Een van de eenvoudigste upgrades die u aan uw voertuig kunt doen, is het upgraden van uw lichten, en nadat u de voordelen en directe resultaten hebt gezien, zult u zich afvragen waarom u dit jaren geleden niet hebt gedaan. Bij de Land Rover-build was dit iets dat we al eeuwen van plan waren te doen, en met het bouwproject aan de gang, kwamen we er eindelijk aan toe.

De aftermarket-verlichtingsindustrie blijft groeien van kracht tot kracht, en met deze toenemende concurrentie heeft dit geleid tot een verlaging van de prijzen voor lichte upgrades, waardoor 4WD-enthousiastelingen gemakkelijk deze upgradekits kunnen aanschaffen die de open weg 's nachts een stuk duidelijker maken. De voertuigverlichtingstechnologie heeft een lange weg afgelegd sinds de halogeenlamp meer dan vijftig jaar geleden werd geïntroduceerd. De halogeenlampen zijn nog steeds de meest gebruikte koplampen, maar de laatste jaren beginnen we enkele nieuwe innovaties op de markt te zien komen, zoals HID, LED en de nieuwste LASER-technologie. HID-koplampen zijn nu helderder, schoner en energiezuiniger dan hun halogeen-tegenhangers, en met eenvoudig te installeren kits die direct beschikbaar zijn, zien we dat er veel meer HID's op voertuigen worden geïnstalleerd. HID-koplampen werken ook op een manier die heel anders is dan gewone halogeenkoplampen. Er zit geen gloeidraad in HID-lampen, in plaats daarvan wordt een combinatie van een elektrische lading en gas gebruikt om het licht te produceren. Wanneer het gas wordt verlicht door de elektrische lading, straalt het een veel helderder, witter licht uit dan dat van halogeenlampen, waardoor de bestuurder een veel groter bereik heeft.Het echte voordeel van High-Intensity Discharge-lampen is dat ze heel weinig wattage / vermogen verbruiken .

In de afgelopen jaren zijn LED's ook erg populair geworden als een effectieve lichtbron voor recreatie- en vierwielaangedreven racers over de hele wereld.LED-technologie is niet nieuw, de technologie bestaat al bijna 45 jaar, maar de laatste jaren is deze technologie wel snel verbeterd en populair geworden binnen de 4WD-industrie. Het goede nieuws over deze technologische vooruitgang is dat de beschikbaarheid van een aantal aftermarket-producten ertoe heeft geleid dat deze lampen betaalbaarder zijn geworden. Op de build hebben we geïnstalleerd de Bearmach 73 mm heldere LED-lichtupgrade​ Deze waren heel eenvoudig te installeren, vrijwel klik-en-klaar, en ze zien er toevallig ook goed uit. Onthoud nadat u het Bearmach verlichtingsset, vergeet niet om ook het meegeleverde relais te vervangen, dit nieuwe relais zal het snel flikkeren van uw knipperlichtsnelheid verminderen. Zoals alle Bearmach-producten is de kwaliteit erg goed en over het algemeen is dit een enorme verbetering in vergelijking met wat er eerder was. De Bearmach 73 mm LED-heldere lichten hebben een waterdichte classificatie IP67 en worden geleverd met een royale garantie van 3 jaar.

Als onderdeel van de build hadden we gepland om een ​​paar Bearmach LED-voorlichten te installeren, maar helaas was de specificatie die we wilden installeren op dat moment niet op voorraad, dus gingen we met de originele Cafe Racer basic 7 inch Land Rover Defender LED-koplampen. Ook vrij eenvoudig te installeren. Je hebt de Wipac-montagekommen niet nodig als je op een bestaande Land Rover Defender past. Er wordt ook een H4 H13-stekker meegeleverd voor eenvoudige aansluiting.