Voor de podcast van dit nummer hebben we Ferran Revoltos, eigenaar van Navigattor, en ontwikkelaar van de Navigattor reeks GPS-navigatieproducten. We interviewden Ferran over zijn leven, zijn reizen en zijn bedrijf in de eerste aflevering van onze nieuwe podcasting-serie.

Ferran werd geboren in een gezin waar het spreken van vreemde talen gebruikelijk was. Zijn ouders stuurden hem naar een Franse school waar hij was opgegroeid, daarna leerde hij ook Engels, Italiaans en Portugees, naast zijn twee moedertaal, het Catalaans en het Spaans. Zijn vader importeerde machines uit Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Zweden, Finland en meer landen.


In zijn huis was reizen over de hele wereld een alledaagse aangelegenheid. Al heel jong had hij Frankrijk, Engeland en Duitsland bezocht. Het hebben van verschillende talen heeft hem veel geholpen.
Voor zakenreizen is Ferran ook op veel plaatsen geweest, en hoewel reizen voor vrije tijd aantrekkelijker is voor hem, zegt hij dat zakenreizen en werken hem in staat stellen veel mensen te ontmoeten met andere culturen en andere behoeften. "Het ontmoeten van deze mensen maakt je leven echt rijker, maar niet per se je portemonnee." Zegt hij.

Een van Ferran's favoriete recente reizen was een kruising van de onmetelijkheid van de Libische woestijnen, waar hij duizenden kilometers reed zonder een ziel tegen te komen, zelfs geen dier. Ferran bekent een duidelijke zwakheid voor woestijnen, waar de eenzaamheid en onmetelijkheid kunnen laten zien hoe klein en fragiel we zijn in het schema van de wereld.

We hebben Ferran gevraagd om uitleg te geven over de belangrijkste verschillen tussen on-road en offroad-navigatie en wat zijn enkele belangrijke verschillen om te overwegen bij het plannen van een uitgebreide off-road trip.

"Al onze apparaten kunnen beide navigatietypen uitvoeren. Er zijn twee verschillende software geïnstalleerd, specifiek specifiek. Ze delen alleen de GPS-ontvanger, de rest gebeurt op twee verschillende manieren.
Een wegnavigatiesoftware neemt u normaal gesproken van een adres naar een ander, waardoor u op elke kruising recht naar links of rechts rijdt. U hoeft alleen het bestemmingsadres in te voeren en uw voorkeuren aan te passen. Volg dan gewoon de instructies.
Normaal gesproken zijn navigatieapparaten niet meer zinvol wanneer u het platform verlaat.

In het offroad-veld bepaal je waar je naartoe gaat. De GPS toont uw positie in een topografische kaart. Je kunt je pad over de reis zien en registreren, dit wordt een track genoemd. Langs de baan kun je afzonderlijke punten markeren met een bepaalde interesse, genaamd Way Points. Het kan een kruispunt, een kruispunt, een brug, een boom, een groen veld of een kampeerplaats zijn.

Het doel van offroad-navigatie is om een ​​reisroute te creëren, zelfs op plaatsen waar geen wegen of wegwijzers zijn. Zelfs in open ruimtes zoals de woestijn, waar duidelijk helemaal geen verwijzingen zijn. Je kunt je reis plannen, stap voor stap, op de kaart tekenen, de plaatsen markeren waar je doorheen wilt gaan, plaatsen om te bezoeken, kamperen. U kunt ook het te volgen pad importeren uit de systemen van andere mensen, zelfs als u er zelf nog nooit bent geweest.Weten waar je bent, waar je bent geweest en waar je op elk moment naartoe moet, helpt je om zelfvertrouwen te krijgen en ook de referentie om uiteindelijk om hulp te vragen als hulp nodig is. “

Luister naar onze podcast voor meer informatie over Ferran en de geschiedenis van zijn bedrijf, inclusief enige informatie over het nieuwste product van het bedrijf, de 'Fox 7 Navigator 'wat nu verkrijgbaar is.