Een van de grootste uitgaven die we hebben als we aan een grote reis beginnen, zijn de brandstofkosten. De meesten van ons hebben niet de luxe om rond te rijden in de nieuwste 4WD die een ongelooflijke brandstofefficiëntie heeft in vergelijking met de oudere trucks. Maar er zijn dingen die we kunnen doen om onze voertuigen efficiënter te maken wanneer ze onderweg zijn.

Zorg ervoor dat uw voertuig regelmatig wordt onderhouden

We hebben het niet over het ten koste gaan van het installeren van een gereviseerde motor, er zijn eenvoudiger dingen die we kunnen doen en ze omvatten het volgende:

Door ervoor te zorgen dat uw voertuig goed wordt onderhouden, is een goed afgestemde 4WD-motor een efficiëntere. Kies de juiste banden die bij uw levensstijl passen en zorg ervoor dat ze correct worden opgeblazen. Het wegwerken van een aantal slechte rijgewoonten zoals het minimaliseren van het aantal RPM's, dit kan worden gedaan door simpelweg de manier te verbeteren waarop we de versnelling terugschakelen wanneer we onderweg zijn.

Overladen dakdragers zijn een slecht idee en zullen uw brandstofverbruik verhogen

Als u cruise control-technologie in uw voertuig hebt ingebouwd, gebruikt u deze. Verminder het aantal items dat je bij je hebt als je op pad gaat voor een langere weekendtrip of een paar weken onderweg. Het verminderen van de hoeveelheid spullen die we in de achterkant van onze 4WD's hebben, helpt ook brandstof te besparen.

Bedrijven beginnen nu meer aerodynamische kampeer- en toerproducten te introduceren

Dakdragers en hoge Rooftop-tenten kunnen ook een aanzienlijke luchtweerstand veroorzaken wanneer ze op de weg zijn en als een gevolg toevoegen aan uw brandstofrekening. Meer bedrijven ontwikkelen nu meer aerodynamische dakdragers die dit probleem aanpakken. Wat betreft niet-hardhouten Rooftop-tenten, kan de aerodynamica vaak worden aangetast door de grootte van de matras die in de tent is aangebracht, waarbij sommige tenten een dikkere matras hebben. Een dikkere matras zorgt natuurlijk voor een comfortabelere nachtrust, maar de compromissen hier zijn dat de tent hoger op uw imperiaal zal zitten en dit zal bijdragen aan de windweerstand en het brandstofverbruik tijdens het rijden verminderen.

Studie

Het volgende onderzoek van de University of California en Vanderbilt University toont enkele interessante resultaten na de analyse van de gevolgen van het brandstofverbruik van dakdragers.

Een aantal hard-shell daktentbedrijven komen met betere oplossingen op de proppen die helpen de wind slepen te verminderen

Volgens een studie in 2015 met als titel de "gevolgen van dakbeschoeiingen voor brandstofverbruik" door de onderzoeker Alan Meier van Lawrence Berkeley National Laboratory (Berkeley Lab), samenwerkend met Yuche Chen van het National Renewable Energy Laboratory (NREL). Uit verschillende methoden voor het verzamelen van informatie in de VS bleek dat dakdragers verantwoordelijk zijn voor 0.8 ‰ van het brandstofverbruik voor lichte voertuigen, wat overeenkomt met 100 miljoen liter benzine per jaar en dat de aërodynamische efficiëntie van typische dakdragers aanzienlijk kan worden verbeterd en kan verminderen brandstofverbruik van individuele voertuigen;

Het gebruik van dakdragers en daktenten vereist dat voertuigen meer energie verbruiken vanwege aerodynamische weerstand. Hoewel er studies zijn uitgevoerd naar de invloed ervan op afzonderlijke voertuigen, afhankelijk van de configuratie, kan de sanctie voor het brandstofverbruik 0 tot 25 plus zijn. Onderzoek benadrukt ook de impact van bijvoorbeeld het plaatsen van een band (reservewiel) op de motorkap van een Land Rover Defender, die de aerodynamische weerstand van het voertuig daadwerkelijk kan verlagen met alles tot 8%.

Het lijdt geen twijfel dat het toevoegen van een imperiaal dat uw daktent en kampeeruitrusting bevat, de luchtweerstand van uw voertuig zal vergroten en zo uw brandstofverbruik zal verhogen.

Natuurlijk kunnen we dit aanpakken door dakdragers en tenten te kiezen die aerodynamischer zijn. Nu consumenten zich tegenwoordig meer bewust zijn van deze problemen, zien we dat bedrijven meer aerodynamische imperiaals op de markt lanceren en bedrijven op daktent zoals DARCHE, Alu-Cab, Ezi-Awn-tenten met harde huls en James Baroud bieden nu allemaal meer aërodynamische tenten die kunnen helpen de algehele windweerstand en daarmee het brandstofverbruik te verminderen.

Daktentbedrijven houden van DARCHE, Alu-Cab, Ezi-Awn. James Baroud en een deel van de TUFF-TREK-modellen bieden nu allemaal meer aerodynamische tenten die kunnen helpen de algehele windweerstand te verminderen.

James Baroud Evasion - De James Baroud Evasion buitentent met hard omhulsel op het dak maakt gebruik van glasvezelversterkt polyester met aerodynamische ribbels op de bovenschil, die het windgeruis en het brandstofverbruik helpen verbeteren en zorgen voor extra structurele sterkte en stijfheid.

Het DARCHE Panorama 2 canvas tent is ergonomisch ontworpen en heeft een van de laagste profielen van elke daktent op de markt met slechts 250mm en vermindert dus de windweerstand tijdens het rijden. Deze kortheid in hoogte bespaart u brandstofkosten op die grote reizen en vermindert de algehele hoogte van uw voertuig, zodat u gemakkelijker onder obstakels kunt komen en u een beter zwaartepunt krijgt wanneer u op de paden slaat. Het compromis hier is dat de matras niet zo dik is als andere tenten op de markt, maar dit kan worden overwonnen door de Darche zelfopblaasbare matras.


Gegevens van online forums benadrukten het volgende. Over 70% (18-waarnemingen uit 26) van gerapporteerde door de consument gerapporteerde geladen dwarsdakdekken wijzen op een lager brandstofverbruik tussen 20% en 30%.

Deze waarnemingen lijken overeen te komen met de resultaten van Thomas et al. (2014) dwz 24.8% brandstofverbruik neemt toe bij 70 mph constant rijden op de snelweg voor personenauto's. Thomas et al. meldde ook een brandstofbesparing van 11.7% voor een personenwagen onder dezelfde omstandigheden. Lenner (1998) vond het brandstofverbruik verhoogd met 12.3% voor een sedan met een imperiaal en een skibox met 55.9 mph. Een extrapolatie van Lenner's resultaat van 55.9 mph naar 70 mph, geeft een stijging van het brandstofverbruik van ongeveer 20%. Dit komt dicht in de buurt van andere studies en door de consument gerapporteerde gegevens. In de studie werd 24.8% aangenomen als het effect van het brandstofverbruik voor personenauto's en 11.7% voor personenauto's die op snelwegen rijden. Deze waarden van Thomas et al. (2014) zijn de meest recente en gebaseerd op de meest uitgebreide studie.

Yuche Chen en Alan Meier '' Impact van auto-imperiaal op brandstofverbruik ''