Muutama päivä ennen suurta matkaa, jonka teimme äskettäin, huomasimme Land Rover 90:n alla ajotiellä polttoainelätäkön. Nyt jokainen, joka omistaa Land Rover Defenderin tai uskaltaa sanoa minkä tahansa Land Roverin, on hyvin tottunut nesteet ilmestyvät ylpeytesi ja ilosi alla.

Emme olleet varmoja, mistä polttoaine oli peräisin, mutta ongelma oli selvitettävä, koska 20-vuotiaan Defenderin olisi suoritettava 3000 km edestakainen matka vain parissa päivässä. Lisätutkimuksen jälkeen ja kysyttyämme neuvoja Land Rover Gurultamme Martinilta huomasimme, että ongelma oli polttoaineen paineensäätimessä. Tämä ei ole epätavallista, vaan se voi olla melko yleistä TD5 Defendersissä. Pohjimmiltaan kuluu repeämä ja vanhenevat tiivisteet voivat normaalisti aiheuttaa ongelman. Viallinen polttoaineen paineensäädin voi aiheuttaa useamman kuin yhden ongelman, jos sitä ei korjata, mukaan lukien vuodot ja polttoaineen paineen menetys, mutta se voi myös vaikuttaa suorituskykyyn.

Hassua kyllä, pari kuukautta sitten ajoneuvosta oli menettämässä tehoa, emmekä saaneet selville, mikä vika oli, koska vianmäärityskoneeseen ei tullut mitään, saattoiko se johtua polttoaineen paineensäätimestä, se luultavasti oli. Muita ongelmia voivat olla myös epätasainen käynti tyhjäkäynnillä, sytytyshäiriöt ja jumiutuminen. Pohjimmiltaan ongelmia syntyy, kun suuttimia ei syötetä oikein, toisin sanoen polttoainesuutin ruiskuttaa polttoainetta korkealla paineella polttokammioon ja tämä on olennaista moottorin terveen toiminnan kannalta.

Td5 polttoaineen jakelujärjestelmä

Joidenkin pulttien irrottaminen voi olla hankalaa.

Bearmachin polttoainepumppu

 

Polttoainejärjestelmä koostuu enimmäkseen polttoainesäiliöstä, polttoainesuodattimesta, pinnankorkeusanturiyksiköstä, pumpusta, polttoaineen ruiskutuspumpusta, paineensäätimestä, suuttimista ja niihin liittyvistä komponenteista. TD5-moottorissa ei ole polttoaineen ruiskutuspumppua. Sen sijaan säiliöön asennetun pumpun polttoaine syötetään suuttimiin sylinterinkannen kanavien kautta, missä se puristetaan erittäin korkeaan paineeseen. TD5-malleissa ei ole kaasukaapelia, vaan asentotunnistin on kiinnitetty kaasupolkimeen.

Uuden polttoaineen paineensäätimen vaihtaminen voi olla hankala työ, joten sinun tulee varata aikaa, kun teet sen ensimmäistä kertaa, ja katso neuvoja ajoneuvosi ohjekirjasta. Polttoainejärjestelmä koostuu enimmäkseen polttoainesäiliöstä, polttoainesuodattimesta, pinnankorkeusanturiyksiköstä, pumpusta, polttoaineen ruiskutuspumpusta, paineensäätimestä, suuttimista ja niihin liittyvistä komponenteista.