De Petromax Firebox fb1 en fb2 zijn een geweldige lichtgewicht optie om mee te nemen op kampeertrips. De platte verpakkingsdoos is gemaakt van roestvrij staal en is eenvoudig te monteren en demonteren, is zeer licht van gewicht en wordt geleverd in een eigen stevige draagtas.

Je zet de box in een paar minuten in elkaar met een paar simpele stappen en vervolgens veilig een vuur aansteken dat beschermd is tegen de wind en ook helpt om eventuele verbrande plekken te voorkomen. Met het rooster bovenop kun je water koken of verwarmen, of koffie zetten. We gebruiken de vuurhaard vaak om koffie te zetten met de Petromax Perkomax koffiepercolator.

De precieze sneden in het staal dienen als uitzettingsvoegen en voorzien het vuur ook van lucht, de vuurhaard vervormt zelfs bij zeer hoge temperaturen niet.

 

Sommige accessoires zijn ook beschikbaar voor de vuurkist, een set poten die de vuurkist 4 cm boven de grond verheven, en verder helpt om verbranding van de grond te voorkomen en ook enkele ovenbeugels, deze twee schuine beugels veranderen de vuurkist in een oven die de beugel ook is gemaakt van roestvrij staal tilt de vuurschaal van de vuurkist op zodat je er brood onder kunt bakken. Afhankelijk van hoe de ovenbeugel wordt opgehangen, kan de hoogte van de oven, en daarmee de ruimte voor het bakken, worden aangepast.

Technische specificaties

FB1

Gemonteerde vuurkist: 5.9 x 7.9 x 5.5 in (15 x 20 x 14 cm)
Verpakte vuurhaard: 5.9 x 7.9 x 1.6 in (15 x 20 x 4 cm)
Gewicht (met etui): 3.1 lbs (1.4 kg)
Materiaal: roestvrij staal

FB2

Geassembleerde vuurkist: 7.9 x 11.8 x 7.1 in (20 x 30 x 18 cm)
Verpakte vuurhaard: 7.9 x 11.8 x 2 inch (20 x 30 x 5 cm))
Gewicht (met etui): 6.4 lbs (2.9 kg)
Materiaal: roestvrij staal