Navigattor hebben een uniek assortiment GPS-navigatieapparaten ontwikkeld die zowel op de weg als off-road-navigatie ondersteunen.

Off-road GPS-navigatie met Navigattor Camel 8 V2. Iedereen is inmiddels vertrouwd met normale GPS-systemen voor weg- en routebeschrijvingen, maar deze apparaten zijn niet in staat om offroad-navigatie te ondersteunen. Meestal worden op deze apparaten gebieden buiten de wegen weergegeven als lege ruimte. Dit is waar Navigattor apparaten zijn anders. Deze apparaten bestaan ​​uit vier primaire componenten.

- een programma genaamd OziExplorer voor Windows CE
- een apparaat (hardware) met aanraakscherm en CPU
- een set gekalibreerde topografische kaarten
- een ontvanger die communiceert met de satellieten om een ​​positie te bepalen

Laten we deze componenten in meer detail bekijken.

1.OziExplorer
OziExplorer is een van de meest populaire GPS-navigatieprogramma's en is gemaakt door een Australisch bedrijf. De software werd voor het eerst gelanceerd voor pc in 1997 en heeft onlangs zijn 20th-jubileum gevierd. Oorspronkelijk was de software ontworpen voor reisplanning en om routes uit te zetten met GPS-ontvangers die geen kaarten op hun piepkleine schermen konden weergeven, waardoor gebruikers papieren kaarten konden scannen en vervolgens een route konden plannen of een reis konden weergeven die over een kaart was voltooid.

2. Het apparaat
In 2000 werd een OziExplorer-versie vrijgegeven voor PDA's en Pocket PC's, waardoor gebruikers een draagbaar apparaat konden gebruiken dat tijdens het rijden een locatie op een geüploade kaart kon weergeven.

Dit is het punt dat Navigattor ging de vergelijking in en begon met het ontwikkelen van hun eigen oplossing. Navigattor apparaten zijn ontworpen met de dubbele doelen: zeer betrouwbaar zijn en een lange levensduur hebben.

Het Camel 8-apparaat werd uitgebracht in 2012 en is onlangs bijgewerkt met een versie 2-apparaat. Meer dan 1,500 van de units is in heel Europa, de VS en Afrika verkocht.

De meeste Navigattorzijn klanten zijn overland reizigers en ontdekkingsreizigers.

3. Topografische kaarten
Gebaseerd op het concept van het gebruik van zeer gedetailleerde gescande kaarten, OziExplorer maakt alleen gebruik van raster kaarten (niet vector kaarten zoals de meeste GPS-systemen). OziExplorer biedt eigenlijk geen kaarten, maar biedt gebruikers de mogelijkheid om kaarten te maken of te importeren van papier of digitale bronnen.

Over schaal

Papieren kaarten hebben een verhoudingsrelatie met de werkelijkheid die 'schaal' wordt genoemd. Een centimeter (of soms inch) op de kaart is bijvoorbeeld gelijk aan x kilometers (of mijlen) in de wereld. Omdat de dichtheid van pixels (de punten waaruit een afbeelding op een computer of scherm van een apparaat bestaat) van het ene scherm tot het andere (pixels per inch) sterk kan verschillen, lijkt het beeld overeenkomstig uitgerekt of gekrompen. daarom Navigattor apparaten gebruiken nu het concept 'meter per pixel'-verhouding.

4. De ontvanger
Het is ook belangrijk om de ontvanger te noemen. De ontvanger meet zelf 12x12mm (1 / 2 "x 1 / 2") en moet een zichtlijn hebben naar de hemel voor optimale prestaties. Dit is een van de belangrijkste verschillen tussen een smartphone of tablet en een speciaal GPS-apparaat. Geen tablet of smartphone heeft een naar boven gerichte antenne met een groot ontvangstoppervlak. In de meeste gevallen hebben niet-toegewezen apparaten een GPS-patch die aan de achterkant is gesoldeerd en moet het apparaat worden geroteerd om de beste ontvangst te vinden.

Als een voertuig een afgeschermde voorruit heeft, kan de Camel 8 ook worden uitgerust met een externe antenne, die buiten het voertuig wordt gemonteerd voor optimale ontvangst, maar dit is normaal niet nodig, omdat de ingebouwde antenne een zeer sterk signaal afgeeft.

Concepten in off-road navigatie Er zijn 3-hoofdconcepten in off-roadnavigatie: Waypoints, Routes en Tracks.

Way-point Een tussenpunt is een enkele locatie die specifiek van belang is voor de persoon die navigeert. Tussenpunten zijn gelegen met behulp van coördinaten die een specifieke locatie op een kaart tonen, locaties die mogelijk goede verbindingspunten zijn, kruispunten, kruispunten, een specifieke boom, huis, waterbron of een favoriete jachtplek.

weg In off-roadnavigatie kan een route worden bepaald aan de hand van turn-by-turn-instructies, net zoals bij een normale GPS-weg, dit wordt gedaan door waypoints op elke kruising te plaatsen of een reis in te schakelen en wanneer deze worden gekoppeld, worden ze een route. Met andere woorden, een route is een schematische manier om de reis te schetsen.

Volgen Als je een potlood zou nemen en je reis zou volgen op een kaart, elke bocht zou volgen en precies zou keren, en het exacte pad zou kopiëren, dan zou dit een nummer zijn. Met een track kunt u de exacte lengte van een rit meten en fouten en U-bochten opnemen.

Navigattor distributeurs in heel Europa hebben waar u toegang kunt krijgen tot deze producten van topkwaliteit. Met distributeurs in Spanje, Frankrijk, Duitsland, België, Italië, Litouwen, Portugal en Colegas. Klik op de kaart hieronder om uw dichtstbijzijnde distributeur te vinden of bezoek
https://navigattor.com voor informatie over het bereik van navigatieproducten

gerelateerde inhoud

Navigattor Adventure Technologies - GPS-navigatie

RAM-houders beschikbaar vanaf Navigattor Adventure Technologies