In dit nummer kunt u dat luister naar onze recente podcast-chat met Francoise Graciet Hollander. Francoise is een van de oprichters en eigenaren van Euro4x4parts en is ook een fervent en zeer succesvolle offroad-racer.

Francoise groeide op in de Elzas, dicht bij de Duitse grens. Maar vanaf jonge leeftijd voelde ze dat ze niet in de Elzas zou blijven en het verlangen had om te reizen en de wereld te verkennen.

Vóór het jaar 2000 wist Francoise niet veel over de 4 × 4 en offroad-wereld. Ze werkte in een senior marketingpositie voor een snelgroeiend bedrijf in consumentengoederen, maar was niet tevreden met dit werk en was op zoek naar een verandering van scène.

Francoise & Franck voor een race.

Toen ze voor het eerst hoorde over het off-road tijdverdrijf en de industrie was het via haar ex-echtgenoot George, die nu eigenaar is van Euro4x4parts. George stelde voor een bedrijf te starten in de auto-industrie. Maar ze was aanvankelijk niet zeker wat ze in de industrie kon doen. Omdat George al in de auto-industrie werkte, suggereerde hij dat er veel vraag was naar transmissiedelen voor airconditioningonderdelen en voor vier bij vier delen en dat dit misschien een goed gebied is om te onderzoeken. En zo is het begonnen.

Francoise Hollander

Vanaf het begin wilden ze allebei dat het bedrijf internationaal zou zijn en niet wat het geval was in de meeste andere bedrijven, die ze in de industrie zagen, toen ze de concurrentie bestudeerden en zagen dat de industrie werd bevolkt door voornamelijk lokale bedrijven.

Vanaf het begin wilden ze een 'Europees' bedrijf oprichten met een Europese database en een website in drie talen. Wat het vanaf het begin was. Vanaf daar besloten ze bewust zoveel mogelijk verschillende nationaliteiten en talen aan te nemen als ze konden.

Nu Euro4x4parts heeft maar liefst 16 verschillende talen gesproken door hun personeel en ze hebben producten verkocht aan honderdvijftig verschillende landen over de hele wereld. Euro4x4parts heeft een sterk en loyaal klantenbestand gevonden door een zeer breed scala aan onderdelen en accessoires te leveren, waarvan vele niet gemakkelijk verkrijgbaar zijn in sommige landen en afgelegen delen van de wereld. En natuurlijk, terwijl internetwinkelen blijft groeien als een kans voor klanten en bedrijven, plaatst Euo4x4 de voor SEO geoptimaliseerde website snel de vereiste producten voor de zoekende klanten.

Voor Francoise 4 × 4 biedt touring de mogelijkheid om de minder afgelegde weg te nemen en te genieten van de verkenning van enkele afgelegen en mooie plekken die niet toegankelijk zijn voor de meeste mensen. Tijdens het touren zijn de groepen van Francoises altijd klein, met niet meer dan 4-voertuigen.

Ze legt uit dat “ik denk dat offroad echt beantwoordt aan een basisbehoefte van mensen. De behoefte aan ons om volledige vrijheid en autonomie voor reizen te hebben. Het stelt je in staat om echt te doen wat je wilt. Je kan weggaan. Je hebt niemand of iets anders nodig. Je kunt je eigen verlangens volgen en je humeur volgen en stoppen waar en wanneer je maar wilt. Dit is iets dat nooit zal veranderen. En welk voertuig u ook kiest. Alleen een 4 × 4 kan je meenemen naar de meest afgelegen delen van de wereld ”.

We vroegen Francoise waar ze de 4 × 4-industrie ziet gaan en ze legt uit dat ze denkt dat 4 × 4-touring zelfs meer zal groeien dan rally.
Offroad racen en competitie verandert ook. Francoise legt uit dat er veel minder extreme concurrentie is zoals zij, en dat er veel meer langlaufers deelnemen. Ze denkt dat dit omdat in het algemeen mensen niet willen lijden onder de ontberingen van offroad racen en dat ze uiteindelijk een meer ontspannen en leuke tijd willen hebben.

Met deze trend moet Francoise rekening houden door de industrie. Voor haar, racend in de Land Rover Defender, reist het team door volledig afgelegen en onherbergzame plaatsen. Er is een bepaald soort toewijding voor nodig om dit soort concurrentie te doorstaan ​​en ervan te genieten.

Francoise legt uit: 'Oké, er is een boom, of bomen rondom, of er zijn struiken. Je zegt aanvankelijk dat het onmogelijk is, maar dan denk je, en je zegt OK. Ik kan hier 10 meter omhoog gaan en hier een lier vastmaken en 10 meter vooruit gaan. Het eerste antwoord is daar bij die boom en dan gaan we een beetje verder en dan komt de tweede as over. En dan heb je een nieuwe situatie waarin je je echt van het stuur moet halen en zoveel bomen moet doorzagen om je verder te laten gaan, en dit is trofeeën en we vinden het geweldig. We houden ervan omdat het ons het gevoel geeft dat we aan het begin van de wereld staan. Het is een geweldig gevoel. We 'rijden' natuurlijk ook, en we houden van het rijden, en rijden heel snel door snellere secties. Maar de trofeeën zijn altijd moeilijk en je weet dat het moeilijk is, je weet dat het niet iets is dat iedereen kan doen, maar als je het hebt gedaan en voltooid, voel je je zo trots, trots op wat je hebt gedaan. En jij zegt ja!

Voor meer informatie over Francoise en om haar verhalen te horen, ga je naar aflevering 3 van de TURAS Kamperen en 4WD Adventures Podcast.