Verkennen van Finland. Garret Bradshaw van Landrover X Ireland deelt enkele van zijn ervaringen op de weg in Finland.

“Finland was het 8e land op mijn reis van 18 landen. Ik kwam in november 2016 binnen via Zweden. Bij -20 graden was dit ver verwijderd van wat ik thuis in Ierland gewend ben, maar ik was er inmiddels goed aan gewend. Mijn eerste stop was in Rovaniemi, waar ik de nacht doorbracht. Rovaniemi is een prachtige stad die direct aan de poolcirkel in Finish Lapland ligt en de thuisbasis van het dorp van de kerstman en de kerstman heeft een echte lijn die de poolcirkel afbeeldt die er doorheen loopt. Ik kon de fotomoment niet laten. Het is ook een uitstekende tussenstop voor gezinnen met kinderen, waar ze een brief naar de kerstman kunnen sturen.

De tweede dag maakte ik mijn weg naar het zuiden naar Pyhäjärvi, Finland. Ondanks de altijd vallende sneeuw en de constante lage temperaturen zijn de wegen in Finland zeer goed onderhouden en veilig om te reizen.
Dit deel van Finland is spectaculair, met veel prachtige meren en bossen en ook begrazing

Rendieren die vaak heel dicht bij de weg worden gezien. Op een gegeven moment draaide ik een bocht om en kwam een ​​kleine kudde 8-rendieren tegen aan de kant van de weg. Het was opwindend om ze in hun natuurlijke omgeving te zien, te voeden en niet bezorgd te zijn over deze camera-houdende indringer. . Na een paar snaps besloot ik te vertrekken omdat ik ze niet wilde storen.

Op dag 3 maakte ik mijn weg naar Helsinki om de veerboot naar Estland te krijgen. Ik verbleef op een camping net buiten Helsinki, een korte 20 minuten rijden naar de veerboot Termina, de camping is het hele jaar geopend en kan iedereen van backpackers tot kampeerders faciliteren en heeft ook blokhutten te huur. De faciliteiten op het terrein waren goed met warme douches, WiFi, keukens en een tv / recreatieruimte.

Over het algemeen is mijn blijvende indruk van Finland als
een prachtig land met de meest fantastische zonsondergangen in de winter, de reis was het alleen al om deze reden waard. De natuur is overvloedig en voelt heel bijzonder om tegen te komen. Ik heb nooit het noorderlicht gezien, wat een teleurstelling was, maar ik kijk ernaar uit om in de toekomst terug te keren in de hoop nog een kans te hebben om ze te zien. ”

Volg Garrett op http://landroverxireland.com/

Enkele interessante feiten over Finland.

Finland is qua oppervlakte het zevende grootste land van Europa. Met slechts 41-inwoners per vierkante mijl is Finland het meest dunbevolkte land in de EU. Er zijn 187,888-meren groter dan 500 vierkante meters in Finland.

Finse wegen zijn over het algemeen in goede staat en er is onderweg een overvloed aan mooie, vredige landschappen om van te genieten. De algemene snelheidslimiet in Finland is 50 km / h in de bebouwde kom en 80 km / h buiten. Beide limieten zijn van kracht zolang geen andere snelheidslimiet wordt aangegeven. Op belangrijke snelwegen kunt u 100 km / u rijden in de zomer en 120 km / u op snelwegen.

In de wintermaanden moeten alle voertuigen winterbanden hebben - bij voorkeur bezaaid. Wegen zijn over het algemeen niet bezaaid. In plaats daarvan worden ze onderhouden door sneeuwploegen. In de winter wordt de algemene snelheidslimiet overal teruggebracht tot 80 km / h.

Het Finse transportagentschap biedt bijgewerkte nieuws en belangrijke informatie over weg- en weersomstandigheden en over verkeer en wegwerkzaamheden in heel Finland.


http://www.liikennevirasto.fi/

Verkennen van Finland

Rijden in de winter - zorg dat uw voertuig winterklaar is.

Verkenning van de Balkan

Touring Cape York - Een Australisch avontuur.