De vaak zware en natte omstandigheden van off-road rijden kunnen ook, in combinatie met roest, het uitvallen van belangrijke componenten versnellen. Veel Offroad- en expeditiebestuurders ondervinden bijvoorbeeld terugkerende problemen met scharnieren aan de deur van hun voertuigen. Losse, gebroken of roestende scharnieren kunnen een echte pijn en zelfs een gevaar zijn, wanneer je onderweg bent.

Het Offroad Monkeys besloten om robuuste componenten te bouwen die zeer betrouwbaar zijn en ontworpen om te verduren en Land Rover-scharnieren hebben ontworpen en gebouwd die extreem kunnen worden gebruikt waardoor snel minder goed gemaakte onderdelen kapot gaan.

Deze scharnieren zijn ontworpen en gebouwd in haar eigen high-tech gebouwen in Duitsland en zijn vervaardigd van hoogwaardig aluminium van vliegtuigkwaliteit met hoogwaardige smering. Dit aluminium heeft een zeer sterke corrosiebestendigheid en al het aluminium heeft een zeer lange levensduur en het kan worden vervaardigd om sterker te zijn dan staal.

De Offroad Monkey scharnieren zijn gemaakt met binnenste roestvrijstalen bouten met spiraalvormige groeven om smeervet optimaal te verdelen, en de scharnieren zijn ook voorzien van roestvrij stalen lagers die indien nodig kunnen worden vervangen zonder het hele scharnier te hoeven vervangen.

Voor die Defenders die een reservewiel op de achterdeur hebben, eist deze belasting natuurlijk een zware tol van de originele scharnieren van de achterdeur. Veel Defender-rijders zijn bekend met de sterke slijtage van de deurscharnieren en piepende en krakende geluiden die kunnen worden gemaakt door een verouderde achterdeur.
In de video die in deze functie is gelinkt, kun je het horen TURAS De achterdeur van de verdediger brult als Chewbacca wanneer deze wordt geopend of gesloten. Dit is een zeer luidruchtig bewijs van de slijtage van de scharnieren.

Dit soort slijtage was de reden Offroad Monkeys besloot ook om duurzame scharnieren van de achterdeuren te ontwikkelen, opnieuw met gebruik van aluminium met hoge weerstand.

Deze scharnieren maken gebruik van verwisselbare wrijvingslagers en de bouten hebben een dikke spiraalvormige groef voor een betere verspreiding van vet door het scharnier, het vet smeert en bestrijdt roest. De scharnieren zijn bestand tegen permanent zwaar gebruik zonder slijtage. Bovendien zorgt het nauwkeurige ontwerp van de scharnieren en de precieze fittingen ervoor dat er geen binnendringen van water of vocht in de deuren plaatsvindt.

Het Offroad Monkeys team maakt alles, van de componenten tot het afgewerkte onderdeel in hun eigen werkplaats. Dit familiebedrijf maakt al jaren onderdelen voor zowel de auto- als de motorindustrie en het team daar benadrukt voortdurend het belang van het gebruik van de beste materialen, om de hoogste precisie en betrouwbaarheid te bieden en ook om het ontstaan ​​van roest tegen te gaan en daardoor te vergroten. de levensduur van de onderdelen.