Touring door Australië. Sluit je aan bij Russ, van de TURAS team op avontuur in de Australische Outback.

Omdat ik in NSW, Australië was aangekomen met mijn Land Rover Defender die uit Europa was verscheept, was ik erg blij dat ik eindelijk de gelegenheid heb gehad om dit stoffige land te verkennen. Nadat ik het voertuig bij de douane had geruimd, begon ik meteen met het onderzoeken van een aantal inleidende initiële reisopties in wat waarschijnlijk een van de beste afgelegen reismogelijkheden ter wereld is. Omdat dit mijn eerste reis in Australië zou zijn met mijn Defender 90, was mijn belangrijkste doel: om in mijn eerste excursie zoveel verschillende omgevingen binnen een week op te nemen. Dus na veel lezen van boeken, tijdschriften en zoeken op internet besloot ik uiteindelijk naar Broken Hill te rijden en het Mungo National Park in te nemen.
Deze route zou ldeparting uit Sydney omvatten, een bezoek brengen aan Broken Hill in de Outback NSW en terugkeren via het wereldberoemde Mungo National Park over een totale afstand van net onder 3000Km

Mijn Australische maatje van Brisbane Brucey, die een goede bush-kok is en een nog betere gitarist, zou meespelen voor de spin. Als een jonge jongen die opgroeide en naar films als Mad Max (gefilmd in Broken Hill) keek, maakte deze reis voor mij een zeer opwindende foto.

Ik wilde deze reis met een beperkt budget doen, dus ik besloot mijn daktent mee te brengen om te besparen op verblijfskosten. Mijn daktent diende me goed in Australië met zijn snelle set-up en comfort van het schepsel in de ingebouwde queensize matras die veel ruimte biedt. Dus met de tent op het dak, stoelen, herstelapparatuur en brandstof vastgemaakt aan mijn nieuwe dakdrager, de ipod opgeladen, een 3kg van een been vol ham, (dat was de avond ervoor gewonnen door Bruce in een loterij in een pub) waren we klaar om te rocken en een beetje outback New South Wales te ervaren, ik kon niet wachten om de weg op te gaan.

Na het verlaten van Sydney was ons eerste kamp in Wellington, net 51KM van Dubbo, we vonden een rustige camping met uitzicht op het meer van Burrendong. We waren uitgehongerd na de dagen rijden.

Brucey was bereid om het grootste deel van de reis te koken omdat ik de aangewezen chauffeur was. Bruce leefde zeker zijn kant van de koop toe na het koken van een heerlijke maaltijd bestaande uit risotto met ham vergezeld van een versgebakken platte broodstruik. In de ochtend werden we begroet door blauwe luchten en een zeer nieuwsgierige Kangaroo. We besloten om het ontbijt over te slaan en te wachten om te eten toen we aankwamen in Dubbo.

Sinds ik Sydney verliet begon ik op te merken dat het onderstel van de Landrover in de buurt van de handsteun erg heet werd, dit zorgde ervoor dat ik enige zorgen maakte, dus besloot ik het voertuig naar de Landrover-dealers in Dubbo te brengen om een ​​professionele mening te krijgen.

We kwamen vroeg in de ochtend aan in Dubbo. Het zat vol met brandstof en algemene benodigdheden en na een stevig ontbijt was het voor de Landrover-dealers om te onderzoeken wat de hitte veroorzaakte in de buurt van de handrem. Nadat ik het probleem had besproken met een van de monteurs, kreeg ik te horen dat er iets uit de overdrachtszaak lekte en dit kan deels de oorzaak van het probleem zijn.

Ik vroeg de monteur of de Landy me naar Broken Hill zou brengen en terug naar Sydney, hij aarzelde om alles duidelijk te maken. Beslissingen nemen, moet ik het voertuig boeken om het probleem nader te onderzoeken en om Dubbo een paar dagen te laten rondhangen, of voeg ik wat vocht toe en neem ik een kans en ga door?

Onder normale omstandigheden had ik de kans niet genomen, maar nadat ik onze opties met Brucey had besproken, besloten we om door te gaan met de reis aangezien de tijd niet aan onze kant lag. Ik was een beetje bezorgd omdat we nog een redelijke afstand te gaan hadden en ik hoopte dat ze zonder drama's terug zou keren naar Sydney.

Bij het verlaten van Dubbo vervolgde onze reis door de westelijke hellingen van NSW langs 'Nyngan en vervolgens de Barrier Highway door naar Cobar (132km), Wilcannia (+ 250km) en ten slotte Broken Hill (+ 196km), een totale afstand van 1167 bedekt sinds het vertrek Sydney. Toen we dichter bij Broken Hill kwamen, keek ik er erg naar uit om de outback voor de eerste keer te zien. Het is verbazingwekkend hoe het landschap en de bodemformaties veranderden naarmate we verder reden en hoe dichter we bij de outback kwamen. Het laatste stukje weg naar Broken Hill is lang en er is niet veel verkeer, behalve de vreemde wegtrein.

Na een lange dag rijden kwamen we eindelijk aan in Broken Hill, de rand van de Outback in NSW, we waren nu ook in een andere tijdzone dus vergeet niet om je horloges aan te passen aan Zuid-Australische tijd met 30 minuten in het verschil. Van Sydney waren we nu 1 / 5 van de afstand naar de westkust van Australië.
In de loop der jaren is Broken Hill uitgegroeid van het iconische outback-mijnstadje tot het culturele centrum van Outback NSW. Het is ook interessant om op te merken dat de stad meer vrachtwagens en verkeerslichten ondergronds heeft dan op het oppervlak.

Voordat we naar het VVV-kantoor gingen, reden we naar de top van de enorme heuvel die uitkijkt over de stad. We gingen naar het mijnmuseum voor een snelle kop koffie in het Broken Earth Café. Dit is een geweldige plek om je te oriënteren in de stad en Vergeet niet om een ​​fotomoment te krijgen van het zitten op de grote stoel naast het museum en het café, de kinderen zullen hier dol op zijn.

We besloten om te kamperen in Silverton, dus nadat we wat folders hadden opgehaald bij het VVV-kantoor was het weg naar Silverton, 30km later kwamen we aan in dit schilderachtige buitendorp, we gingen toen rechtstreeks naar het beroemde Silverton Hotel voor een verfrissend drankje voordat we ons kamp opsloegen voor de nacht. Ik moet zeggen dat dit een van de coolste pubs was sinds mijn aankomst in Australië. Silverton is door de jaren heen een bekende film- en televisielocatie geworden met films zoals Mad Max II, Mission Impossible 2, Priscilla, A Town Like Alice en vele anderen filmden daar vlakbij.

De pub in Silverton is een geweldige plek voor een drankje of een lichte verfrissing met een grote collectie foto's op de muren van films die in het gebied zijn gefilmd. De barman was erg vriendelijk en gaf ons veel achtergrondinformatie over de pub en enige inzichtelijke lokale kennis.

Dit was een geweldige ervaring voor mij, als een jonge jongen die me herinnerde dat ik Mad Max in de bioscoop ging zien, was ik nu behoorlijk gepuft om door hetzelfde gebied te rijden terwijl ik het rode stof in mijn vertrouwde Landrover op holde.

Na het bekijken van alle memorabilia en de modelvoertuigen uit de Mad Max-film die buiten de pub stonden, gingen we naar Mundi Mundi-uitkijkpunt (5 km voorbij Silverton); dit is een geweldige plek om de zonsondergang te bekijken.

Onze bushcamping lag net op de weg bij Silverton. Wederom was het mijn taak om de daktent uit te trekken en onze make-shift-keuken in te richten, die een handige tafel en gootsteen bevat die aan de zijkant van de Landrover wordt bevestigd, en natuurlijk om het vuur aan te zetten. Met het vuur beginnen te knetteren het was tijd om alle ingrediënten voor de stoofpot in de kampoven te doen en het geknede deeg voor de demper opzij te zetten om op te staan. Na het eten zaten we achter het kampvuur aan het luisteren naar de vogels die in hun laatste waanzin gingen terwijl de zon onderging.

Die avond hadden we ook een nieuwsgierige vos die zich heel zelfverzekerd in ons kamp waagde om te zien wat er aan de hand was. Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat al het voedsel enz. Wordt weggepakt en de dieren niet worden gevoerd, hij ging uiteindelijk de bush in na een beetje overhalen. Dit was mijn eerste kennismaking met de Australische Outback en ik keek er erg naar uit om te gaan verder een veld in mijn Land Rover Defender en het verkennen van dit afgelegen en oude land.

Touring door Australië

De geschiedenis en oorsprong van Overlanding

Globetrotters- The Bell Family a2a Expedition

Weg met Camping naar de Barrington Tops gegaan DRIFTA