In 1971 het die onderwyser Alfred Finken die eerste afstandsonderrigmateriaal vir laerskoolleerlinge op 'n privaat inisiatief geskep. Alfred het verduidelik “Die Muckenhaupt-gesin wou met hul jong kinders Kenia toe gaan en het nie geweet hoe om dit te doen nie. Ons het rondgekyk of daar 'n korrespondensieskool is. Daar was geen.

Daar was niks anders oor as ons moes reël om privaat hulp te gee nie. "Kan jy nie vir ons 'n paar boeke gee nie?" – dit was hul vraag. Ek het 'n paar boeke uitgesoek. Maar toe dink ek: “Die ma moet ook kan verstaan ​​hoe om dit alles te doen.” En dit is hoekom ek die leseenhede ontwerp het. Ek was self nog ’n onderwyser en moes dit vroegoggend voor skool begin doen. Om vyfuur sit ek al by die tikmasjien en tik matrikse vir die lesbriewe.
Die gedagte het by my opgekom: “Wat die Muckenhaupt-gesin help, kan ook ander help!”

Klein Globulus is die skool gelukbringer, 'n snaakse en avontuurlike kêrel wat die vakke saam met die studente leer en help om leer 'n bietjie meer pret te maak.

Nou in werking vir meer as 50 jaar, Deutsche Fernschule bied kinders van Duitse gesinne skoollesse aan wat aan Duitse opvoedkundige standaarde voldoen. Gedetailleerde leermateriaal en professionele ondersteuning maak die skool se afstandsonderrig baie suksesvol. Kinders kan enige tyd afstandsonderrig aangaan en elke kursus dek die inhoud van 'n skooljaar vir een vak.

Dit is belangrik dat die skool 'n spesiale kursus 'Duits as 'n aanvulling' aanbied vir kinders wat plaaslike of internasionale skole in die buiteland bywoon, dit help die kinders om 'n verbinding met die Duitse taal en Duitsland te behou, hierdie kursus is ontwerp in erkenning dat die studente die gebruik van die kursus sal dalk ook 'n lang dag van gereelde skool op die terrein moet hanteer, benewens die aanvullende kursus.

Vir Duitssprekende kinders in die buiteland is lesse in hul moedertaal om twee redes van onskatbare waarde: Aan die een kant lewer dit 'n belangrike bydrae tot die ontwikkeling van identiteit en persoonlikheid. Aan die ander kant verseker dit dat die kinders Duits praat en skryf soos hul maats in Duitsland en dit is veral belangrik as die gesin beplan om na Duitsland terug te keer.

Die skool se klassieke Duitse kursusreeks dek ten volle alle areas van Duitse onderrig waarvoor in die kurrikulum voorsiening gemaak word. Die skool het meer as 45,000 50 studente bedien gedurende sy 28 jaar van bedryf. Die skool het nou 600 personeellede in diens en bied alle vakke aan wat in die Duitse kurrikulum beskikbaar is (Duits, Wiskunde, Engels, Kuns, ens.). Ongeveer 2 studente 'woon' die skool elke jaar by en vir die meeste gesinne is die tydsduur in die buiteland beperk (gemiddeld 5-XNUMX jaar).
Baie van die ouers van die skool se studente werk in die staatsdiens (bv. diplomate, professionele soldate) of as ontwikkelingswerkers, sendelinge en as wêreldreisigers/oorlanders.

Die skool se gelukbringer is 'Globulus', 'n klein blonde kêrel. Globulus is ook 'n aardboldrawer en alhoewel vir hierdie studente die onderwyser fisies afwesig is (alhoewel die onderwysers wel met die studente korrespondeer), kan dit vir die kinders moeiliker wees om 'n verhouding met die onderwyser te bou, en daarom help Globulus hier om te leer met die studente, wat 'n persoonlikheid bied om mee te skakel en kan snaaks, brutaal wees en ook help om snaakse of goeie vrae te opper wat die kinders dalk nie gevra het nie. Globulus bied 'n gesig en 'n persoonlikheid vir die kinders om mee te skakel.
Afstandsonderrig is beskikbaar vanaf kleuterskool tot graad 6. Die skool bedien ook studente in Duitsland en verskaf onderwys volgens Duitse standaarde vir kinders wat nie 'n gewone skool kan bywoon nie, byvoorbeeld Kinders op die Outisme Spektrum, Kinders van die jeugwelsyn, begaafde kinders, kinders wat aan siekte ly wat buigsame en beskermde leeromgewings en meer vereis.

Binne Duitsland is 'n vrystelling van verpligte skoolopleiding vir die student nodig en daar is beperkende vereistes hiervoor van die onderwysowerheid.

Deutsche Schule weltweit