Hoe werkt gearbossen werken? Gearbossen uitgelegd.  Afgezien van de motor zelf, is het meest complexe deel van elk voertuig de gearbos. Om te voorkomen dat je midden in de natuur, kilometers van waar dan ook en vastberaden om in versnelling te komen, moet worden voorkomen, is het belangrijk dat je voor dit cruciale deel van je voertuig zorgt. Het is ook de moeite waard om enkele van de meest voorkomende vroege indicatoren te kennen dat er problemen kunnen ontstaan ​​bij het brouwen, zodat u eventuele problemen kunt identificeren voordat ze u te pakken krijgen en deze geweldige reis om allerlei redenen tot een onvergetelijke ervaring maken.

De gearbos, of transmissie zoals het ook bekend is, zit tussen de krukas en de aandrijfas, en het is zijn taak om de kracht van je motor te benutten die de krukas draait (de draaiende as die de motor van stroom krijgt) en zet die om in bruikbaar momentum op de aandrijfas die onder het voertuig loopt en uiteindelijk de wielen aandrijft. Die verklaring is gemakkelijk op te schrijven, maar in werkelijkheid is het veel moeilijker om daadwerkelijk tot leven te brengen.

Maar laten we zeggen, dankzij de vindingrijkheid van twee Fransmannen, Louis-Rene Panhard en Emile Levassor, die de eerste standaardtransmissie ontwikkelden met het mechanisme dat ze in draaibanken hadden gebruikt, maakten ze verschillende aanpassingen en produceerden ze de eerste drie snelheidsoverbrengingen die ze gedemonstreerd lang geleden in 1894. Bekend als 'crash boxes' vanwege de moeilijkheid om van versnelling te veranderen, dit is het basisontwerp dat nog steeds het startpunt vormt voor de meeste hedendaagse handmatige transmissies, maar het is het modernere Synchromesharbos uitgevonden door Earl Thompson voor General Motors, sommige 38 jaar later in 1922 die vandaag nog steeds veel worden gebruikt.

Gearboxes Explained

Fransen, Louis-Rene Panhard en Emile Levassor ontwikkelden de eerste standaard uitzending

Dit meest populaire ontwerp bestaat uit drie schachten: de ingaande as; de lay-as en de hoofdas, die in lagers in de gearbossenhuis.
De motor drijft de ingaande as aan, die op zijn beurt de schacht aandrijft.

Deze lay-as roteert tandwielen op de hoofdas en deze roteren vrij totdat ze worden vergrendeld door middel van de synchromesh-inrichting die is gesplitst naar de as. Het is het synchromesh-apparaat dat daadwerkelijk door de bestuurder wordt bediend, via een selectiestang met een vork erop die de synchromesh verplaatst om de versnelling in te schakelen. De baulk-ring, een vertragingsmechanisme in de synchromesh, is de laatste verfijning in de moderne versiearbos die inschakeling van een versnelling voorkomt totdat de assnelheden zijn gesynchroniseerd.

 

Vermijd slechte gewoonten die uw ge beïnvloedenarbox

Zoals je je kunt voorstellen met een apparaat dat zo ingewikkeld is en met zo veel ingewikkelde bewegende delen, is het van vitaal belang dat je er goed voor zorgt en er zijn enkele eenvoudige 'slechte gewoonten' die je tijdens het rijden kunt vermijden om onnodige slijtage te voorkomen:

  • Laat uw hand tijdens het rijden niet op de versnellingshendel rusten
  • Gebruik de koppeling nooit om uzelf op een helling te houden
  • Breng niet plotseling zwaar gas in een hogere versnelling, maar de motoren hebben een laag toerental.
  • Laat uw voet tijdens het rijden niet op het koppelingspedaal rusten
  • Laat de auto niet in een versnelling achter wanneer je stationair in het verkeer zit, zet hem in de neutrale stand en haal je voet van de koppeling.

Naast het feit dat u al het voorgaande doet, zal het bijhouden van uw transmissievloeistofniveaus en het opvolgen van de aanbevolen onderhoudsintervallen de levensduur van uw transmissie aanzienlijk verlengen en vroegtijdig falen voorkomen.

Schade aan de tanden in een gearbox

Dingen om op te letten

Maar helaas, zoals alle mechanische dingen, verspillen transmissies uiteindelijk en uiteindelijk mislukken ze om te presteren zoals ze bedoeld waren. Uw voertuig zal normaal beginnen met het vertonen van een aantal veelvoorkomende waarschuwingssignalen waarop u moet letten en die u vertellen dat uw transmissie problemen ondervindt of een onmiddellijk gevaar voor mislukken oplevert. De meest voorkomende hiervan zijn :;

Lawaai: Het 'geluid' van je voertuig leren kennen en veranderingen opmerken, is de beste manier om vroegtijdig te waarschuwen dat het mis begint te lopen en het eerder dan later laat controleren. Het bereik van geluiden die een indicatie kunnen geven van verschillende problemen is gevarieerd en kan zich op verschillende manieren manifesteren:

Janken en huilen - niet het geluid van de kinderen achterin deze keer, maar jengelen dat plotseling verschijnt en een korte tijd luid wordt, kan duiden op schade aan de tandwieltanden of naaflagers. De meest waarschijnlijke bron is een gebrek aan smering.

Rommelend en grommend - laag grommend gegrom of gerommel wanneer de motor loopt is meestal een teken van een defect rolelement.

Zoemend of sissend - Als de versnellingsbakker een sissend of zoemend geluid maakt terwijl de auto rijdt, vooral tijdens het versnellen of vertragen, controleer dan op een losse bout of versleten rubberen isolatoren in de schakelkoppeling die de meest voorkomende oorzaak is. Dit kan ook te wijten zijn aan gebogen ploegvorken, schakelstangen / vergrendelingen of overmatige beweging in de synchronisatiekokers. In al deze gevallen wordt het geluid veroorzaakt door de shift-vorken die contact maken met de groeven in de mouwen en het sissend geluid dan de versnellingshendel op.

Bonzen en Clunking - Als het in de versnellingspook wordt gevoeld en onder het voertuig wordt gehoord, duidt dit meestal op een kapotte of losse motorophanging. Normaal gesproken is het geluid het luidst wanneer u de koppeling loslaat.

Slijpen en problemen met schakelen - Dit 'crunching'-geluid wordt normaal net zo gevoeld als gehoord. Dit is normaal gesproken een direct gevolg van een fout in het synchronisatieproces veroorzaakt door een probleem in de transmissie of door een afzonderlijk probleem met de koppeling.

Gebrek aan respons - Als er een vertraagde reactie is op uw invoer of er is een vertraging in de versnelling na het indrukken van het gaspedaal, is het tijd om het te laten controleren.

 

Surging van transmissie - abnormale schokkende bewegingen tijdens het schakelen.

Oververhitting - Als uw temperatuurindicator een hoge temperatuur weergeeft, maar uw radiator in orde is, kan dit worden veroorzaakt door verstopping van de vloeistofkoelerlijnen, een daling in vloeistofniveaus of een slecht werkende oliepomp.

Vloeistof lekt - meest gearbos-mislukkingen worden geassocieerd met vloeistoflekken, dus houd deze in de gaten. Als je denkt dat je een lek hebt, probeer dan karton onder het voertuig te leggen wanneer je het 's nachts opbergt en zoek dan naar bewijs van een lek in de ochtend en waar het vandaan lijkt te komen.

Brandgeur - Nooit iets dat u aan uw voertuig wilt koppelen, maar dat gewoonlijk wordt veroorzaakt door oververhitting van de transmissievloeistof. Geen paniek, laat het gewoon zo snel mogelijk controleren.

Het is vooral belangrijk dat u ervoor zorgt dat de koppeling en transmissievloeistoffen worden bijgevuld en regelmatig worden afgetapt en dat ze worden vervangen door de juiste kwaliteit, zoals wordt geadviseerd door de onderhoudsintervallen voor uw voertuig, zodat uw versnellingen soepel blijven werken en u probleemloos kunt autorijden.

Euro4x4parts levert een breed scala aan onderdelen voor gearboxes

Als je problemen begint te krijgen met je gearbos / transmissie laat je voertuig beoordelen of beoordeel het zelf als je wat mechanische expertise hebt, je hoeft niet altijd een fortuin te betalen aan een fabrikant om je voertuig weer op de weg te krijgen. Via goed geprijsde bedrijven zoals euro4x4parts je kunt kwaliteitsonderdelen en -sets kopen waarmee je kunt sorteren zonder een arm en een been te hoeven kosten. Door dit te doen zou je uiteindelijk honderden euro's kunnen besparen. Euro4x4parts is een one-stop-shop waar u al uw 4WD mechanische onderdelen kunt kopen, of het nu gearbos bevestigingssets, revisiekits, filters, lagers of assen de lijst is eindeloos.

Door het probleem te diagnosticeren met uw gearbos je kunt veel geld besparen door de juiste onderdelen te kopen

Het Euro4X4parts online catalogus bevat meer dan 90,000-onderdeelnummers met hun database met onderdelen en accessoires die 99% van alle 4x4s onderweg dekken, waardoor het een unieke leverancier is in heel Europa.

Euro4x4 onderdelen zullen u adviseren bij het kiezen van het juiste onderdeel voor de taak

Met de online catalogus kunt u eenvoudig het juiste onderdeel selecteren dat u nodig hebt, en onnodige retouren vermijden. Euro4x4parts bieden ook de onderdelen voor oudere voertuigen zoals de BJ40, waar ze alleen 400-onderdelen voor dit iconische voertuig opslaan. Of als je een Nissan Patrol bestuurt, hebben ze ongeveer 570-onderdelen in voorraad voor deze populaire vierwieler. Dus het zij een Toyota Land Cruiser 80, 100 of een Mitsubishi Pajero euro4x4parts heeft je gedekt.

Euro4x4parts Hoofdkantoor in Frankrijk

70,000 ONDERDELEN,
ONDERDELEN EN ACCESSOIRES
VOOR 99% VAN 4WD-VOERTUIGEN IN EUROPA

Euro4x4parts onderdelen leveren voor 99% van 4WD-voertuigen op de weg

Raised on the Road - een jonge Franse familie toert de wereld over

Euro4x4Parts 4 × 4 Accessoires

Camping reservewieltas van Euro4x4Parts - Tas gemonteerd op reservewiel