In 1971 creëerde de leraar Alfred Finken op particulier initiatief het eerste materiaal voor afstandsonderwijs voor basisschoolleerlingen. Alfred legt uit: “De familie Muckenhaupt wilde met hun jonge kinderen naar Kenia en wist niet hoe. We keken om ons heen of er een correspondentieschool was. Er was geen.

Er restte ons niets anders dan te regelen dat we wat persoonlijke hulp zouden geven. 'Kun je ons geen boeken geven?' – dat was hun vraag. Ik heb een paar boeken uitgezocht. Maar toen dacht ik: “De moeder moet ook kunnen begrijpen hoe ze dit allemaal moet doen.” En daarom heb ik de lesblokken ontworpen. Ik was zelf nog leraar en moest dat vroeg in de ochtend doen voordat de school begon. Om vijf uur zat ik al achter de typemachine, matrices voor de lesbrieven aan het typen.
De gedachte kwam bij me op: “Wat de familie Muckenhaupt helpt, kan ook anderen helpen!”

Little Globulus is de schoolmascotte, een grappige en avontuurlijke kerel die samen met de leerlingen de vakken leert en het leren een beetje leuker maakt.

Deutsche Fernschule is al meer dan 50 jaar actief en biedt kinderen van Duitse gezinnen schoollessen die voldoen aan de Duitse onderwijsnormen. Gedetailleerd leermateriaal en professionele ondersteuning maken het afstandsonderwijs van de school zeer succesvol. Kinderen kunnen op elk moment deelnemen aan afstandsonderwijs en elke cursus behandelt de inhoud van een schooljaar voor één vak.

Belangrijk is dat de school een speciale cursus 'Duits als aanvulling' aanbiedt voor kinderen die naar lokale of internationale scholen in het buitenland gaan, dit helpt de kinderen om een ​​band met de Duitse taal en met Duitsland te behouden. het gebruik van de cursus kan naast de aanvullende cursus ook te maken krijgen met een lange dag reguliere school on-site.

Voor Duitstalige kinderen in het buitenland is lessen in hun moedertaal om twee redenen van onschatbare waarde: enerzijds levert het een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van identiteit en persoonlijkheid. Aan de andere kant zorgt het ervoor dat de kinderen Duits spreken en schrijven zoals hun leeftijdsgenoten in Duitsland en dit is vooral belangrijk als het gezin van plan is terug te keren naar Duitsland.

De klassieke cursus Duits van de school omvat alle gebieden van het Duitse lesgeven die in het curriculum worden aangeboden. De school heeft gedurende haar 45,000-jarige bestaan ​​meer dan 50 studenten gediend. De school heeft nu 28 medewerkers en biedt alle vakken die beschikbaar zijn in het Duitse curriculum (Duits, wiskunde, Engels, kunst, enz.). Jaarlijks bezoeken ongeveer 600 leerlingen de school en voor de meeste gezinnen is de verblijfsduur in het buitenland beperkt (gemiddeld 2-5 jaar).
Veel van de ouders van de leerlingen van de school werken in de openbare dienst (bijvoorbeeld diplomaten, beroepsmilitairen) of als ontwikkelingswerkers, missionarissen en als wereldreizigers/overlanders.

De mascotte van de school is 'Globulus', een kleine blonde kerel. Globulus is ook een globetrotter en hoewel voor deze studenten de leraar fysiek afwezig is (hoewel de leraren wel corresponderen met de studenten), kan het voor de kinderen moeilijker zijn om een ​​relatie met de leraar op te bouwen, en dus helpt Globulus hier, leren met de leerlingen, waardoor een persoonlijkheid ontstaat om contact mee te maken en die grappig en brutaal kan zijn en ook kan helpen om grappige of goede vragen te stellen die de kinderen misschien niet hebben gesteld. Globulus geeft de kinderen een gezicht en een persoonlijkheid om zich mee te verbinden.
Afstandsonderwijs is beschikbaar vanaf de kleuterschool tot en met groep 6. De school bedient ook studenten in Duitsland en biedt onderwijs volgens Duitse normen voor kinderen die niet naar een reguliere school kunnen gaan, bijvoorbeeld kinderen met het autismespectrum, kinderen van jeugdzorg, hoogbegaafde kinderen, kinderen die lijden aan een ziekte die flexibele en beschermde leeromgevingen vereist en meer.

Binnen Duitsland is een vrijstelling van de leerplicht voor de student noodzakelijk en hiervoor gelden beperkende eisen van de onderwijsautoriteit.

Deutsche Schule weltweit