erg geïntegreerd lijkt in de vorm van het voertuig. De kit zou op 2020 zijn onthuld Abenteuer & Allrad Expo in Bad Kissingen, zoals we allemaal weten moest de expo worden geannuleerd vanwege de uitbraak van Covid-19, maar de snorkel is verkrijgbaar via de website Bravosnorkel.com en kan voor het einde van het jaar op andere exposities worden gepresenteerd.

De Mercedes Sprinter Snorkel volgt de lijnen van het voertuig