EEN DRAAGBARE COMPRESSOR IS EEN PERFECTE, EN ZOU DE MEESTE ZEGGEN, ESSENTIEEL STUK VAN KIT VOOR ELKE GEPLANDE OVERLAND EXPEDITIE. ARB CKMP12 draagbare compressor

Banden bieden de beste prestaties wanneer ze worden opgepompt tot een druk die geschikt is voor het terrein waar het voertuig doorheen rijdt. Normaal rijden op de weg vereist een relatief hoge druk, terwijl substantieel lagere druk de tractie van uw 4 × 4 over een breed scala van off-road-omgevingen dramatisch zal verbeteren. Een van de beste manieren om bijvoorbeeld de tractie over rotsen of in diep zand te verhogen, is om de bandenspanning te verlagen. In het artikel in deze uitgave over het oversteken van Namib, beschreef expeditieleider Nicolas Genoud hoe verschillende keren tijdens het rijden door de Namib-woestijn de bandenspanning moest worden verlaagd tot 8.7 PSI. (Normaal aanbevolen bandenspanning op de weg is rond 30 PSI)

Als u de beschikking hebt over perslucht, hebt u de vrijheid om de bandendruk voor verschillende oppervlakken en omgevingen aanzienlijk te verminderen en vervolgens de banden weer op te pompen tot normale wegdruk wanneer dat nodig is.

Een ander even gunstig kenmerk is het vermogen om banden die zijn gerepareerd opnieuw op te blazen. Bij het rijden in zware offroad-omgevingen is het niet ongebruikelijk dat er lekke banden zijn. In combinatie met een goede bandenreparatiekit kan een compressor ervoor zorgen dat de band weer op de juiste spanning kan worden gebracht.

De CKMP12 draagbare compressor van ARB is ontworpen voor elk offroad avontuur en is de meest populaire compressor in ARBbereik. Het is volledig vervaardigd uit lichtgewicht, hoogwaardige materialen en is gemonteerd in een stevige en duurzame behuizing, zodat het gemakkelijk kan worden opgeslagen en vervoerd zoals vereist. Het heeft een hard geanodiseerde cilinderboring en een met Teflon geïmpregneerde carbop vezelzuigerafdichting voor minder wrijving en maximale probleemloze levensduur.

Verkrijgbaar in zowel draagbare als op een voertuig gemonteerde kits, ARB Luchtcompressoren bieden veel voordelen bij het verkennen van het buitenleven. Ontworpen om bestand te zijn tegen zware Australische omstandigheden, elk ARB Luchtcompressor wordt afzonderlijk getest op lekkage, stroomafname getest en stroom getest bij zware belasting in de fabriek voor het verpakken.
Voor totale gemoedsrust, alles ARB compressoren worden geleverd met een uitgebreide 2-jaargarantie. Om de levensduur te verlengen, ARB compressoren zijn ook opnieuw opbouwbaar, met reserveonderdelen direct verkrijgbaar bij een uitgebreid netwerk van internationale winkels en dealers.

EIGENSCHAPPEN:

Draagbare 12V DC-luchtcompressor met 6m (20ft) -bandspanningsslang
Klasse leidende stroomsnelheid
Verzegeld voor vocht- en stofbestendigheid
Hard geanodiseerde cilinderboring voor verminderde wrijving
Teflon geïmpregneerd carbop vezelzuigerafdichting voor een maximale probleemloze levensduur
Geanodiseerde montagebeugel verdrijft motorwarmte
Hoogwaardige componenten voor een stille werking en een extra lange levensduur
Volledig vervaardigd uit lichtgewicht, hoogwaardige technische materialen
Overdrukveiligheidsklep uitgerust
Motor is intern thermisch beschermd tegen extreme temperatuurschade
Zware maxi-zekering uitgerust voor professionele inline circuitbeveiliging
Handig gemonteerd in een duurzame draagtas

Check out de ARB Bandenpomp met peilen in ons vervolgartikel uit nummer vier van het tijdschrift.

ARB CKMP12 draagbare compressor