De Petromax Openhaard fb1 en fb2 zijn een geweldige lichtgewicht optie om mee te nemen op kampeertrips. De platte verpakkingsdoos is gemaakt van roestvrij staal en is eenvoudig in elkaar te zetten en uit elkaar te halen, hij is zeer licht van gewicht en wordt geleverd in een eigen stevige draagtas.

Met een paar simpele stappen zet u de haard in een paar minuten in elkaar en stookt u veilig een vuur dat beschermd is tegen de wind en tevens helpt om eventuele verbrande plekken te voorkomen. Door het rooster bovenop kun je water koken of verwarmen, of koffie zetten. We gebruiken de Openhaard vaak om koffie te zetten met de Petromax Perkomax koffiepercolator.

De precieze sneden in het staal dienen als uitzettingsvoegen en voorzien het vuur tevens van lucht, de Openhaard vervormt ook niet bij zeer hoge temperaturen.

 

Sommige accessoires zijn ook beschikbaar voor de open haard, een set poten die de open haard 4 cm boven de grond verheven, en verder helpt om verbranding van de grond te voorkomen en ook enkele ovenbeugels, deze twee schuine beugels veranderen de open haard in een oven die de beugel ook is gemaakt van roestvrij staal tilt de vuurschaal van de openhaard op zodat je er brood onder kunt bakken. Afhankelijk van hoe de ovenbeugel wordt opgehangen, kan de hoogte van de oven, en daarmee de ruimte voor het bakken, worden aangepast.

Technische specificaties

FB1

Gemonteerde open haard: 5.9 x 7.9 x 5.5 inch (15 x 20 x 14 cm)
Verpakte open haard: 5.9 x 7.9 x 1.6 in (15 x 20 x 4 cm)
Gewicht (met etui): 3.1 lbs (1.4 kg)
Materiaal: roestvrij staal

FB2

Gemonteerde open haard: 7.9 x 11.8 x 7.1 in (20 x 30 x 18 cm)
Verpakte open haard: 7.9 x 11.8 x 2 inch (20 x 30 x 5 cm))
Gewicht (met etui): 6.4 lbs (2.9 kg)
Materiaal: roestvrij staal