Äskettäisen viikonlopun kalastusretken jälkeen rannalla, jolla olen usein käynyt vuosien varrella, päädyin juuttumaan melko pahasti. Olen käynyt tällä rannalla useita kertoja viime vuosien aikana, ja tämä oli ensimmäinen kerta, kun jouduin tilanteeseen, joka olisi voinut olla katastrofi.

Laskettuani rengaspaineet alas ennen rannalle lähtöä päätin valita hieman toisenlaisen reitin, joka oli lähempänä vuorovesilinjaa. Vuorovesi oli tulossa ja minun piti päästä korkeammalle tasolle ennen kuin luontoäiti näytti minulle, kuka oli pomo. Minulla oli mukanani peruspalautusvälineet, jotka sisälsivät hihnan, kaksi ARB Tred Pro -palautustelineet ja lapio. Kiinnityshihna on hengenpelastaja tällaisessa tilanteessa, mutta kun sinulla ei ole ketään, joka vetää sinut ulos hyvin, se on melko hyödytöntä. Tred-ammattilaiset auttoivat minua kuitenkin saamaan ajoneuvon vuorovesiviivan yläpuolelle muutaman tunnin kuluttua. edistymisestä hyvin hitaasti. Joka tapauksessa lyhyesti sanottuna, tämä olisi voinut olla katastrofi, ja kokemus vain kiinnitti huomioni uudelleen siihen, kuinka tärkeää on valmistautua rannoille. Tässä siis pari vinkkiä.

1. Rengaspaineet

Ensinnäkin, ennen kuin lähdet rannalle, varmista, että alennat rengaspaineita, kyllä ​​se on vähän vaivalloista, mutta tulet hämmästymään sen tuomasta erosta. Lisäämällä ajoneuvosi jalanjälkeä voit edistyä paljon paremmin parantamalla pitoa hiekalla ajettaessa. Jos jäät jumiin, sinulla on myös paljon paremmat mahdollisuudet päästä ulos alhaisemmilla rengaspaineilla. Kuinka paljon sinun pitäisi myös vähentää rengaspaineita? sinun on arvioitava tilanne sen mukaan, kuinka jumissa olet hiekkaan, ole aina tietoinen, kun olet liian matalalla, saatat olla vaarassa, että sinulla ei ole tarpeeksi painetta pitämään vanteen pyörässä ja sen seurauksena helmi voi ponnahtaa irti pyörästä. pyörä.

2. Käytä lapiota

Puhdista hiekka ajoneuvosi alta
Käytä aina lapiota puhdistaaksesi hiekka ajoneuvosi alta ja renkaiden edestä ennen kuin yrität poistua. Viimeinen asia, jonka kanssa sinun on taisteltava, on se, että alustasi juuttuu hiekkaan ja aiheuttaa tarpeetonta vetoa. On tarpeeksi paha olla jumissa ilman, että sinun täytyy vetää hiekkakuormaa mukanasi yrittäessäsi päästä ulos. Kiihdytä hitaasti, kunnes tartut teloihin ja lisää kiihtyvyyttä tarvittaessa.

3. Palautusreitit

Ihannetapauksessa sinulla pitäisi olla pääsy neljälle radalle, varsinkin jos matkustat yksin, yksi jokaista rengasta kohden auttaa estämään muiden renkaiden pyörimisen ja pahentamasta huonoa tilannetta. Käyttämämme kappaleet ovat ARB Tred Pros. Tässä tilanteessa, jos minulla olisi ollut enemmän kuin kaksi telaa, se olisi helpottanut huomattavasti ulospääsyä, kaikki eivät halua kantaa neljää telaa, mutta sillä on valtava ero, kun se on saatavilla.

4. Kiihtyvyys

Kun telat ovat paikoillaan ja olet poistanut hiekan ajoneuvosi alta, älä kiihdytä liian voimakkaasti, sillä se voi sylkeä telat ulos, saada pyöräsi pyörimään hiekassa ja pahentaa tilannetta. Älä myöskään anna pyörien pyöriä liikaa teloillasi, sillä voit vahingoittaa telojesi hampaita. Liikkeessä on kiihdytettävä, älä pelkää antaa poljinta reilusti, vauhti on ystäväsi hiekalla ajettaessa, et halua juuttua uudestaan ​​liian hitaasti ajaessa.

Pehmeät kahleet ovat aina hyödyllisiä 4WD:n takaosassa. Euro4x4parts luettelossa on laaja valikoima pehmeitä kahleita, joiden murtokuorma vaihtelee 5000–26,000 XNUMX kg

5. kärsivällisyys

Varaa aikaa, on aina parasta arvioida tilanne, äläkä leikkaa kulmia raivattaessa hiekkaa ajoneuvosi alta. Tietenkin, jos vuorovesi on tulossa, aika ei tietenkään ole puolellasi, mutta ole tietoinen siitä, että jos et anna itsellesi parasta mahdollisuutta päästä ulos, saatat päätyä pahasti jumissa, ja olemme kaikki nähneet mitä voi tapahtua.

1.TYHJENNÄ RENKAAT
2.KANNA LEVIOTA
3.PALAUTUSJÄLJÄT
4. MOMENTUM
5. KÄSIVALTAISUUS

MUD MAASTOT VS All TERRAIN

No, vastaus tähän on, että se todella riippuu siitä, kenen kanssa puhut…. Totuus on, että meillä on ollut enemmän ongelmia jumittumiseen mutaisissa maastoissa kuin kaikissa maastoissa. Ilmeisesti sama pätee sekä muta- että maastorenkaisiin rannalla ajettaessa, tuulettaminen on avainasemassa, koska se lisää jalanjälkeäsi. Jotkut asiantuntijat kertovat sinulle, että mutamaaston aggressiivisemmat kuviot pitävät hiekkaa paremmin, mutta haittapuolena ne voivat myös luoda voimakkaan vastuksen, mikä vaikeuttaa asioita. Jos ajoneuvossasi on paljon hevosvoimia, on sanottu, että mutainen maasto toimii paremmin hiekassa, kun taas vähemmän tehokas ajoneuvo, kuten maastoauto, olisi parempi kaikissa maastoissa. Tuomaristo on poissa....