Hoe een voertuig te herstellen dat vastzit in zand of modder. Hoewel herstelkits zoals TRED's een van de beste methoden voor zelfherstel zijn, zijn soms zelfs deze hulpmiddelen niet genoeg om een ​​slecht vastzittende auto te bevrijden. In dit geval zult u een zwaardere herstelkit moeten gebruiken en hebt u ook de hulp nodig van een lier of een ander voertuig.

Voor deze situaties gebruiken we een grote herstelkit van TJM, deze set bevat alles wat je nodig hebt om uit de meest kleverige / vastzittende situaties te komen.

De kit, verkrijgbaar bij MH 4X4 en TJM-dealers over de hele wereld, bevat 2 striksluitingen, voor bevestiging aan herstelpunten van voertuigen, een 9m lange 8000kg-rukband, een 8,000kg-rukblok (voor het verdelen van de belasting tussen twee herstelpunten, een 8000kg-boombescherming ( voor het omwikkelen van een boom zonder deze te beschadigen, - deze riem stretcht niet en wordt gebruikt met lierhaken of een beugel), een 4000kg lierverlengingsriem, een hersteldoek en een paar stevige handschoenen.

De rukband is een grote band met elastische eigenschappen, die kan worden bevestigd tussen twee voertuigen, waarbij het voertuig dat de hulp verleent, probeert soepel naar voren te rijden, waardoor de elastische riem wordt uitgerekt, wanneer de band zijn maximale extensie bereikt, 'klikt' terug tot een kortere lengte, (deze riemen trekken zich meestal ongeveer een meter lang in en trekken ze in) en trekken het vastgelopen voertuig snel uit zijn sleur. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de riemen op geen enkele manier worden beschadigd en dat ze geschikt zijn voor de belasting (let op riemen met de classificatie 8000kg of hoger).
Deze TJM-set bevat ook een dempingsdeken, dat een verzwaarde 'deken' is die over het midden van de riem moet worden bevestigd voordat het herstel wordt uitgevoerd, dit om te helpen, dat als de riem breekt, dat deze niet losvliegt of rondsluipen en mogelijk iemand verwonden.

Het rukblok kan worden gebruikt om de riem te bevestigen aan de twee herstelpunten aan de voorkant van het voertuig die worden teruggewonnen, dit zorgt ervoor dat de stress van herstel niet op één punt van het voertuig wordt geplaatst, er kunnen ook lieren worden bevestigd om stress op een single te minimaliseren
herstelpunt van een voertuig.

De lierverlengingsband wordt gebruikt in situaties waar een lierkabel niet lang genoeg is om het werk te doen, het is 'niet' voor gebruik met de rukband, maar het is gewoon bedoeld om een ​​beetje extra 'reikwijdte' te geven aan een lierkabel .

Tijdens onze visreis waren de TRED's voldoende om ons weer in beweging te krijgen, maar het was een comfortabel gevoel dat we, met zowel de Treds- als de TJM-uitrusting aan boord, goed voorbereid waren op elke kleverige situatie.

Bekijk TJM en MH 4 × 4 online voor meer informatie of om een ​​set Treds of een grote herstelkit te kopen. Zie onderstaande link.

 


Hoe een voertuig te herstellen dat vastzit in zand of modder

RECOVERY KITS - De Weekender Recovery Kit van ARB

Ironman 4 × 4 Winch Recovery