Camp Oven Bread - Made Easy. Een van de gemakkelijkste soorten brood die je snel kunt bakken in je kampoven is een eenvoudig Damperbrood. Dit eenvoudige brood werd oorspronkelijk gemaakt door Aboriginal Australiërs, waar ze seizoensgebonden granen gebruikten in het recept. Het brood werd toen populair gemaakt door veehouders tijdens de 1800's terwijl ze vee door heel Australië dreef.

Deze mannen droegen beperkte voorraden tijdens hun reis per paard met alleen basisrantsoenen zoals meel, suiker, gedroogd vlees en water. Voor deze nomaden was vers gebakken Damperbrood een populaire voedselbron na een dag hard werken. De basisdemperingrediënten bevatten meel, water, melk en bakpoeder, met extra ingrediënten die gemakkelijk kunnen worden toegevoegd afhankelijk van de voorkeur.

In die tijd werd het deeg eenvoudigweg aan de as van een avondkampvuur toegevoegd en gebakken. Voor die veehouders die het geluk hadden een kamp of Dutch Oven te vervoeren, werd het deeg op de hete as gelegd en vervolgens de hete kolen op het deksel van het kamp gelegd, dit creëerde een gelijke verspreiding van warmte en na 20 - 30 minuten een je hebt een perfect gebakken brood, voeg wat boter, rode jam of siroop toe aan je demper en je hebt de perfecte traktatie.

Wanneer we uitgebreide kampeerreizen maken, brengen we altijd onze Camping / Nederlandse Oven mee. De kinderen zijn dol op het idee om wat deeg te kneden in de kampoven en een smakelijk kampbrood te bakken boven het open vuur. Het is ook heel eenvoudig om ingrediënten naar keuze aan het deeg toe te voegen en dit maakt de hele ervaring leuk voor de kinderen en natuurlijk de volwassenen.

Dus waar wacht je op? haal je kampoven voor het aankomende kampeerseizoen en begin te experimenteren met je favoriete ingrediënten en creëer je signature camp over Damper.


Camp Oven Bread - Made Easy

Koffie op de weg - koffie tijdens het kamperen