Verbeter bandlewensduur

Die toestand van jou bande is belangrik vir bestuursveiligheid. Deur hierdie vyf goue reëls te volg, kan jy die beste kilometers, veilige werkverrigting en ’n langer nuttige lewensduur vir jou bande verseker.
1. Gaan jou banddruk gereeld na. Oneweredige inflasie tussen bande beïnvloed die bestuurseienskappe van jou voertuig en laat die bande oneweredig slyt.
2. Draai die posisies van jou bande tussen die voor- en agteras na elke 5,000 10,000 tot 3,000 6,000 kilometer (XNUMX XNUMX tot XNUMX XNUMX myl) aangesien die bande verskillend in verskillende posisies dra. Onthou om banddruk na te gaan wanneer jy bande ruil.
3. Kyk of jy jou bande monteer volgens die rolrigtingmerk aan die kant van die band. As die bande teen hul aangewese rolrigting gemonteer word, sal hul ry-eienskappe nie in alle toestande optimaal wees nie.
4. Ry glad. Paniekremming en sygly verkort die nuttige lewensduur van bande en dit is veral waar van stoetbande.
5. Kontroleer jou ou bande vir ongelyke slytasie wanneer jy bande ruil. Korrek gemonteerde en versigtig aangedrewe bande dra eweredig. As jou bande ongelyke slytasie toon, laat die ryhoeke van jou motor gemeet en laat jou bande by ’n professionele herstelwinkel monteer en balanseer.

Kyk vir bandslytasie

Jy kan maklik die toestand van jou bande toets deur gereedskap te gebruik wat in jou huis gevind word. Die vuurhoutjie- en munttoetse is veral geskik vir die evaluering van die toestand van nie-gespikkelde bande. Al Nokian Tyres se nuutste produkte is toegerus met Bestuursveiligheidsaanwysers. Die bestuurder kan die aanwysers gebruik om die toestand en veiligheid van die bande na te gaan. Die aanwyser is op die middelvlak van die band geleë, en dit dui die diepte van die band se hoofgroef in millimeter aan; met ander woorde, dit wys hoeveel loopvlak oor is. Jy kan 'n twee-euro-muntstuk gebruik om vir toestand te toets. Die silwer ring aan die rand van die munt is minder as vier millimeter breed. As dit selfs effens bo die loopvlakblok uitstyg wanneer die muntstuk in die groef geplaas word, moet jy dit oorweeg om jou bande te vervang.

Berging van bande

1. Temperatuur Die stoorkamertemperatuur moet onder +25 ºC wees, verkieslik donker en onder +15 ºC. Die eienskappe van rubber kan verander, wat die finale lewensduur van die band beïnvloed as die temperatuur bo 25 ºC of onder 0 ºC is. Koelberging het geen nadelige uitwerking op rubberprodukte nie.
2. Humiditeit Uiters vogtige toestande moet vermy word. Humiditeit in die stoorkamerlug moet nie so hoog wees dat kondensasie op die bande voorkom nie. Bande moet nie gestoor word in toestande waar dit aan reën, spatsels, ens blootgestel word nie.
3. Ligte Bande moet teen lig beskerm word, veral teen direkte sonlig en intense kunsmatige lig met 'n hoë ultravioletinhoud.
4. Suurstof en osoon Osoon het 'n baie sterk verswakkende effek op bande. Die stoorkamer mag geen osoonproduserende toerusting bevat nie, soos fluoressensielampe of kwikdamplampe, hoëspanning elektriese toerusting, elektriese motors of enige ander elektriese toerusting wat vonke of stil elektriese ontladings kan opwek.
5. Vervorming Indien moontlik, moet bande vrylik in hul natuurlike vorm gestoor word, sodat hulle nie onder spanning, druk of torsie verkeer nie. Sterk misvormings wat tydens langdurige berging ontwikkel word, kan breek wanneer dit onder druk geplaas word.
6. Oplosmiddels, olies, ghries, hitte Bande moet veral beskerm word teen enige kontak met oplosmiddels, olies of ghries, hoe kort termyn ook al. Bande moet ook beskerm word teen kragtige ligstralers en spatsels van elektriese sweiswerk.
7. Bandhantering Wanneer bande in pakhuise hanteer word, moet nooit bande hoër as 1,5 m laat val nie. Bande kan beskadig as hulle van die krale area val. Tipiese gevolg kan geknikte kraal wees. As jy 'n band met geknikte kraal kry, beveel ons nie aan om so 'n band op 'n velling te monteer nie.

Sywandmerke

Bandgrootte is die belangrikste inligting wat op die band gegee word. Die groottebenaming word gespesifiseer as 'n reeks syfers en letters, byvoorbeeld vir 'n bandgrootte van , 205/55 R 16 94 V XL Die eerste twee syfers vertel ons die breedte van die band en sy profiel. In hierdie geval aanvaar die motor 'n band wat 205 millimeter breed is. Die bandprofiel verwys na die verhouding tussen die hoogte en breedte van die band. In hierdie geval is die hoogte van die band 55 persent van sy deursneewydte. Die nommer 16 wat volg, vertel ons die randdeursnee in duim. Die laaste getal is die lasindeks. In hierdie voorbeeld is die vragindeks 94, wat beteken dat een band ’n vrag van 670 kg kan dra. Vir vragindeks 91 is die vrag per band 615 kg. Jy moet die korrekte vragindeks vir jou motor kies, want anders sal die bande vinniger as gewoonlik verslyt en dit kan beskadig word terwyl jy bestuur. Die voorlaaste letter V gee vir ons die spoedgradering, of die hoogste toegelate spoed vir die band, in hierdie voorbeeld beteken V dat die band nie bo 240 kilometer per uur gery kan word nie. Die laaste letterkombinasie “XL” word nie in alle bandmerke gevind nie, hoekom is dit? XL beteken dat die motor geskik is vir 'n Extra Load index-band. In ons voorbeeld is die vragindeks 94. As die indeks 91 was, sou die XL-merk nie vereis word nie. Die DOT-merk maak dit maklik om die band se vervaardigingsplek en ouderdom na te gaan. Die twee eerste merke dui die fabriek aan waar die band gemaak is. Die vier laaste syfers dui die week en jaar van vervaardiging aan. As die kode byvoorbeeld 1314 is, dan is die band in week 13 van 2014 vervaardig.

Kyk na ons nuwe Nokian Tyres Rotiiva-video