Usko tai älä, pizzoilla on pitkä historia, pizzamaisia ​​leivonnaisia ​​suolaisilla täytteillä on ollut muinaisista ajoista lähtien Kreikassa ja muinaisessa Italiassa. Mutta moderni pizza syntyi Lounais -Italiassa Napolissa 18 -luvun lopulla.

Näiden suolaisilla täytteillä varustettujen leivonnaisten tärkein kehitys oli tomaattien erityinen käyttö täytteenä, ja tomaattipohja lisättiin näihin levyihin, pizza syntyi. Italian valtionarkiston mukaan Napolissa oli jo vuonna 1807 54 pizzeriaa ja tuon vuosisadan loppuun mennessä niitä oli yli 120.
Pizzat ovat kehittyneet paljon sen jälkeen, ja niistä on tullut erittäin suosittuja ympäri maailmaa, ja niissä on erilaisia ​​täytteitä, jotka johtavat monenlaisiin makuelämyksiin, alkaen Hawaiian Pizzasta (ananas ja kinkku, keksitty Kanadassa vuonna 1962). "Chicago Pizzalle" uusi "syvä ruokalaji" -tyylinen pizza, joka kehitettiin Chicagossa 1940-luvulla.

Useimmat ihmiset voivat olla samaa mieltä siitä, että pizzat ovat herkullisia. Mutta on yksi asia .. pizzat ovat "herkullisia", mutta ne ovat vieläkin parempia, kun ne on keitetty oikeassa pizzauunissa (ja maistuvat vielä paremmalta, kun niitä nautitaan ulkona).

Pizzauunit

- puu- ja kiviuunit ovat luonnollisesti olleet olemassa muinaisista ajoista lähtien. Riippuen siitä, kuinka paljon pizzaa aiot valmistaa, on tarpeisiisi sopiva uuni

Kupolityylisessä pizzauunissa on paras lämmitystehokkuus tasaisesti heijastuneen sisäisen lämmön saavuttamiseksi ja se luo tehokkaamman sisäisen kuuman ilman virtauksen, jolloin kuumaan uuniin tulee hyvin vähän kylmiä pisteitä. Vaikka käytetään myös muita uunityyppejä, kuten neliö- tai suorakulmaisia ​​uuneja tai neliömäisiä tai suorakulmaisia ​​uunia, joissa on kaarevat katot.

Lisäsimme äskettäin kupumaisen pizzauunin TURAS Petromax Kitchen, joka on rakennettu teräsbetonialustan päälle, modulaariset kaarevat tiilet yhdistettiin luomaan vaikuttava kupumainen uuni, jossa on savuhormi ja savupiippu, joka sitten päällystettiin sementillä sekoitettuna vermikuliittiin (luonnollinen eristävä mineraali). parin viime kuukauden aikana, ja aiomme jatkaa sen testaamista lähitulevaisuudessa (yum). Toinen pizza -uunin etu on nopeus ja mukavuus. Tavallisessa uunissa pizzan paistaminen voi kestää 8–15 minuuttia, mutta oikeassa pizzauunissa pizza kypsyy vain 1-2 minuutissa (puulämmitteiset pizzauunit voivat saavuttaa jopa 370 ° C: n lämpötilan).

Puu

Oikein kuivunut puu palaa melkein aina kuumemmin kuin puu, jossa on vielä kosteutta, lähinnä siksi, että suuri osa lämpöenergiasta käytetään jäljelle jääneen veden haihduttamiseen. kerrotaan, että puu on leikattava keväällä ja ladattava sitten suojattuun alueeseen enintään 12 kuukaudeksi, ja joidenkin metsien, kuten tammen, kuivuminen kestää jopa 24 kuukautta. on tärkeää huomata, että yleensä puu palaa tehokkaimmin kun kosteuspitoisuus on 20% tai vähemmän. Kostea puu palaa viileässä lämpötilassa, mikä johtaa epätäydelliseen palamiseen ja tuottaa enemmän savua, joka ei ole terveellistä tai nautittavaa. käytä uunissa kovaa puuta eikä pehmeää puuta. Lehtipuut lämmittävät uunisi ja saavat parhaat tulokset… ..Hyvää ruoanlaittoa