The Green Lane Association - helpt u bij het plannen van uw volgende avontuur! Woorden en afbeeldingen door Lauren Eaton. Green Laning is een plezierige hobby voor velen binnen de 4 × 4-gemeenschap. Een kans om er even tussenuit te zijn, de drukte achter u te laten, het asfalt uit te schakelen en het prachtige landschap in te gaan dat het Verenigd Koninkrijk te bieden heeft. Maar, zoals we allemaal weten, kan het soms voelen als een beetje een mijnenveld; waar kan ik legaal rijden? Hoe zal het terrein eruit zien als ik de verharde snelweg afrit? Is deze rijstrook gesloten? Net als de seizoenen veranderen rijstroken, veranderen wettigheden en wil niemand de wet overtreden, dus de Green Lane Association is hier om te helpen.

Gerund door en voor liefhebbers van groene lanen, opende de Green Lane Association zijn collectieve kennis voor het publiek in 1995, waardoor het de langstlopende 4 × 4 voertuiggebruikersgroep in het VK was. Het idee is om de gemeenschap samen te brengen om op een veilige, plezierige en duurzame manier te genieten van het enorme netwerk van onverharde doorgangsrechten. GLAS vecht om onze hobby levend en gezond te houden en ze doen dit op verschillende manieren.

De UK Green Lane Association begon in 1995

Het lidmaatschap van de organisatie geeft u in de eerste plaats toegang tot TrailWise2, momenteel de meest uitgebreide tool voor het in kaart brengen van groene banen. TW2 geeft niet alleen rijstrooklocaties, maar ook aanduidingen, huidige TRO's, vrijwillige beperkingen, enz., Maar meer dan dat stelt gebruikers in staat om hun opmerkingen op te nemen en zelfs foto's toe te voegen. Als je wilt weten waar een rijstrook is, als je er legaal op kunt rijden en hoe het terrein is voordat je de route op gaat, kan TW2 je die antwoorden geven. Het registreren van routegebruik is ook van vitaal belang om deze oude zijwegen open te houden. Als GLASS het gebruik kan bewijzen, is het minder waarschijnlijk dat rijstroken permanent worden afgesloten.

GLASS werkt samen met de technologie en beschikt over een VK-netwerk van lokale vertegenwoordigers, mensen die gepassioneerd zijn door lansen en hun lokale gebied goed kennen die u kunnen adviseren over alle aspecten van uw hobby. Deze gemotiveerde vrijwilligers werken ook samen met lokale raden, landeigenaren en autoriteiten om onderhoudswerkzaamheden te organiseren en fondsen te werven, borden te plaatsen en reparaties uit te voeren.

Gebiedsvertegenwoordigers organiseren allerlei evenementen, dagen met legenden, kroegbijeenkomsten, onderhoudsdagen, showstands, fondsenwervers, er is altijd iets om mee te doen dat een beetje teruggaat naar onze gemeenschap in het algemeen. Als een organisatie heeft GLASS een stem tot op regeringsniveau, zij spreken voor ons als een gemeenschap waar het echt een verschil maakt, sluitingen sluiten voor de rechtbank en bewijzen dat onze gemeenschap tijd, geld en moeite bijdraagt ​​om ervoor te zorgen dat onze rijstroken verantwoord worden gereden en dat we helpen bij het onderhouden van deze routes voor toekomstige generaties om te rijden. Onlangs zijn enkele van de meest iconische routes, Happy Valley en de Wayfarer, besproken met GLASS en zijn onderhoudsplannen opgesteld om ze in hun oude glorie terug te brengen.

Wooton Lane in Shropshire is gered van voorgestelde sluiting dankzij discussies met lokale GLASS-vertegenwoordigers en vrijwilligers, dit zijn slechts enkele voorbeelden van de afgelopen 6 maanden. Deze informatie wordt gedeeld met leden via maandelijkse bulletins, hun Green Lanes-magazine, forum en gebied Facebook-groepen.

GLAS is een belangrijke stem voor de Greenlane-gemeenschap in het VK

Vierentwintig jaar vertegenwoordiging van de 4 × 4-wereld heeft GLASS een solide en gerespecteerde positie gegeven binnen vele raden, gebruikersgroepen en de lanende gemeenschap in het algemeen. Lidgeld wordt rechtstreeks teruggepompt in de organisatie en hun Fighting Fund, TrailWise2 gaat van kracht naar kracht met updates van hun steeds groter wordende ledengemeenschap -

GLASS doet er alles aan om uw groene laanavonturen nog jaren levend te houden!

GLAS heeft nu een solide en gerespecteerde positie in veel Raden in het VK

VERLAAT GEEN SPOOR Elk land in heel Europa en daarbuiten hebben verschillende wetten als het gaat om wild kamperen en rijden in afgelegen gebieden en al deze wetten moeten worden gerespecteerd.

Naarmate de druk op ons landschap door recreatief gebruik blijft toenemen, is het nu net zo belangrijk als altijd om ons te houden aan de principes van Leave No Place. Het spreekt voor zich dat de overgrote meerderheid van de toeristen en kampeerders hun omgeving respecteert, maar helaas zullen we ook een minderheid hebben die dat niet doet en ons allemaal een slechte naam geven. niet en geef ons allemaal een slechte naam.

GLASS doet er alles aan om uw groene laanavonturen nog jaren levend te houden!

GLASS heeft een VK-netwerk van lokale vertegenwoordigers tot uw beschikking