In een tijd waarin kinderen minder buiten doorbrengen en meer binnenshuis met hun hoofd vast in gameconsoles of mobiele telefoons, is het zo belangrijk voor ons, als ouders om onze kinderen aan te moedigen te genieten van de eenvoudigere dingen in het leven en erop uit te trekken om de geweldige dingen te ontdekken. buitenshuis.

Ik denk niet dat ik nog nooit een kind heb ontmoet dat niet van kamperen hield, niet onder de sterren wilde slapen, marshmallows op een open vuur zou roosteren of mama en papa zou helpen een vis te vangen voor het avondeten.

We zijn altijd al enthousiast geweest over kamperen, dus onze kinderen kregen niet veel keus en we namen ze letterlijk mee voordat ze konden lopen. In onze ervaring is het nemen van de kinderen kamperen een beetje meer voorbereiding vooraf en je zult waarschijnlijk wat extra ruimte nodig hebben om de benodigdheden, buggy's, porto-kinderbedjes enz. Te dragen, afhankelijk van de leeftijd of je kind, maar laat dit niet in de steek jij af. Als je er eenmaal bent en klaar bent, worden de moeilijke dingen gedaan.

Een paar tips om je te helpen:

Kleed de kinderen altijd in comfortabele kleding, ze willen spelen in het vuil, ze willen de dichtstbijzijnde boom beklimmen, ze zullen zeker vies worden.

Breng waterdichte kleding mee, vaker wel dan niet ontmoet je ergens onderweg een regenbui of twee regen en droog houden is het verschil tussen een slechte en goede kampeerervaring.

Leg je kampeerterrein veilig neer, als je een kampvuur hebt, overweeg dan de beste locatie, houd de snuiterlijnen altijd zo dicht mogelijk bij de tent en laat de kinderen zien waar ze te vermijden zijn en kleine voetjes die erover struikelen.

Probeer waar mogelijk vast te houden aan uw normale thuisroutine voor maaltijden en slaaptijd, dit zal de kinderen helpen om zich gemakkelijker aan te passen aan hun nieuwe buitenleven.
Stel van tevoren regels vast en blijf bij ze ... geen schoenen in de tent! Het is een goed idee om als herinnering een afgedekte schoenendoos aan de kampdeur te hebben.

Het belangrijkste van alles is om de kinderen bij het beheer van de camping te betrekken. Grappig genoeg zijn mijn kinderen zo veel meer behulpzaam op de camping dan dat ze thuis zijn. Vraag hen om hout te verzamelen voor het vuur; afwassen na het avondeten, helpen bij het bereiden van maaltijden, ze houden ervan om betrokken te zijn.
Kamperen met de kinderen is echt quality time doorgebracht als een familie, de kinderen zijn altijd zo veel meer interactief, nieuwsgierig en bereid om te leren en we als ouders zijn veel minder afgeleid door het reilen en zeilen van alledag en hebben tijd om te genieten ze ten volle. Het is win overwinning.

engels-horizontale-banner