De Britse zakenman Jim Ractliffe, een liefhebber van Land Rover die Defenders gebruikt voor zijn eigen Afrikaanse safari, heeft plannen om een ​​nieuw off-road voertuig te maken naar het voorbeeld van de klassieke Defender van Land Rover. Grootste automaker Jaguar Land Rover (JLR) van Groot-Brittannië stopte met het maken van de off-roader, wereldwijd bekend en met beroemde eigenaren, waaronder Queen Elizabeth, in 2016 na 68 jaar in productie. Ratcliffe heeft gezegd dat hij van plan is om 25,000 van de nieuwe 4x4s per jaar te bouwen, die naar het model van de Defender zullen worden gemodelleerd - omdat het ontwerp momenteel niet in Groot-Brittannië is gedeponeerd. Ratcliffe heeft gezegd dat hij tot £ 600m zou uitgeven om het nieuwe voertuig te bouwen, waardoor zijn bedrijf Ineos een van de grootste autofabrikanten van Groot-Brittannië zou worden

Fans van de oude verdediger zijn dol op dit nieuws, hoewel de vroegste startdatum voor de eerste van deze voertuigen die van de productielijn komen 2020 is. plannen om een ​​nieuw voertuig te bouwen met de naam Defender, zei dat het originele ontwerp in veel landen is geregistreerd en dat er momenteel een handelsmerkaanvraag loopt in Groot-Brittannië.   Afbeelding van Sunday Times.