Van buitenaf lijkt de familie BETTS een vrij 'normaal' Brits gezin te zijn, een gezin waarvan je je goed kunt voorstellen dat het redelijk normale dingen doet.. maar bij nader inzien vind je ook een gezin dat in 2018 wakker werd, in de prachtige Apennijnen van Italië, en besloten dat ze een HEEL ander leven wilden leiden…. Een leven waar velen van dromen, maar waarvan weinigen het zelden proberen.

Poot 1

Poot 2

Poot 3

Dus slechts 3 jaar na die beslissing brachten Nigel, Linda en hun 17-jarige zoon Oliver de winter van 2020 door met het verkopen van alles wat niet in hun 23-jarige Land Rover Defender zou passen en eerder dit jaar , keerden terug naar het VK om zich voor te bereiden op het begin van het volgende hoofdstuk ... hun plan om de Pan American Highway van Alaska naar Argentinië te rijden, als een familie van permanente voertuigafhankelijke overlanders.

DARCHE is de uitrusting bij uitstek voor dit epische avontuur..

Ja, je leest het goed, permanent - het is een belangrijk onderscheid om te maken, want ze kamperen niet alleen in een auto, en dit is geen laat tussenjaar. Ze zullen de komende tijd permanent in een Land Rover wonen. Geen fallback, geen huis dat verhuurd wordt… echt onafhankelijke wereldreizigers. Nigel voelde zich na een kwart eeuw in de hogedrukwereld van Formula One Motor Racing klaar voor een heel ander levenstempo en gelukkig gaat de familie mee voor de rit! Zoals Nigel uitlegt: "Het meedogenloze tempo van de F1 bracht me ertoe om iets meer uit het leven te verlangen - iets vrediger en zinvoller. Het nieuwe leven dat we zoeken is een leven zonder de verstikkende structuren en volwassen verantwoordelijkheden van het moderne leven - dus NIET MEER werken, eten, slapen, herhalen! We willen elke dag in het moment leven en hopelijk de wereld een beetje beter achterlaten dan toen we hem vonden. "Hun Defender 130 heet Mandy en is nu een volledig uitgerust huis met vier wielen, dat een volledige transformatie heeft ondergaan van, in de woorden van Nigel, "een zwaar gehavende Duitse vrachtwagen die in Frankfurt wegrottend werd gevonden" tot het supercapabele voertuig dat het vandaag is.

Naast de vele hoogwaardige offroad- en expeditieapparatuur, beschikt het voertuig ook over een uitstekende Darche Outdoor Gear kampeeroplossing van Trek Overland in Yorkshire, VK. De set-up omvat 1.6M Hi-View en 1.4M Panorama Roof Top Tents met bijlagen en een 270-graden Eclipse-luifel. Het lijkt erop dat ze meer dan klaar zijn voor het buitenleven!

De familie wacht nu vol spanning op de opening van de internationale grenzen, maar als ze dat zijn, zijn ze volledig voorbereid op een langdurig off-grid avontuur met water aan boord, perslucht en een uitgebreide off-grid zonne-energie-oplossing van Portable Power Technology.

De Land Rover Defender 130 heet Mandy

De Pan American Expedition is het eerste deel van een plan van Itchy Feet Overland om binnen tien jaar de wereld rond te varen. Ze zullen hun reis op Instagram en Facebook documenteren als @ItchyFeetOverland en uitchecken www.itchyfeetoverland.com om meer over hen te leren.

Veel succes aan Nigel, Linda en Oliver op hun reis van hun leven.

 

TURAS aanhangsel-A Life Outdoors met DARCHE

Globetrotters- The Bell Family a2a Expedition

Raised on the Road - een jonge Franse familie toert de wereld over