Helaas lijkt de trend in voertuigdiefstal in veel landen niet snel af te nemen, en erger nog, hoog onder de meest wenselijke voertuigen voor de zeer georganiseerde bendes die veel van deze voertuigen stelen om ze te bestellen en vervolgens naar het buitenland te verzenden, zijn Land Rover Defenders en de andere uitgerust 4 × 4 voertuigen die we gebruiken en waar we van houden.

De verdediger is ironisch genoeg bijzonder kwetsbaar vanwege de reden waarom de meesten van ons er dol op zijn. Met zijn grote aantrekkingskracht is het iconische uiterlijk dat enkele decennia teruggaat, wat betekent dat helaas de basisbeveiliging op het voertuig even gedateerd is, en tenzij u extra maatregelen neemt om uw voertuig te beschermen, zal het een zittende eend zijn voor elke 'stinkende' auto thief '(mooie tekstverwijzing uit de jaren 80 - kun je de melodie een naam geven?).
Dus wat kunt u doen om te voorkomen dat uw voertuig de volgende is die een ongewenste reis naar het buitenland maakt zonder dat u aan het stuur zit?


In het uiterste geval, maar een die steeds populairder lijkt te worden in gebieden met voortdurende diefstalproblemen, is oprijlaanbeveiliging, waar een paal in uw oprit wordt geplaatst die eenvoudig uit de grond wordt getrokken en op zijn plaats wordt vergrendeld en het pad van het voertuig blokkeert te gronden. Hoewel effectief en een geweldig visueel afschrikmiddel wanneer uw voertuig thuis is, heeft het geen zin als u niet in de buurt van uw eigendom bent.

Andere visuele afschrikmiddelen in het voertuig die de moeite van het bekijken waard zijn, zijn een fatsoenlijke stuurvergrendeling en een pedaalvergrendelingssysteem. Eenvoudig en tamelijk snel toe te passen zijn een behoorlijk visueel afschrikmiddel en een extra ongemak voor de dief die, indien vastbesloten, ze misschien niet stopt, maar ze zal vertragen.
Het enige hulpmiddel dat u bijna garandeert dat u uw voertuig vasthoudt, of op zijn minst terug krijgt als het wordt meegenomen, is een tracker / startonderbreker. En studies ondersteunen dit met een recent onderzoek van de Britse overheid naar autodiefstal waaruit blijkt dat de toevoeging van een elektronische startblokkering de grootste invloed heeft op het verminderen van de kans op diefstal met iets tussen 25% - 50%.
Het aanpassen van een tracker aan uw voertuig verhoogt niet alleen uw kansen om het terug te krijgen als u pech hebt om het in de eerste plaats te nemen, maar er is ook het extra voordeel dat veel verzekeringsmaatschappijen uw premie verlagen als ze zijn uitgerust met een tracker , en laat het nog verder zakken indien gemonteerd in combinatie met een startonderbreker.

Een dergelijk product dat niet alleen beide functies biedt, maar ook verschillende andere echt nuttige functies, is het scherp geprijsde product van DefenderDefender. Gevestigd in Gloucester in het Verenigd Koninkrijk, maar verzonden naar landen in heel Europa en daarbuiten, is dit geweldige stuk kit eenvoudig en goedkoop om aan te brengen (het duurt ongeveer 30 minuten voor iedereen die bekwaam is in voertuigelektronica of uw lokale vriendelijke monteur).

We hebben het apparaat op een van onze apparaten gemonteerd Turas voertuigen enkele maanden geleden om het te testen en zijn echt onder de indruk van de resultaten. Zoals met veel andere producten op de markt, kunt u uw voertuig geo-hekken zodra het is geparkeerd. Als het voertuig zich buiten dit gebied verplaatst, hetzij op eigen kracht of wordt weggesleept of weggereden, wordt u gewaarschuwd via zowel de mobiele app als met een telefoontje naar het door u gekozen nummer, indien ingesteld om dit te doen. Als het beweegt, kunt u met de realtime trackingfeed het voertuig met ongelooflijke nauwkeurigheid volgen, waarbij de positie om de 10 seconden wordt bijgewerkt. Dit is echter nog maar het begin van de wapens van de DefenderDefender.

De eenvoudig te gebruiken app op uw telefoon bestuurt het apparaat en laat u precies zien waar het voertuig zich bevindt en of het is uitgeschakeld, stationair draait of daadwerkelijk rijdt.
Een ander kenmerk dat we erg leuk vinden, is het trilalarm. Stel een gevoeligheid naar keuze in, u wordt opnieuw gewaarschuwd als er met het voertuig wordt geknoeid. Omdat velen van ons een extra set aan onze voertuigen hebben bevestigd, zoals daktenten, is dit een geweldige beveiligingsfunctie om deze elementen boven het voertuig zelf te beschermen.

In het onwaarschijnlijke geval lukt het dieven om toegang te krijgen en uw voertuig weg te rijden, de engine kill-functie geeft u de ultieme gemoedsrust waardoor u eenvoudig op een enkele knop op uw telefoon-app kunt drukken die direct de elektra in het voertuig onderbreekt en brengt tot een stop.

De gemoedsrust die ons werd geboden, omdat het passen van dit geweldige systeem alleen al de investering waard was, met meer comfort voor mij nadat ik met de eigenaar van het bedrijf, Dan Knight, had gesproken, die verklaarde dat tot nu toe 1% van alle gepaste eenheden werd geactiveerd door een poging tot diefstal, maar geen van deze is verloren gegaan en elk voertuig is hersteld - inderdaad comfort.

We gebruiken de onze in combinatie met een hoogwaardig stuurwielslot om elke potentiële dief visueel af te schrikken om voor onze auto te kiezen, veilig in de wetenschap dat als ze instappen, tegen de tijd dat ze het stuur voorbij zijn vergrendel de trilwaarschuwing al geactiveerd en belde onze telefoon en we hebben de ontstekingsmoord geactiveerd om te voorkomen dat deze ergens heen gaat en dat ons voertuig de volgende statistiek wordt.

Afgezien van de angst voor diefstal kunt u met het systeem ook elke reis volgen die u hebt teruggeroepen door de geschiedenis van de App om u een in kaart gebrachte versie te geven van precies waar uw voertuig is geweest - een leuke kleine functie om uw meer avontuurlijke af te spelen off-road avonturen om precies te zien waar je bent geweest en het terrein bedekt. ​​En laat je niet door de merknaam buitengesloten door eigenaars van Land Rover Defender, omdat dit product net zo gemakkelijk kan worden gemonteerd op een aantal andere voertuigen waardoor je ook om te genieten van het ultieme beschermingsniveau.

Geloof ons niet alleen maar, kijk zelf vandaag nog op www.defenderdefender.co.uk en bestel er een voordat u spijt hebt dat u dit niet hebt gedaan. En er is nog nooit een betere tijd geweest om dit te doen, want tot 30.4.20 zijn we verheugd om te zeggen als lezer van TURAS magazine kunt u profiteren van een EXCLUSIEVE 10% KORTING. Eenvoudig citeren 'TURAS20 'wanneer u een bestelling plaatst om van dit geweldige aanbod te profiteren - u kunt ons later bedanken!