GPS / GLONASS

GPS-horloge voor wandelen, jagen en vissen. Suunto Traverse Alpha - GPS - GLONASS Watch

Wat zijn de verschillen tussen GPS en GLONASS?
Laten we een kijkje nemen en GPS (Global Positioning System) vergelijken met het Russische GLONASS (Globalnaya navigatsionnaya sputnikovaya sistema), of "Global Navigation Satellite System")) systeem. Voor GPS hebben de VS zich ertoe verbonden om ten minste 24 operationele GPS-satellieten te behouden, 95% van de tijd. In de afgelopen paar jaar zijn 31-satellieten gestaag operationeel geweest. De GLONASS-constellatie werd ook voltooid in 1995, maar aan het einde van de 1990 werd onvolledig met het verlies van satellieten. Onder het voorzitterschap van Vladimir Poetin kreeg het GLONASS-project prioriteit en ontving het een aanzienlijke verhoging van de financiering. Tegen oktober 2011 werd de volledige constellatie van 24-satellieten hersteld, waardoor er wereldwijde dekking was. In termen van positienauwkeurigheid is GPS iets beter dan GLONASS in het algemeen, maar door de verschillende positionering van de GLONASS-satellieten heeft GLONASS betere nauwkeurigheid op hoge breedtegraden (ver noord of zuid).

Met behulp van de Traverse Alpha is het mogelijk om alleen GPS te gebruiken en om GLONASS te activeren en deactiveren wanneer extra locatienauwkeurigheid vereist is. Het gebruik van GLONASS verbruikt echter meer batterij dan alleen het gebruik van GPS.

Maak routes in Suunto Movescount met topografische kaarten en hoogte-informatie. Bekijk het hoogteprofiel van uw route direct vanaf het horloge. De ingebouwde barometerdruksensor volgt nauwkeurig uw opstijging. Bewaar interessante locaties onderweg en volg, indien nodig, uw stappen opnieuw met behulp van het automatische broodkruimelpad. Gebruik het digitale kompas om je snel te oriënteren op onbekend terrein.

TRAVERSE ALPHA

Suunto Traverse Alpha combineert een sterke bouwkwaliteit met een volledige set outdoor-functies. Het is je gids in het wild en houdt je op het goede spoor met GPS / GLONASS-navigatie. Specifieke vis- en jachtfuncties bieden handige hulpmiddelen voor uw activiteit, waaronder maanstandkalender, schietdetectie, zonsopgangwaarschuwing, weertrend en rode achtergrondverlichting voor gebruik 's nachts. Plan uw routes en houd een dagboek bij van uw vis- en jachttochten met Suunto Movescount.


Locatiegebaseerde maanfase-kalender met maanopkomst en maantijden helpt je om de beste vismomenten te bepalen, terwijl je met de barometerdrukgrafiek de weersveranderingen op de voet kunt volgen.

Automatische opnamedetectie houdt het aantal en de locatie van de opnamen bij. Gebruik tijdens het scouten specifieke POI-typen om routes en belangrijke locaties te markeren. Bij zonsopkomst en zonsondergang kunt u uw dag plannen, terwijl de aanpasbare rode achtergrondverlichting het nachtzicht niet verstoort.

MILITAIRE NORMEN

Met een gekartelde roestvrijstalen rand, waterafstotende nylon textielriem en krasbestendig saffierglas, Suunto Traverse Alpha is het optimale horloge voor jagers, vissers en wandelaars op zoek naar maximale duurzaamheid. Trillingswaarschuwingen en een nachtzichtbrilcompatibele rode achtergrondverlichting helpen u onopgemerkt te blijven.

Suunto Traverse en Traverse Alpha outdoor-horloges zijn getest volgens militaire normen (MIL STD 810G). De horloges zijn geslaagd voor 19-tests *, waaronder trillingen, schokken, vallen, bevriezen / ontdooien, regen, vochtigheid, onderdompeling, zand en stof.

Ontdek nieuwe routes met heatmaps aan Suunto Movescount en Suunto Movescount-app


Routeplanning in Suunto Movescount met topografische kaarten
Routevoorbeeld en routehoogteprofiel op het horloge

GPS-horloge voor wandelen, jagen en vissen. Suunto Traverse Alpha - GPS - GLONASS Watch