Je hebt misschien een aantal van deze geweldig uitziende voertuigen de laatste tijd op sociale media zien rondlopen en nadat ze een versie van een van dichtbij van de Abenteuer & Allrad-show in Duitsland hebben gezien, zien ze er net zo capabel uit als op internet. Oorspronkelijk ontworpen en gebouwd door een Russisch bedrijf, produceerden ze aanvankelijk ongeveer 250 en noemden ze de "PETROVICH" -terreinvoertuigen. Het begon allemaal in 2008 toen de prototypes met succes naar afgelegen delen van Rusland reisden om extreme omstandigheden aan te pakken. Na enkele bedrijfswijzigingen en voertuigaanpassingen heet het nieuwe Russische model nu de Krechet en het debuteerde op de off-road beurs Interpolitex in 2017. In Europa werd het na aanzienlijke wijzigingen door Tsjechische monteurs omgedoopt tot Outbacker 6 x 6.


De gemodificeerde Outbacker bleek een zeer populaire attractie op de 2019 Abenteuer and Allrad show met veel nieuwsgierige bezoekers die dit 6 × 6-monster van dichtbij bekijken.
Het tentoongestelde 6 × 6-voertuig heeft een aantal modificaties geïnstalleerd terwijl de werkzaamheden in Tsjechië plaatsvonden. Wat je nu hebt is een off-road categorie Z transporter met twee externe zijkoelers. Een van de echte opwindende dingen van dit voertuig is zijn vermogen om op water te drijven. De bestuurder kan de bandenspanning van de ingebouwde compressor regelen en dit ding vrijwel overal mee naartoe nemen. Andere belangrijke functies die zijn toegevoegd, waren een multimediadisplay dat helpt bij navigatie en achteruitrijcamera's waarmee u die perfecte parkeerplaats buiten de supermarkt kunt krijgen. Onder de motorkap vindt u een 2.3-liter dieselmotor van Iveco.

De Outbacker wordt verkocht als een vijfzitter tot 3.5 ton, dus je hebt alleen een rijbewijs van categorie B nodig. Er is ook een optie voor negen zitplaatsen, maar u heeft een rijbewijs van categorie C nodig. Het voertuig heeft een standaard voor- en middenas, de derde as is mechanisch verbonden door een hefboom vanaf de bestuurdersstoel, waarbij alle assen zelfremmende differentiëlen hebben.

Je kunt ook een verkorte 4 × 4-versie krijgen als je wilt verkleinen. De maximale snelheid is ongeveer 70-80Km, dus verwacht hier niet op te kunnen rijden op de openbare weg.