Mikä Land Rover Clubeissa ympäri maailmaa tekee niistä niin tervetulleita ja uskomattoman hyvin järjestäytyneitä? Ensimmäinen klubi, johon liityin, oli Sydneyssä, Australiassa, ja minut hämmästytti se, kuinka hyvin seura oli rakennettu. Aluksi tavattuani joitakin jäseniä tunsin itseni automaattisesti erittäin tervetulleeksi, ja ei kestänyt kauan, kun sain runsaasti asiantuntemusta nelipyöräilusta Australiassa, matkaa edeltäneestä valmistautumisesta ja mahdollisista vaaroista, joita voi aiheutua matkalle lähtemisestä syrjäisiin paikkoihin Australiassa. Outback. Sydney Land Rover Owners Clubin jäsenten ansiosta opin paljon ja koin mahtavia matkoja luottavaisin mielin. Toisella puolella maapalloa tapasin äskettäin Wolfgang Stadie Deutscher Land Rover Clubista, joka osallistui äskettäin Abenteuer & Allrad näyttely Saksassa. Aivan kuten Australian Land Rover Owners Club, nämä kaverit tarkoittivat bisnestä. Wolfgang ja minä saimme tilaisuuden jutella heidän mahtavasta seurastaan ​​ja syventää heidän tekemistään ja minne he menevät seikkailuillaan.

Sydneyssä sijaitsevan Land Rover Owners Clubin tapaan Deutscher Land Rover Club on ollut olemassa jo jonkin aikaa. ''Olemme vuonna 1975 perustettu itsenäinen klubi, joka keskittyy ulkotapahtumiin/ offroad-aktiviteetteihin/ ja tietysti Land Roverseihin. Kansallisessa Deutscher Land Rover Clubissa on noin 1,200 XNUMX jäsentä, ja se järjestetään alueellisesti ja tapaa toisiaan säännöllisesti omilla alueillaan ja kansallisissa tapahtumissaan. Klubilla on myös oma ja erittäin vaikuttava aikakauslehti, joka ilmestyy kahdesti vuodessa, nimeltään "ROVERBLATT". Wolfgang kertoi minulle, että he painavat suositun lehden jäsenilleen, ja sitä jaetaan valtakunnallisesti. Klubilla on myös erittäin suosittu Internet-foorumi ja -sivusto. Nämä online-foorumit ovat loistava tapa klubin jäsenille vaihtaa tietoja, kokemuksiaan ja neuvoja.

Wolfgang korosti, että klubin keskeinen tavoite on rakentaa suhteita muihin seuroihin kaikkialla Euroopassa ja ympäri maailmaa, ''Otamme aina tervetulleeksi osallistujat ulkomailta osallistumaan DLRC-tapahtumiin'' sanoi Wolfgang, tekemällä näin olemme rakentaneet pitkäaikaisia ​​suhteita samanhenkisten ihmisten kanssa. ''Ilman
epäilemättä suurimmalla osalla tapahtumistamme on sosiaalinen puoli, joka sisältää nuotiot, barbecue ja illalliset esimerkiksi, mutta kyse ei ole vain syömisestä ja juomisesta, rakastamme olla aktiivisia ajoneuvojemme kanssa, järjestämällä koulutusohjelmia ja kilpailuja jäsenillemme ja tietysti pakatakseen ja lähtevän seikkailuun.

Yksi näistä matkoista sisälsi klubimatkan Espanjan Land Rover Clubiin (CLRTTE) Riojassa Espanjassa. Yksi Manner-Euroopan hienoista asioista on mahdollisuus vierailla maissa ja kokea kulttuureja ilman, että sinun tarvitsee nousta lautalle tai lentokoneeseen.

Wolfgang muistelee, että Rioja on mahtava kohde, se on espanjalainen maakunta, joka sijaitsee Pohjois-Espanjassa ja Logroño on pääkaupunki. Maakunta tunnetaan samannimisestä punaviinistä. Siellä on yli 100 viinitilaa, joista osa on maailmankuuluja, kuten Marques de Riscal.. Maakuntaa ympäröi maantieteellisesti 2 pitkää vuoristoa pohjoisessa ja etelässä, mikä johtaa poikkeukselliseen mikroilmastoon ja tarjoaa vierailijoille upeat näkymät. Heidän matkansa oli kahden viikon edestakainen matka, joka alkoi Baskimaasta. Covid-19-säännösten vuoksi ilmoittautumisia oli rajoitetusti ja ne on varattu vain seuran jäsenille.
He osallistuivat espanjalaisten ystäviensä järjestämään mahtavaan tapahtumaan. Tapahtuma pidettiin Club Nauticossa El Rasillo de Los Camerosissa. Se on pieni, upeasti kunnostettu vuoristokylä, joka sijaitsee aivan järven rannalla. Kylässä ravintolan viereen pystytettiin iso teltta, jossa ruokailut ja muut tapahtumat järjestettiin. Teltan eteen pystytettiin pieni mutta haastava off-road-rata. Koko kokous oli erittäin hyvin järjestetty.

Tapahtumaan osallistui yhteensä 85 ajoneuvoa ja 200 harrastajaa. Määrä rajoitettiin 200 henkilöön Riojan tiukkojen Covid-19-sääntöjen vuoksi. Seura oli järjestänyt kolme off-road-reittiä, mutta pituuden vuoksi niitä oli mahdotonta tehdä yhdessä päivässä. Lauantaiaamuna hemmotteli meitä kaunis leuto Baskimaan sää, mutta olimme myös hieman "yllättynyt" 2 asteen yölämpötilasta", Wolfgang muistelee. Palomaljaa ei valitettavasti saanut käyttää metsäpalovaaran vuoksi. Wolfgang kertoo joitain matkan yksityiskohtia ”Ajoimme jäljet ​​eivät olleet teknisesti vaativia, sillä 80 % niistä johti sorateiden yli. Meillä oli mahtava aika käsitellä joitain kappaleita espanjalaisten ystäviemme kanssa. Maastoajo on kielletty koko Riojan alueella, koska maa on joko yksityisomistuksessa tai se on julistettu luonnonsuojelualueeksi. Tämä tarkoittaa, että et voi liikkua yksin niin vapaasti kuin Pyreneillä tai Länsi-Alpeilla. Espanjalainen Land Rover Club sai virallisesti luvat kylän paikalliselta pormestarilta. Radat valvotaan sen varmistamiseksi, ettei sääntöjä käytetä laittomasti, itse asiassa vihreä Communidad La Riojan puolustaja pysäytti meidät ja kysyi ystävällisesti, mitä me siellä teemme. Selitettyämme, että meillä oli lupa, ja ystävällisen keskustelun Saksan-matkastamme, jatkoimme seikkailuamme. Kuljimme Riojaa ympäröivien vuorijonojen läpi ja saimme mahdollisuuden nauttia tämän alueen upeista maisemista.”

 

Lauantain illan ohjelma koostui kaikkien osallistujien yhteisestä illallisesta isossa teltassa, jonka jälkeen arpattiin sponsoreiden erilaisia ​​välineitä – T-paidista aidoon Pata Negra -kinkkuun vinssiin, kaikkea oli tarjolla. Roader voisi toivoa. Kulinaarinen kohokohta oli gallicialaisten jäsenten valmistama ”Quemada” – ”Feuerzangenbouwlea” muistuttava vahva alkoholijuoma, jossa on hedelmiä, kahvipapuja ja korkea-alkoholista Orujoa, espanjalaista grappa-versiota. Paikalliset sanovat, että sillä voidaan ajaa pois pahoja henkiä ja muodostaa kommunikaatiota edesmenneiden esi-isiensä kanssa – "En onnistunut illalla kummassakaan, mutta kyllä ​​se lämmittää sisältä todella mukavasti", sanoi Wolfgang Last, mutta ei Ainakin ystävyyden merkkinä Saksan Land Rover Clubin lippu esitettiin espanjalaisen klubin presidentille. Tämä sai salin räjähtämään hurraamaan ja aplodit seisoivat, mikä oli mahtavaa.

Deutscher Land Rover Club tietysti julkaisi virallisen paluukutsun vuosikokoukseensa kesäkuussa 2022, johon osa osallistujista vastasi heti seuraavana päivänä, pyysi lisätietoja ja vakuutti vierailustaan. Wolfgang muistelee fantastista matkaa ja odottaa innolla espanjalaistensa toivottamista Saksaan.