Zoals de meeste Land Rover-bezitters, heb ik altijd een gevoel van avontuur gehad en een echt verlangen om zo vaak en zo ver als ik kan op pad te gaan in mijn Defender. Soms moet u, om unieke en avontuurlijke excursies te beleven, uw voertuig wat verder weg nemen. Dat gezegd hebbende, heb ik de afgelopen achttien jaar het geluk gehad om in mijn standaard Land Rover Defender 2002 uit 90 over moerassen, groene lanen, regenwouden, woestijnen, stranden, doorgaande wegen, bergketens en gletsjers te hebben gereden.

Ik heb mijn auto tweedehands gekocht; het was pas twee jaar oud toen ik het kocht. Met slechts 17,000 km op de teller zag ze er zo goed als nieuw uit. Ze heeft nu bijna 180,000 km op de teller, waarvan een groot deel me naar ongelooflijke plaatsen brengt. Tijdens haar relatief korte leven volgens Land Rover-normen heb ik het geluk gehad dat ik mijn korte wielbasis verschillende keren door Ierland heb gereden, via de prachtige Beacons in Wales, naar de basis van Ben Nevis in Schotland, rond de Faeröer in het noorden. Atlantische Oceaan, naar Italië, Zwitserland, Frankrijk, over de vulkanische bergketens en gletsjers van IJsland en door de woestijnen, regenwouden en afgelegen binnenland van die grote stoffige rots, Australië. Toen ik naar Australië verhuisde, heb ik mijn Defender verzonden en heb ik een paar jaar voor een aantal tijdschriften gewerkt als freelance fotojournalist, waaronder 4 × 4 Australia, wat naar mijn mening een van de beste 4WD-tijdschriften is die er zijn.

Terwijl ik voor 4 × 4 Australië werkte, maakte ik vaak grote reizen naar de outback en kampeerde ik wild op een aantal ongelooflijke locaties, terwijl ik reisverhalen voor het tijdschrift samenstelde. De Landy heeft zeker hard gewerkt tijdens zijn tijd in Australië en slaagde erin om grotendeels foutloos te doen waarvoor hij was gebouwd. Eén ding is zeker en dat is dat ik niet in staat zou zijn geweest om naar sommige van de afgelegen gebieden te komen en veel van de ruwe omgevingen en tracks aan te pakken als ik niet in een 4WD had gereisd.
Sinds ik de 90 voor het eerst kocht in 2003, was het mijn eerste 4WD en het was het begin van een zeer interessante reis. Door de jaren heen heb ik naar doorgewinterde tourers geluisterd, geleerd van vele fouten terwijl ik eraan werkte om een ​​voertuig op te bouwen als een tourer in plaats van een offroad-wapen. Als een dagelijkse auto moest mijn Land Rover me naar mijn werk brengen, de kinderen van de ene plek naar de andere brengen, de boodschappen doen en alle andere dagelijkse functies die onze primaire voertuigen moeten uitvoeren.

Gelukkig heeft het me mechanisch gezien relatief goed gediend in de afgelopen achttien jaar, maar zoals de meeste Land Rovers-eigenaren weten, veroorzaken ze behoorlijk wat problemen en als ik zei dat ik er onderweg geen tegenkwam, zou dat veel zeggen een leugen. Met een paar problemen met de gearbos, de koppeling en wat andere kleine stukjes en beetjes, mijn Landy is meer dan eens naar huis strompelde maar gelukkig liet hij me nooit in de middle of nowhere achter, hoewel hij wel in de buurt kwam.

 

Het volgende hoofdstuk
Er komt een tijd voor velen van ons die al heel lang een voertuig hebben, in mijn geval achttien jaar, dat je voor het dilemma staat of je je trots en vreugde wilt behouden of verder wilt gaan en het wilt upgraden naar iets net iets moderner. Voor mij heb ik in de loop der jaren meer ontwikkeld dan alleen een band met mijn Landy, en het is redelijk om te zeggen dat ik waarschijnlijk tien keer meer foto's ervan heb dan de vrouw, dus in alle waarheid zou ik nooit met het moeilijke beslissing om het te verplaatsen. Ik denk dat ik diep van binnen altijd wist dat mijn Land Rover me hopelijk zou zien. Maar ik wist ook vooral de laatste jaren dat het er een beetje geschud en vermoeid uitzag en dat, tenzij ik het serieus TLC zou geven, haar dagen geteld zouden zijn.

De beslissing was genomen, de 90 zou worden herbouwd en opgewaardeerd tot wat hopelijk een aantal praktische toevoegingen zou bevatten die zouden uitgroeien tot de perfecte toer- en kampeeropstelling. Nadat we contact hadden opgenomen met een aantal van onze partners, kregen we een enorme respons die allemaal bereid waren om advies te geven en deel uit te maken van deze nieuwbouw.

Het doel hier was niet alleen om het voertuig te upgraden en een facelift te geven, maar ook om te proberen te redden wat we kunnen. We zijn verheugd om samen te werken met enkele van de beste bedrijven in de branche aan de build, waaronder: DARCHE, Bearmach, Cooper Tires, Mobile Storage Systems, Nakatanenga, Dinitrol, Raptor (U-PolL), Euro 4x4parts, Eezi Awn, APB, Nokian Tyres en de Britse mobiele opslagsystemen.

In de komende negen maanden gaan we de werken aan de 90 documenteren, en we zullen onze vorderingen bij deze opwindende build met jullie delen. Als deze constructie klaar is, zal onze Land Rover Defender 90 nieuw leven inblazen en ervoor zorgen dat hij is voorbereid en klaar voor de komende twintig jaar aan avonturen.

 

 

SPONSORS


We zijn verheugd om bij deze build samen te werken met enkele van de beste in de branche. We zullen zoveel mogelijk terugwinnen, maar we zullen ook een aantal geweldige nieuwe producten toevoegen die u op ideeën kunnen brengen.