Hoe waterdicht is je tent? Hydrostatische kop uitgelegd.

Als u van plan bent om volgend jaar een tent te kopen voor kamperen (u toch?) En de tent is gemaakt van een op polyester gebaseerd materiaal, dan heeft u als onderdeel van de specificatie van de tent een 'Hydrostatische kop' meting gezien , meestal aangegeven in millimeters. Het is in wezen een maat voor hoe waterbestendig het weefsel van de tent is.

Als de specificatie zegt dat uw tent een waterkolom heeft van 4000 mm, betekent dit dat het tentdoek een waterkolom van 4000 mm hoog kan houden voordat de waterdruk het water door de stof begint te persen. Hoe hoger het getal, hoe beter de tent waterbestendig is en hoe meer regen en weer hij kan weerstaan ​​voordat hij lekt.

Canvas tenten hebben normaal gesproken geen hydrostatische head-meting, omdat de manier waarop de canvas stof waterdicht wordt anders is. Omdat canvas een van nature ademend materiaal is en opzwelt als het nat is, creëert het zijn eigen afdichting en loopt het water er door de helling van het dak gemakkelijk af.

Natuurlijk is de stof niet de enige bron van waterbestendigheid, het is ook belangrijk dat uw tent goede naden, afdichtingen en ritssluitingen heeft, omdat al deze delen van een tent potentiële plaatsen zijn waar water kan binnendringen.

Hoe waterdicht is je tent? Hydrostatische kop uitgelegd.