Zachte schakels. Voertuigherstel met behulp van riemen vereist veel kinetische energie en als er iets kapotgaat tijdens een herstel, kan dit veel schade, ernstig letsel en zelfs dodelijke ongelukken veroorzaken. De meeste schade kan worden veroorzaakt wanneer een metalen beugel breekt en met hoge snelheid door de lucht wordt geslingerd.

 
Bestel Nu
Zachte beugel - 9.5T (6MA1016)
UHMWPE-kabelzachte sluiting met beschermingshuls - verschuifbaar / zelfvastzetend ontwerp - rotbestendig - 9.5 tonbreukbelasting
20.00 € incl. VAT
Ook beschikbaar in 5T-, 16.5T- en 26.5T-versies

 

Helaas gebeuren deze buitenissige ongelukken en kunnen deze worden voorkomen door gebruik te maken van herstelmateriaal van goede kwaliteit en kettingspanners en riemen te bevestigen aan beoordeelde herstelpunten van uw voertuig. De laatste jaren beginnen we meer zachte schakels te zien op de markt als een alternatief voor metalen schakels.

Softshackles worden al jaren door zeilers gebruikt, omdat metalen schakels niet erg praktisch zijn voor gebruik op boten.

Ze zijn gemaakt van polyethyleen / dyneema-touw met een ultrahoog moleculair gewicht en zijn even sterk als een metalen beugel, ze zijn veel lichter, drijven en zijn rotbestendig en het belangrijkste is dat ze veiliger kunnen worden gebruikt. We hebben de euro4x4parts De afgelopen weken hebben we de laatste paar maanden last gehad van zachte boeien en onze eerste reactie was hoe sterk en goed deze producten presteerden bij het herstellen van de hoeveelheid licht. We hadden nog nooit zachte boeien gebruikt en we waren erg geïnteresseerd in hoe ze zouden vergelijken met metalen schakels.

Omdat ze lichter zijn in vergelijking met metalen schakels, voelen ze meteen veiliger in gebruik en dat is een groot pluspunt. Na een aantal herstelwerkzaamheden merkten we dat ze zich niet uitstrekten na het trekken van de Land Rover Defenders uit modderige en zanderige omstandigheden. Gegeven dat ze zo sterk zijn als een metalen beugel, lichter en gemakkelijk op te bergen zijn, hebben ze zeker een aantal voordelen ten opzichte van metalen schakels en hebben ze deze voor de eerste keer gebruikt en zullen ze nu een permanente plaats in onze bergingszakken hebben.

Euro4x4parts hebben een uitgebreid assortiment soft-shackles in hun catalogus met een breukbelasting van 5000 kg tot 26500 kg. Ze omvatten de 6MA1015, 6MA1016, 6MA1017en de 6MA1018. Voor meer informatie over de euro4x4parts assortiment schakels klik hier.

voordelen

 • ze zijn lichtgewicht en verminderen de draaglast in uw voertuig
 • Zachte schakels zijn zeer flexibel en gemakkelijk om bijna alles te wikkelen.
 • ze kunnen gemakkelijk ongedaan worden gemaakt na een herstel.
 • zachte schakels zijn ook een ontwerp uit één stuk zonder schroefdraadpen om los te maken of te blokkeren.
 • ze zullen het lakwerk op uw voertuig niet beschadigen of beschadigen.
 • omdat ze vervaardigd zijn van ultrahoogmoleculair polyethyleen / synthetische touw zullen zachte schakels drijven als ze vallen in een natte modderige omgeving waar een stalen beugel voor altijd kan verdwijnen. U hoeft dus niet langer uw armelleboog diep in de modder te dopen op zoek naar uw metalen beugel.
 • ze zijn duurzaam.
 • u kunt tijd besparen door zachte schakels te gebruiken, omdat ze snel kunnen worden toegepast op elke situatie, waarbij u geen pennen meer losschroeft en vastschroeft zoals op een harde beugel.
 • zachte schakels zijn gemakkelijk op te bergen in uw voertuig, bevinden zich in uw opbergladesysteem, uw speciale herstelzak, onder uw stoel, gewikkeld rond uw rol of hangend aan een haakachtig voorwerp in uw voertuig.
 • een van de belangrijkste voordelen is dat zachte schakels zichzelf niet 'projecteren' als een metalen beugel als de beugel breekt waardoor ze veel veiliger zijn. Door een zachte beugel te gebruiken, verwijdert u effectief een zeer zware en potentieel dodelijke standaard metalen beugel uit uw herstelkit.

Nadelen

 • Zachte schakels kunnen beschadigd raken door scherpe randen van uw voertuig, dus wees voorzichtig waar u de aan bevestigt, deze moeten worden bevestigd aan gespecificeerde herstelpunten.
 • De levensverwachting van zachte schakels is lager dan bij stalen schakels. Zachte schakels.