Naarmate natuurrampen vaker voorkomen en waarschuwingen over klimaatverandering urgenter worden, vond onlangs in Schotland op de COP26 een discussie plaats over de toekomst van de wereldwijde klimaatcrisis.

En ik denk dat in dit stadium de meesten van ons erkennen dat de tijd om onze kop in het zand te steken voorbij is, want het schrijven staat echt aan de muur. Sinds de COP 26 in november ten einde liep, zijn veel regeringen en autofabrikanten nu actief bezig met het implementeren en ontwikkelen van nieuwe strategieën die enorme veranderingen zullen introduceren als het gaat om voertuigemissies tegen 2040, waarbij sommige landen werken aan 2030. kunnen na 2040 niet met onze diesel- en benzinevoertuigen rijden, nee niet helemaal waar, we zullen na het verbod in 2040 nog steeds met benzine- of dieselvoertuigen kunnen rijden, de nieuwe regels zullen vooral van invloed zijn op nieuwe voertuigen die na die datum worden geregistreerd. In veel landen zullen voertuigen die na 2040 zijn geregistreerd, emissievrije voertuigen moeten zijn.

Dus wat waren de belangrijkste doelstellingen van COP 26? In een notendop, het ging om het bereiken van het wereldwijde netto nulpunt tegen het midden van de eeuw en het binnen handbereik houden van 1.5 graad. Landen is gevraagd om ambitieuze doelstellingen voor emissiereductie voor 2030 te presenteren die overeenkomen met het bereiken van het netto nulpunt tegen het midden van de eeuw.

Om deze strekkende doelen te bereiken, is landen gevraagd om:

  • versnelde uitfasering van kolen
  • beperk ontbossing
  • de overstap naar elektrische voertuigen versnellen
  • investeringen in hernieuwbare energiebronnen aanmoedigen.

Kijk, de meesten van ons begrijpen het, er is behoefte om af te stappen van diesel- en benzinemotoren en het gaat niet alleen om ons steentje bij te dragen aan klimaatverandering, we weten ook dat stikstofdioxide een schadelijk gas is dat vrijkomt uit de uitlaatgassen van diesel en benzine motoren en dat dit verband houdt met gezondheidsproblemen zoals aandoeningen van de luchtwegen, en met de toenemende wereldbevolking die ertoe leidt dat meer mensen auto willen rijden, moeten we actie ondernemen.

We zullen ook regio's en steden in heel Europa zien, in het VK, en wereldwijd strengere regels invoeren als het gaat om niet-elektrische voertuigen die rond en door stedelijke centra rijden. Zo kondigde de Brusselse gewestregering onlangs een verbod aan op dieselauto's in de regio tegen 2030 en benzineauto's tegen 2035 in een poging om te voldoen aan de eisen van de Europese Unie.arbop neutraliteitsdoel tegen 2050. Het verbod zal vanaf 2035 ook gelden voor voertuigen die rijden op gecomprimeerd aardgas, vloeibaar aardgas en hybrides.

Informatie over lage-emissiezone (LEZ)

De toename van het aantal elektrische en waterstofaangedreven voertuigen is onvermijdelijk en in feite hard nodig nu we proberen de gevolgen van klimaatverandering om te keren voordat we te ver voorbij het omslagpunt gaan. Helaas betekent dit op zijn beurt dat de klok tikt voor veel van onze dieselaangedreven 4×4-voertuigen die we zo graag gebruiken om eropuit te trekken en ons naar avontuurlijke plaatsen te brengen. Inderdaad, onlangs hebben in het VK, naast Londen, dat al enkele jaren een lage-emissiezone heeft, recentelijk andere grote steden in het VK soortgelijke regelingen ingevoerd waarbij een niet-ULEZ-conform voertuig naar een afgebakend stadscentrum leidt tot een dagelijkse aanval. Sinds juni van dit jaar heeft Birmingham, de tweede stad van het VK, een regeling ingevoerd die inhoudt dat een bestuurder die een niet-ULEZ-conform voertuig naar het stadscentrum brengt, £ 8 of 9.50 euro moet betalen. Een soortgelijk programma is al in gebruik in Bath en Portsmouth en Manchester, Bradford en verschillende andere steden die in de rij staan ​​om volgend jaar soortgelijke programma's in te voeren.

In Europa is dit natuurlijk niets nieuws, aangezien LEZ's of Umweltzonen zoals bekend in Duitsland, Milieuzones in Nederland, Lavutslippssone in Noorwegen, Miljozone in Denemarken en Miljozon in Zweden al in bedrijf zijn, in sommige gevallen al in 2008. Inderdaad. een steeds groeiend aantal over het hele continent in plaatsen zoals Parijs, Lyon, Grenoble in Frankrijk en Antwerpen in België hebben ook soortgelijke plannen. hebben we voordat ze worden belast of van de weg worden afgedwongen? Of kunnen we hun aandrijflijnen ombouwen naar een nieuwe schone/groene stroombron waarmee ze verder kunnen leven in een groenere wereld? Ik denk dat het een kwestie is van deze ruimte in de gaten houden!

Wereldwijd vertegenwoordigen vrachtwagens en bussen ongeveer 4% van het wagenpark op de weg, maar zijn ze verantwoordelijk voor 36% van de uitstoot van broeikasgassen.

Overschakelen naar elektrische voertuigen

Maar deze ambitieuze overstap naar elektrische voertuigen zal geen eenvoudige transitie zijn. Nu veel regeringen over de hele wereld zich aan deze doelen hebben gecommitteerd, moet echt de vraag worden gesteld of ze er klaar voor zullen zijn. Een van de belangrijkste vragen is of nationale netten in staat zijn om de verhoogde elektrische belasting aan te kunnen die nodig is om honderdduizenden nieuwe elektrische voertuigen tegelijkertijd op te laden? Maar ook als de benodigde infrastructuur om alle nieuw geïntroduceerde elektrische voertuigen op te laden op tijd kan worden gerealiseerd.

Dus wie heeft zich aangemeld, de overeenkomst om alleen emissievrije voertuigen te verkopen, omvat Canada, Nieuw-Zeeland, Nederland, Ierland en het VK, die al waren overeengekomen om de verkoop van nieuwe benzine- en dieselauto's tegen 2030 geleidelijk af te schaffen. In totaal vierentwintig landen en een groep toonaangevende autofabrikanten hebben zich ertoe verbonden het tijdperk van voertuigen op fossiele brandstoffen tegen 2040 "of eerder" te beëindigen.

Enkele van de autobedrijven die zich hebben aangemeld, zijn onder meer Avera Electric Vehicles, BYD Auto, General Motors, Etrio Automobiles, Ford, Gayam Motor Works, GM, Jaguar Land Rover, Mercedes-Benz, Mobi, Quantum Motors en Volvo Cars. het doel tegen 2035. Ook landen als India zijn overeengekomen om "intensief te werken aan een versnelde verspreiding" van emissievrije voertuigen. Het is interessant om op te merken dat de BMW Group, Renault Group, Hyundai Motor Group, Stellantis, Toyota en Volkswagen de deal niet hebben ondertekend. Toyota zei: "Hoewel we afzien van de verklaring, delen we dezelfde geest en vastberadenheid om het klimaat veranderen en open blijven staan ​​voor betrokkenheid bij en samenwerking met belanghebbenden. Toyota zal blijven bijdragen door alles in het werk te stellen om carbop neutraliteit.”

Maar het gaat niet alleen om auto's, we gaan ook enkele grote veranderingen zien in de Truck-, Bus- en Van-industrie. Het is interessant om op te merken dat "Vrachtwagens en bussen wereldwijd ongeveer 4% van het wagenpark op de weg vertegenwoordigen, maar verantwoordelijk zijn voor 36% van de uitstoot van broeikasgassen en meer dan 70% van de uitstoot van stikstofoxide die bijdragen aan lokale luchtvervuiling," Cristiano Façanha, CALSTART's global director, zei in een verklaring. “Dit maakt vrachtwagens en bussen een zeer effectief doelwit voor snelle decarbonisering.” Vijftien landen stemden ook in met een aparte belofte om te werken aan 100% emissievrije verkoop van nieuwe vrachtwagens en bussen tegen 2040

Laten we eens kijken naar wat er in de industrie gebeurt, met name als het gaat om de ontwikkeling van elektrische voertuigen met vierwielaandrijving. Het lijdt geen twijfel dat we allemaal beginnen te zien dat er enkele innovatieve, milieuvriendelijke elektrische voertuigen op de markt komen, en als sommige van de pre-orders is alles goed, de toekomst ziet er rooskleurig uit voor elektrische 4WD's.

Maar voor veel 4WD-bezitters is de beslissing om over te stappen op een elektrisch voertuig naar onze mening een stuk uitdagender dan voor automobilisten. Veel hangt ook af van waar u vandaan komt, bijvoorbeeld voor degenen die in sommige Europese landen wonen, zal het moeilijk zijn om uw geliefde 4WD in de toekomst te onderhouden, terwijl in landen als Australië waar het idee van een elektrische 4WD wijdverbreid is niet erg goed ontvangen, om verschillende redenen, waaronder de enorme omvang van het land en de extreme afgelegen omgevingen waar toeristen zich in wagen. Het is ook vermeldenswaard dat Australië zich niet heeft aangemeld voor de belangrijkste doelen die tijdens de Cop 26 zijn geïdentificeerd.

Maar dit alles betekent niet noodzakelijk dat u een nieuwe elektrische 4WD moet aanschaffen. Er zijn opties met nieuwe bedrijven die nu elektrische conversies aanbieden, hoewel dit op dit moment een dure optie is, zullen de kosten om te converteren onvermijdelijk dalen naarmate de technologie verbetert. In een notendop: het ombouwen naar een volledig elektrische 4WD bespaart u niet alleen geld op brandstofrekeningen, doorlopend onderhoud, maar ook op onderhoud, aangezien elektrische aandrijfsystemen over het algemeen onderhoudsvrij zijn, dus dat is het overwegen waard.

Of we het nu leuk vinden of niet, toekomstig transport zal elektrisch zijn. Voertuigen die de elektrische lading leiden, zijn onder meer de Tesla Cybertruck, de Ford F-150, de Hummer EV, de Rivian R1T en de onlangs aangekondigde EF1-T van EdisonFuture bieden vrijwel allemaal onafhankelijke vierwielbesturing en tal van andere geweldige nieuwe functies. Nu ook campers de overstap maken, gaan we op de volgende pagina's dieper in op enkele van deze opties.

D e maand onthulde Toyota's president Akio Toyoda Toyota's ambitieuze strategie voor het bereiken van carbover neutraliteit, met name voor batterij-elektrische voertuigen, met een preview van 30 modellen die onderweg zijn. Hij zei '' ik geloof dat het bereiken van carbop neutraliteit betekent het realiseren van een wereld waarin alle mensen die op deze planeet leven gelukkig blijven leven. Wij willen helpen een dergelijke wereld te realiseren. Dit was en blijft Toyota's wens en onze missie als wereldwijd bedrijf. Voor die uitdaging moeten we de CO2-uitstoot zo snel mogelijk verminderen. We leven in een gediversifieerde wereld en in een tijdperk van waarvan de toekomst moeilijk te voorspellen is. Daarom is het moeilijk om iedereen blij te maken met een one-size-fits-all optie. Daarom wil Toyota zoveel mogelijk opties voorbereiden voor onze klanten over de hele wereld'', aldus de heer Toyoda. dat alle geëlektrificeerde voertuigen kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën, afhankelijk van de energie die ze gebruiken. Een categorie is die van "carbauto's te verminderen". Als de energie die voertuigen aandrijft niet schoon is, zou het gebruik van een geëlektrificeerd voertuig, ongeacht het type, niet leiden tot nul CO2-emissies. De andere categorie is die van "carbop neutrale voertuigen”. Voertuigen in deze categorie rijden op schone energie en bereiken tijdens het hele gebruik geen CO2-uitstoot.

Toyota is van plan om tegen 30 2030 batterij-EV-modellen uit te rollen en wereldwijd een volledige reeks batterij-EV's in het passagiers- en commerciële segment aan te bieden. We hebben op het moment van schrijven niet veel informatie over de 4WD-opties, hoewel een van de 30 tentoongestelde voertuigen een cool ogende pick-up bevat die er erg indrukwekkend uitziet, zullen we waarschijnlijk meer details hebben in 2022. Zoals de meeste autofabrikanten lijkt Toyota om de elektrische markt zeer serieus te nemen, na 17.6 miljard dollar te hebben geïnvesteerd in batterijtechnologie en met als doel om tegen 3.5 2030 miljoen elektrische voertuigen over de hele wereld te verkopen. We zullen deze ruimte in de gaten houden.
Toyota's president Akio Toyoda onthulde deze maand Toyota's ambitieuze strategie voor het behalen van carbover neutraliteit, met name voor batterij-elektrische voertuigen, met een preview van 30 modellen die onderweg zijn. Hij zei '' ik geloof dat het bereiken van carbop neutraliteit betekent het realiseren van een wereld waarin alle mensen die op deze planeet leven gelukkig blijven leven. Wij willen helpen een dergelijke wereld te realiseren. Dit was en blijft Toyota's wens en onze missie als wereldwijd bedrijf. Voor die uitdaging moeten we de CO2-uitstoot zo snel mogelijk verminderen. We leven in een gediversifieerde wereld en in een tijdperk van waarvan de toekomst moeilijk te voorspellen is. Daarom is het moeilijk om iedereen blij te maken met een one-size-fits-all optie.

Akio Toyoda, de president van Toyota, heeft Toyota's ambitieuze strategie onthuld voor het bereiken van carbover neutraliteit, met name voor batterij-elektrische voertuigen, met een recente preview van 30 modellen die onderweg zijn.

Daarom wil Toyota zoveel mogelijk opties voorbereiden voor onze klanten over de hele wereld'', aldus de heer Toyoda. Hij zei ook dat alle elektrische voertuigen kunnen worden onderverdeeld in twee categorieën, afhankelijk van de energie die ze gebruiken. categorie is die van “carbauto's te verminderen". Als de energie die voertuigen aandrijft niet schoon is, zou het gebruik van een geëlektrificeerd voertuig, ongeacht het type, niet leiden tot nul CO2-emissies. De andere categorie is die van "carbop neutrale voertuigen”. Voertuigen in deze categorie rijden op schone energie en bereiken tijdens het hele gebruik geen CO2-uitstoot.

Toyota is van plan om tegen 30 2030 batterij-EV-modellen uit te rollen en wereldwijd een volledige reeks batterij-EV's in het passagiers- en commerciële segment aan te bieden. We hebben op het moment van schrijven niet veel informatie over de 4WD-opties, hoewel een van de 30 tentoongestelde voertuigen een cool ogende pick-up bevat die er erg indrukwekkend uitziet, zullen we waarschijnlijk meer details hebben in 2022. Zoals de meeste autofabrikanten lijkt Toyota om de elektrische markt zeer serieus te nemen, na 17.6 miljard dollar te hebben geïnvesteerd in batterijtechnologie en met het doel om tegen 3.5 wereldwijd 2030 miljoen elektrische voertuigen te verkopen.
We zullen deze ruimte in de gaten houden.

Tesla Cybertruck

D e Tesla Cybertruck is enorm populair sinds hij in 2019 op de wereld werd geïntroduceerd, met grote aantallen bestellingen ondanks dat de release van het voertuig werd uitgesteld tot 2022, dit elektrische voertuig heeft zeker de aandacht van mensen getrokken. De Cybertruck is de tweede groot Tesla-voertuig buiten de hoofdlijn S, 3, X, Y. De eerste buitenstaander dateerde eigenlijk van vóór de lijn: de Roadster.

Het futuristisch ogende voertuig is gebouwd met een buitenschaal die is gemaakt voor ultieme duurzaamheid en bescherming van de passagiers. Beginnend met een bijna ondoordringbaar exoskelet, is elk onderdeel ontworpen voor superieure kracht en uithoudingsvermogen, van ultrahard 30X koudgewalst roestvrijstalen structurele huid tot Tesla-pantserglas.


De low-end Cybertruck, die een eenmotorige en achterwielaandrijving heeft, zou 250 mijl per lading moeten halen. De versie met vierwielaandrijving met twee motoren zou een actieradius van 300 mijl moeten krijgen. En de trimotor met vierwielaandrijving kost $ 69,900 of ongeveer. € 61,000 met een actieradius van 500 mijl. Alle versies van de pick-up hebben standaard Tesla's Autopilot, geavanceerde rijhulpfuncties. Een optioneel "zelfrijdend" pakket kost $ 7,000 als klanten het vandaag bestellen en bereid zijn te wachten op autonome rijfuncties die nog moeten worden ontwikkeld. en in 0 seconden aan de hoge kant. De midrange-versie met twee motoren doet het in 60 seconden. Het trekvermogen voor de versie met één motor is ongeveer 6.5 pond, de dubbele motor ongeveer 2.9 pond en de driemotorige versie ongeveer 4.5 pond.

Tesla heeft geruchten bevestigd over de vertraagde lancering van de Cybertruck elektrische pick-up truck, waarbij wordt onthuld dat de langverwachte truck pas volgend jaar van de productielijnen zal rollen. Na een recente update staat op de bestelpagina van de Tesla Cybertruck nu: voltooi uw configuratie als de productie in 2022 nadert. 'De vertraging is echter niet bepaald verrassend, aangezien de productie van de Cyberstuck al achterloopt op schema. Toen Tesla-CEO Elon Musk de Cybertruck in 2019 onthulde, zou deze in de tweede helft van 2021 aan de lopende band staan. Toen Tesla's winstoproep voor het vierde kwartaal in januari van dit jaar plaatsvond, zei Musk dat er "enkele leveringen" van de Cybertruck waren eind dit jaar zou gebeuren. Hij zei echter dat hij verwachtte dat de massaproductie pas in 2022 zou beginnen.

Rivian R1T & R1S

Rivian, een belangrijke concurrent van Tesla, heeft een geconnecteerd elektrisch platform ontwikkeld en verticaal geïntegreerd dat flexibel kan worden toegepast op een reeks toepassingen, waaronder de avontuurlijke producten van het bedrijf en B2B-producten zoals hun last-mile bestelwagens. De lanceringsproducten van het bedrijf, de R1T en R1S, claimen een ongeëvenaarde combinatie van prestaties, offroad-capaciteiten en bruikbaarheid te bieden. De R1T heeft tot 800 pk en een beweerde tijd van nul tot 60 mph van 3.0 seconden. Verstelbare luchtvering is standaard en kan de vrije hoogte aanpassen van acht tot 14 inch. Elke versie van de R1T heeft vierwielaandrijving, met aan elk wiel een elektromotor.

De Launch Edition R1T heeft een batterijpakket met een rijbereik van 300 mijl. Het voertuig is goed uitgerust met een scala aan rijhulpfuncties en een groot aantal infotainment- en connectiviteitstechnologieën. Rivian biedt ook zowel het instapmodel Explore als de goed uitgeruste Adventure aan. Een groter batterijpakket dat naar verluidt ongeveer 400 mijl rijbereik levert, is beschikbaar voor een extra $ 10,000 of 8,800 euro.

Als bedrijf neemt Rivian Climate Action zeer serieus. Rivian en de wereldwijde natuurbeschermingsgroep The Nature Conservancy (TNC) hebben een samenwerking gericht op het behoud van biodiversiteit en het bestrijden van klimaatverandering. Deze samenwerking maakt gebruik van de capaciteiten van beide organisaties en biedt waardevolle middelen en openbare onderwijsmogelijkheden, terwijl nieuwe wegen worden gecreëerd voor verantwoorde toegang tot natuurlijke ruimtes.

Als onderdeel van de relatie zal Rivian TNC voorzien van voertuigen voor gebruik in zijn natuurreservaten, met name op locaties in Californië, Wyoming, Oklahoma en Florida. Rivian-voertuigen zijn inherent stiller dan conventionele vrachtwagens, uitgerust voor de meest uitdagende offroad-omstandigheden en produceren geen uitlaatemissies, wat unieke voordelen en onderzoeksmogelijkheden biedt voor gevoelige ecologische gebieden. TNC zal verzamelde gegevens delen om de ontwikkeling van nieuwe off-the-beaten-path chauffeurservaringen te helpen verbeteren.

"Rivian-voertuigen zijn ontwikkeld om een ​​verbinding met de natuurlijke wereld mogelijk te maken en te inspireren, en onze samenwerking met The Nature Conservancy stelt ons in staat om deze wilde plekken waar we om geven verder te helpen beschermen", aldus Rivian-oprichter en CEO RJ Scaringe. "We delen een gemeenschappelijke, diepe toewijding om het land en de wateren van de planeet te beschermen, en we zijn verheugd om samen te werken met een organisatie met zo'n brede impact op het gebied van landherstel en -behoud." "Onze relatie met Rivian luidt een nieuw soort partnerschap in, waaruit blijkt hoe slimme, schone technologie met de natuur kan samenwerken om de dubbele crisis van klimaat- en biodiversiteitsverlies aan te pakken. Het is opwindend om je de mogelijkheden voor tech-enabled conservering voor te stellen, en deze voertuigen banen een pad voor de toekomst”, aldus Jennifer Morris, CEO van TNC. TNC zal ook deelnemen aan de uitrol van Rivian Waypoints-laadstations, ter ondersteuning van de inzet van opladers op geselecteerde locaties in het landelijke TNC-netwerk. De organisaties zullen samenwerken om het belang van elektrisch vervoer aan te tonen als middel om de klimaatcrisis te bestrijden.

Rivian en TNC zijn ook van plan hun relatie uit te breiden met: belangenbehartiging voor transport-, energie-, klimaat- en instandhoudingskwesties; behoud en herstel van belangrijke natuurgebieden; en mensen helpen meer te leren over de natuur, hoe ze deze kunnen beschermen en plezier te hebben in de buitenlucht.

EDISON EF-T Pick-up

We hebben nu ook een nieuwe speler in de buurt, de Edison Futures EF-T e-pickup. Onlangs debuteerde op de LA autoshow en trok zeker de aandacht met zijn innovatieve telescoopachtige zonneluifel op het dak en dienblad. De EF1-T e-pick-uptruck van EdisonFuture, ontwikkeld in samenwerking met Icona en toonaangevende autofabrikantpartners, is het eerste product in een lijn van geavanceerde, volledig elektrische pick-uptrucks en last-mile bestelwagens waarin de visie van Edison Future & Phoenix Motor voor mensgerichte toekomstig transport en een revolutie teweegbrengen in de manier waarop klanten en voertuigen met elkaar omgaan. Het EF1-T-standaardmodel is uitgerust met een totaal vermogen van 350 kilowatt (kW) of 470 pk (pk), terwijl het topmodel "Super" van EdisonFuture 600 kW of 816 pk biedt .Een ideale oplossing voor nutsbedrijven en commerciële klanten, de EF1-T e-pick-up trucks gebruiken een uniek ontworpen zonne-mozaïektechnologie die een verbluffende visuele signatuur biedt, terwijl ze ook de kracht van de zon gebruiken om de batterijen op te laden, waardoor werkvoertuigen continu kunnen opladen terwijl in het veld.

"Onze visie voor EdisionFuture en Phoenix Motorcars is om leiders te zijn op het gebied van duurzaam transport met focus op energie-efficiëntie en innovatief ontwerp", aldus dhr. Xiaofeng Peng, voorzitter en Chief Executive Officer van SPI Energy. "We hebben al meerdere ontwerp- en technologiepatenten ingediend in de VS met betrekking tot de EF1-T en kijken ernaar uit om dit baanbrekende voertuig in de komende maanden op de markt te brengen."

Grenadier waterstof optie

De eerste Grenadiers zullen klanten in het derde kwartaal van 2022 bereiken, aangedreven door de nieuwste benzine- en dieselmotoren van BMW. Maar INEOS kijkt ook verder vooruit naar emissievrije aandrijflijntechnologie voor de toekomst. Het bedrijf heeft aangekondigd dat er een demonstratievoertuig voor waterstof-brandstofcellen in ontwikkeling is en dat het eind volgend jaar met testen zal beginnen, als onderdeel van het feit dat INEOS een leidende rol speelt in de waterstofrevolutie. Voor de ontwikkeling van het demonstratiemodel werkt INEOS Automotive samen met AVL, een van 's werelds toonaangevende specialisten op het gebied van aandrijflijntechniek. Van de emissievrije technologieën die worden geëvalueerd voor toekomstige introductie in de Grenadier, is het INEOS Automotive-team van mening dat brandstofcellen op waterstof het aantrekkelijkst zijn. Indien mogelijk gemaakt door duurzaam geproduceerde groene of blauwe waterstof, zijn brandstofcellen een zeer schone manier om voertuigen aan te drijven die in staat zijn tot grote afstand tussen snelle tankstops. En ze bieden ook aanzienlijke gewichtsvoordelen ten opzichte van elektrische voertuigen op batterijen.

Van cruciaal belang voor elke toekomstige aandrijflijn op alternatieve brandstof is natuurlijk dat deze de prestaties en capaciteiten van de Grenadier moet behouden of zelfs verbeteren. Er zal geen afbreuk worden gedaan aan de 'Build on Purpose'-filosofie van het voertuig.

Als wereldwijd chemisch bedrijf produceert INEOS al meer dan 400,000 ton lage carbop waterstof per jaar. Met de expertise om het te maken, af te vangen en veilig op te slaan, bevindt INEOS zich in een unieke positie om centraal te staan ​​in de ontwikkeling van groene waterstof. Het laatste stukje van de puzzel is het creëren van een waterstofinfrastructuur om wijdverbreide adoptie te ondersteunen, en INEOS voert hard campagne om ervoor te zorgen dat dit gebeurt.

Er is een wereldwijd streven naar netto nul-emissies en om doelstellingen te halen die door landen over de hele wereld zijn gesteld. Het team achter de Grenadier staat volledig achter deze missie en het brandstofceldemonstratievoertuig is een grote stap in de goede richting.

HUMMER EV van GMC

Een andere concurrent, de 2022 GMC HUMMER EV, beweert de eerste supertruck in zijn soort te zijn die is ontwikkeld om nieuwe wegen in te slaan zonder uitstoot. Met een sterke basis in de productie van vrachtwagens sinds 1902 en nu verkocht in een dozijn landen over de hele wereld, biedt GMC speciaal gebouwde voertuigen die zijn ontworpen en gebouwd volgens de hoogste standaard. Van de geheel nieuwe compacte SUV Terrain tot de Sierra HD, hun trucks en cross-overs leveren GMC's kenmerkende combinatie van intuïtieve technologieën.

Sommige van deze functies zullen beschikbaar zijn in Terrain Mode One-Pedal Driving, beschikbare Watts to Freedom† en Bose† Electric Vehicle Sound Enhancement-technologie. De Terrain Mode van de HUMMER EV zal worden aangepast voor dergelijke offroad-ervaringen. Het is een van de vijf rijmodi van het voertuig en biedt twee selecteerbare remkalibraties. De mild-remmende kalibratie is ideaal voor rijden met twee pedalen op mild, minder technisch terrein. De tweede kalibratie is One-Pedal Driving, voor technische offroad-scenario's met lage snelheid. Volgens de ontwikkelaars geeft dit de bestuurder meer controle in ruige omgevingen.
"One-Pedal Driving zorgt voor nauwkeurige handling bij lage snelheden tijdens offroad- en rotskruipen", zei Pfau. "Het combineert de fijne controle van het directe koppel geleverd door het EV-voortstuwingssysteem en de conventionele remmen om een ​​modulatieniveau te leveren dat verder gaat dan alles wat we zouden kunnen leveren van een benzine- of dieselmotor."

De GMC HUMMER EV is ontworpen als een offroad-beest, met geheel nieuwe functies die zijn ontwikkeld om vrijwel elk obstakel of terrein te overwinnen.

"De HUMMER EV viert de prestatiemogelijkheden van elektrische voortstuwing", zei Pfau. "Dit is een truck waarmee je wilt rijden, omdat hij prestaties levert die geen enkele andere truck kan evenaren, en hij heeft toevallig geen uitstoot."

De GMC HUMMER EV is ontworpen als een offroad-beest, met geheel nieuwe functies die zijn ontwikkeld om vrijwel elk obstakel of terrein te overwinnen.

Voor degenen onder u die van uw muziek houden: bovendien is de HUMMER EV het eerste GMC-voertuig met Bose's geavanceerde Electric Vehicle Sound Enhancement. Deze standaardfunctie optimaliseert de akoestische omgeving in de cabine. In combinatie met deze geluidsverbeteringstechnologie werkten de ingenieurs van GMC en Bose samen om unieke geluidskenmerken te ontwikkelen voor enkele van de beschikbare rijmodi van de HUMMER EV.

De GMC HUMMER EV wordt aangedreven door de volgende generatie EV-aandrijftechnologie die ongekende offroad-capaciteiten, buitengewone prestaties op de weg en een meeslepende rijervaring mogelijk maakt.

E-Camper van LEVC

Geen 4WD, maar weer een interessante inzending in de nieuwe race voor elektrische campers. LEVC onthulde deze zomer zijn eerste vrijetijdsvoertuig, de nieuwe e-Camper. Volgens Joerg Hofmann, CEO van LEVC ''De markt voor campers groeit snel en ondanks dat deze voertuigen worden gebruikt voor kust- en plattelandsavonturen, waaronder vaak nationale parken en beschermde gebieden, worden ze nog steeds aangedreven door benzine- of dieselmotoren.

Familie die met surfplanken op oceaankust lopen. Zijaanzicht van gelukkige ouders en zoontje in wetsuits hand in hand en samen wandelen op zandstrand. Surfen concept

Dit is een groot conflict; we zien een verschuiving in de houding van de consument, met de vraag naar groenere mobiliteitsoplossingen om de luchtkwaliteit te helpen beschermen en verbeteren. Onze nieuwe elektrische, emissievrije e-Camper biedt de perfecte oplossing en is goed uitgerust met hoogwaardige functies die kunnen worden aangepast aan een reeks van klantvereisten.”

Het aanbod van e-Camper voldoet zeker aan de groeiende vraag naar onafhankelijke, op zichzelf staande vakanties, een trend die wordt versneld door zowel de Covid-pandemie als de zoektocht naar duurzamer reizen. LEVC ziet een enorm potentieel in het VK en Europa en, in samenwerking met Wellhouse Leisure*, de eerste leveringen van e-Camper, met een indicatieve catalogusprijs (excl. btw) van £ 62,250 / € 73,000. Potentiële klanten kunnen hun interesse registreren bij levc .com/ecamper

Gebaseerd op VN5, de nieuwe elektrische bestelwagen van LEVC, heeft e-Camper hetzelfde pure EV-bereik van meer dan 60 mijl** (98 km) met een totaal flexibel bereik van 304 mijl (489 km) en is ontworpen voor diegenen die zowel willen beschermen en geniet van de buitenomgeving. Zijn emissievrije vermogen levert een lage carbon footprint en zijn innovatieve range extender-technologie stelt eigenaren in staat om met volledige gemoedsrust buiten de gebaande paden te reizen, waar er geen of beperkte oplaadinfrastructuur is. Tegelijkertijd kunnen eigenaren in een emissievrije modus werken, ideaal voor de camping en zelfs de geïntegreerde elektrische kitchenette van stroom voorzien zonder fossiele brandstoffen.Bekijk deze ruimte.

Flexibiliteit en ruimte zijn belangrijke kenmerken. De nieuwe LEVC e-Camper omvat slaapgelegenheid voor vier personen, een geïntegreerde elektrische kitchenette, een uitklapbaar dak (met slaapgelegenheid voor twee personen) en een centrale klaptafel. Daarnaast heeft de camper een zitbank op de tweede rij, die kan worden opgeklapt tot het tweede tweepersoonsbed.

Het uitklapbare dak creëert staruimte voor zowel het woon- als het kookgedeelte en een enkele grote schuifdeur maakt het in- en uitgaan van het woongedeelte gemakkelijk. Voor vrijetijdsactiviteiten in de buitenlucht, zoals mountainbiken en surfen, ondersteunt e-Camper een reeks gepatenteerde rekken. De innovatieve e-Camper heeft ook een onderscheidend exterieurdesign met stijlkenmerken die zijn geïnspireerd op LEVC's TX elektrische taxi, een ruime keuze aan lakkleuren, met gekleurde bumpers en lichtmetalen velgen, om zich te onderscheiden van de conventionele campermenigte.

Voor degenen onder ons die erg gehecht zijn aan onze 4WD-voertuigen, welke opties hebben we als het gaat om het omzetten van onze trots en vreugden in elektrische voertuigen? Welnu, er zijn momenteel een aantal bedrijven die dit in heel Europa doen. Enkele van deze bedrijven zijn het Nederlandse Ploughers en het Poolse Innovation AG. Het lijdt geen twijfel dat we in de toekomst veel meer vraag naar deze conversies zullen zien. We hebben onlangs de in Polen gevestigde innovatie AG die een conversie hebben genaamd Falcon 4×4. Opgericht in 2012 Innovatie AG maakt gebruik van een motor van 300 pk met een koppel van 500 Nm en een batterijpakket van 85 kWh. De Falcon 4×4 is een universeel platform met 100% elektrische aandrijving. De technologieën die in Falcon 4×4 zijn geïmplementeerd, zijn klaar om te worden overgebracht naar elk ander voertuig van de elektromobiliteitsmarkt, inclusief Land Rover Defenders. De carrosserie zelf kan vrij worden aangepast, en technologieën afzonderlijk geïmplementeerd voor nieuw gebouwde voertuigen en eco-conversies van bestaande voertuigen.

Deze technologie blijft evolueren en zoals benadrukt door Innovatie AG ''Sinds de mens aan het einde van de 19e eeuw het eerste aangedreven wielvoertuig bouwde, zochten de ontwerpers naar een manier om het op moeilijk terrein te gebruiken.

Laten we niet vergeten dat er 130 jaar geleden nog geen asfaltwegen waren, geen betonnen snelwegen, benzinestations, parkeerplaatsen en alle infrastructuur die wij begunstigden tegenwoordig zo gretig gebruiken''.Innovatie AG volgt bewust het pad dat is uitgezet door de pioniers van de wereldwijde auto-industrie door gebruikte off-road voertuigen om te bouwen. Joanne van Innovatie AG benadrukte dat er een aantal voordelen zijn aan hun gesprekken en sommige hiervan omvatten een gemiddeld zesvoudige verlaging van de onderhoudskosten, vermindering van broeikasgassen, geluidsvermindering, vermindering van afvalmaterialen, dwz geen filters of motor meer en tot slot voor bedrijven en individuen creëert het overal een positiever beeld. Voor meer informatie over het conversieproces en de kosten klik dan hier.

Het proces