schotland-1-copy
Laat geen sporen achter - MISSIE

Leave No Trace inspireert verantwoordelijk gebruik van het buitenleven door middel van partnerschappen, onderzoek en onderwijs. Het leert mensen op een verantwoorde manier van de buitenlucht te genieten.

Aangezien de druk op onze landschappen en zeegezichten van recreatief gebruik blijft toenemen, is het noodzakelijk dat er systemen worden geïnstalleerd die ervoor zorgen dat bezoekers van het platteland, of het nu locals of toeristen zijn, met zorg bezoeken.

In het VK bestaan ​​momenteel drie verschillende versies van de landcode. In 1999 heeft het netwerk voor plattelandstoegang en -activiteiten (Noord-Ierland) de landcode herzien en gewijzigd om deze relevanter te maken voor recreatieve gebruikers. Meer recent publiceerden Engeland en Wales een nieuwe landcode na de introductie van de CROW-wet en Schotland publiceerde een andere versie, de 'toegangscode', na de introductie van zijn vrijheid om te zwerven wetgeving.

VISION

Het Leave no trace-programma streeft naar bewustwording, waardering en respect voor het natuurlijke en culturele erfgoed en zet zich in voor het creëren van een erkende en geaccepteerde buitenethiek die persoonlijke verantwoordelijkheid bevordert. Het moedigt alle enthousiastelingen in de buitenlucht aan om hun steentje bij te dragen aan het onderhoud van die gronden die door het publiek worden gebruikt ten behoeve van het milieu en voor toekomstige generaties.

De buitenlucht is van jou. Laat geen sporen na om het te beschermen.

Leave No Trace werkt om het bewustzijn te vergroten en mensen te informeren over het verminderen van hun impact op het milieu. “Als je het binnenhaalt, neem het dan mee” - neem al het afval en etensresten mee (inclusief theezakjes, fruit)

schillen en andere biologisch afbreekbaar
voedsel). Om degelijk menselijk afval af te voeren, graaf een gat 15-20cms diep en op zijn minst 30m uit water, campings en sporen. Bedek het gat en vermom het als je klaar bent.

Was uzelf of uw vaat op 30 meter van beekjes of meren en gebruik indien nodig kleine hoeveelheden biologisch afbreekbare zeep. Breng vaste stoffen naar huis en strooi gespannen afwaswater. Laat geen spoor achter

Bezoek de Laat geen sporenwebsite achter.