Als je net als ik in het Verenigd Koninkrijk woont, merk je dat je door het platteland rijdt en constant uitnodigende afritten tegenkomt die eruit zien alsof ze het begin kunnen zijn van een geweldige BOOT (open voor alle verkeer) of UCR (niet-geclassificeerde weg) maar zijn belemmerd om ze verder te onderzoeken omdat je niet zeker weet of je het wettelijk mag wagen of niet - lees dan verder.

Tijdens ons recente bezoek aan de Adventure Overland Show op de renbaan van Stratford-upon-Avon in april, hadden we het geluk om onze eigen te vinden TURAS staan ​​naast een indrukwekkend ogende stand bemand door het uiterst vriendelijke en behulpzame team van All Terrain UK.

Als je dit bedrijf en hun service nog niet hebt ontdekt, zijn ze zeker het bekijken waard. Het combineren van hun actieve promotie van verantwoorde en duurzame groene laning, een ethos dat de eigen waarden hier weerspiegelt TURAS, hun innovatieve SmartTrail-oplossing stelt u in staat moeiteloos en duidelijk te ontdekken waar u, en nog belangrijker, niet kunt rijden in het overvloedige complexe netwerk van groene rijstroken in het VK.

100% is verantwoording verschuldigd aan hun leden en heeft te allen tijde de hoogste niveaus van transparantie, hun netwerk van lokale vertegenwoordigers zorgt regelmatig voor gezinsvriendelijke ontmoetingen en biedt leden lokale kennis, evenals het hosten van evenementen zoals kaartlezen workshops, SmartTrail tutorials en groene baan voorlichtingsdagen.
Het lidmaatschap van hun organisatie kost slechts £ 25 per jaar (plus een eenmalige £ 5-lidmaatschapskosten) en geeft u toegang tot hun forum waar u routes kunt delen of downloaden vanuit hun bibliotheek met GPX-bestanden.

Hun exclusieve kaartsysteem, SmartTrail, is beschikbaar voor alle leden en werd mij tijdens de show gedemonstreerd door Darren Roberts, een van de directeuren en oprichters van All Terrain.

De SmartTrail-software sluit een compromis aan van een gebruiksvriendelijke kaartoplossing die online overlapt Ordinance Survey-kaarten van gebieden in het Verenigd Koninkrijk en die duidelijk sporen en groene rijstroken labelt met behulp van een eenvoudig verkeerslichtsysteem van rood, oranje en groen.

Door met uw muis over de track te bewegen waarover u meer wilt weten, verschijnt informatie die u vertelt of deze legaal toegankelijk is (groen) en worden ook mogelijke problemen of beperkingen benadrukt die u moet weten voordat u de route start, bijvoorbeeld. het is alleen open en toegankelijk gedurende bepaalde maanden van het jaar (Amber). Degenen die in rood zijn gemarkeerd, zijn een no-go en de reden hiervoor wordt ook gemarkeerd.

Leden hebben ook toegang tot een centraal beheerd onderhoudsfonds, waar u projectfinanciering kunt aanvragen. Tot op heden zijn hun projecten inbegrepen; rijstrookvrijheid, poort- en hekreparaties en voorzien van bewegwijzering.

Alle leden kunnen fondsen zoeken voor elk project dat groene banen open en toegankelijk houdt voor ALLE gebruikers.

Als initiatieven verder gaan, is dit iets waar we allemaal van kunnen leren, omdat zoveel landen in Europa verschillende regels en voorschriften hebben als het gaat om de aanpak van greenlanes en afgelegen sporen, één ding is zeker: we moeten allemaal universeel duurzaam en verantwoordelijk bevorderen toeren vooral buiten de gebaande paden

Kijk voor meer informatie op hun Facebook-pagina, Twitter- of Instagram-feeds of meld u aan bij: www.allterrainuk.com om een ​​uitgebreid overzicht van hun service te zien, de leden van hun team te ontmoeten en het eenvoudige lidmaatschapsformulier in te vullen om gebruik te maken van de service en veilig en legaal te genieten van de groene banen in het VK.