Land Rover viert 70-jaren - Land Rover zal zijn 70th-jubileum vieren met een reeks evenementen en vieringen in 2018, te beginnen met de restauratie van het voertuig waarmee het allemaal begon - een van de drie pre-productie Land Rovers getoond op de 1948 Amsterdam Motor Show launch. Dit gaf de wereld zijn eerste glimp van de vorm die onmiddellijk zou worden
herkenbaar als een Land Rover.

Land Rover viert zijn 70th-jubileumjaar tijdens 2018, te beginnen met een uniek restauratieproject. De eerste Land Rovers werden getoond op de 1948 Amsterdam Motor Show; dit originele lanceervoertuig is vermist voor de laatste 63-jaren. Onlangs ontdekt, is het 's werelds meest historisch belangrijke ongerestaureerde Land Rover
Experts bij Jaguar Land Rover Classic Works in Coventry zullen de geschiedenis behouden en het beroemde voertuig op sympathieke wijze herstellen in 2018.

JAREN IS DE WHEREABOUTS VAN DIT LAND ROVER EEN MYSTERIE

Jarenlang was de verblijfplaats van deze lancering Land Rover een mysterie. Het demonstratievoertuig uit de Amsterdamse show was voor het laatst in de 1960s, waarna het 20-jaren in een Welsh-veld heeft doorgebracht voordat het als een restauratieproject werd gekocht; het lag dan wegkwijnend onafgemaakt in een tuin.

Na zijn verbazingwekkende ontdekking op slechts enkele kilometers buiten Solihull, VK - waar de auto voor het eerst werd gebouwd - spendeerden de experts van Jaguar Land Rover Classic maandenlang onderzoek in bedrijfsarchieven om de eigendomsgeschiedenis te ontrafelen en de herkomst ervan te bevestigen.

Het team achter het succesvolle programma Land Rover Series I Reborn, waarmee klanten een deel van de geschiedenis van Land Rover kunnen bezitten met zorgvuldig gerestaureerde Series Ones, gaat nu hun meest uitdagende project aan: een missie van een jaar om dit historisch belangrijke prototype te behouden en schakel het in om opnieuw te worden gereden.

Het Jaguar Land Rover Classic-team zal een speciaal proces volgen om het lanceervoertuig te herstellen, dat veel speciale functies heeft die uniek zijn voor de 48 pre-productie Land Rovers die werden geproduceerd voorafgaand aan de massaproductie voertuigen, zoals een dikkere aluminiumlegering carrosseriepanelen, een gegalvaniseerd chassis en een uitneembare achterkuip. Het patina van de componenten wordt bewaard, inclusief de originele lichtgroene verf die is aangebracht in 1948.

Eerdere eigenaren van dit historische voertuig worden uitgenodigd voor de Classic Works-faciliteit van Jaguar Land Rover om hun ervaringen te delen en getuige te zijn van de liefdevolle restauratie.

Dit monumentale project, dat het vroegste begin van het Land Rover-verhaal vertegenwoordigt - wat leidde tot meer dan 67 jaren van continue productie van iconische Series I tot Defender voertuigen op Solihull - is de eerste in een reeks verhalen en evenementen die het verleden zullen vieren, heden en toekomst van Land Rover overal in 2018. Volg het verhaal op Instagram @LandRoverUKPR.

Land Rover viert 70-jaren