Firepits gebruiken voor kampvuur en koken. Er gaat niets boven het zitten rond een kampvuur en genieten van een sterrenhemel met je vrienden en familie. Een kampvuur kan vaak het verschil zijn tussen een goede kampeertrip en een geweldige vakantie.

Voor ons zijn onze beste herinneringen aan kampeertochten normaal gesproken degene die ons om het vuur doen zitten, onze avondmaaltijden koken en genieten van een paar koude bieren terwijl de zon ondergaat.

Niet alle nationale parken en campings laten open vuur toe, maar je kunt dit vaak overwinnen door een draagbare vuurplaats mee te nemen. Draagbare vuurkorven zijn geweldig om mee te koken en houden je warm als de temperatuur daalt.

In overeenstemming met de principes van 'laat geen sporen na' moet je oppassen bij het plaatsen van je vuurplaats op de grond, je moet proberen ervoor te zorgen dat je de grond waar mogelijk niet verzengt.

In het ideale geval plaatsen van iets onder de vuurkorf vermijdt mogelijke potentiële verschroeiing van de grond, sommige vuurkorven zoals de snow peak de vuurplaats wordt nu geleverd met een optionele voetplaat die ervoor zorgt dat de grond onder de vuurplaats beschermd is.

Je moet ook bladeren of puin onder de vuurkorf verwijderen om ervoor te zorgen dat ze niet in brand vliegen en een potentieel gevaar veroorzaken.

Als u besluit om uw vuurplaats te gebruiken om uw kampeermaaltijden te bereiden, moet u beslissen welk type brandstof u wilt gebruiken. De meeste mensen gebruiken houtskool, hitteparels of hard hout. Het is belangrijk om te onthouden dat houtskool en kralen minder rook afgeven dan hardhout en ook meer hitte afgeven dan hout, maar aan de onderkant is houtskool duurder in aanschaf.

Het komt echt neer op persoonlijke keuze. Eén ding is zeker: koken op een vuurplaats is erg leuk voor alle betrokkenen, de kinderen houden ervan marshmallows te roosteren boven een open vuur terwijl de volwassenen er trots op zijn om die perfecte steak in de open lucht te koken.

Firepits gebruiken voor kampvuur en koken

Snow Peak Fire Pits

Het SnowPeak Jikaro-kampeertafel

Weg met Camping naar de Barrington Tops gegaan DRIFTA

DRIFTA Camping Weekend Down under

Koken met een Petromax Atago

Kamp koken met een rotisserie