Nokian Renkaiden tarina alkoi renkaista, joita käytettiin ympäri vuoden. Vastatakseen Suomen kovan talven haasteisiin Nokian Renkaat keksi maailman ensimmäisen talvirenkaan vuonna 1934. Niistä ajoista lähtien turvallisuus on ollut yhtiön ensisijainen tavoite. Vuodenajasta riippumatta Nokian Renkaat haluaa varmistaa, että voit luottaa renkaidesi saatavuuteen kotiin olosuhteista riippumatta.

Nokian Renkaiden renkaita ei lähetetä teille ilman voimakasta testausta, koska Nokian Renkaiden tiimi tietää, että mikään tietokonesimulaatio ei voi täysin edustaa tosielämän ajotilanteita. Varmistamalla, että sen renkaat on valmistettu ja testattu jokaiseen tilanteeseen ja jokaiseen ajo -tilanteeseen, asiakkaiden ei tarvitse ja he voivat keskittyä nauttimaan kyydistä.

Yhtiö avasi äskettäin uuden huipputason Espanjan testauskeskuksen, joka mahdollistaa tulevien kesä-, kausi- ja talvirengaslegendojen testaamisen ympäri vuoden. 300 hehtaarin alueella keskitytään kesä- ja ympärivuotisiin renkaisiin ja suurnopeusluokkiin, mutta myös talvirenkaita testataan laitoksella niiden turvallisuuden varmistamiseksi kaikissa olosuhteissa. Sijainti Espanjassa mahdollistaa kesä-, kausi- ja talvirenkaiden testaamisen ympäri vuoden. 300 hehtaarin alueella on useita testiratoja kuiva- ja märätestausta varten. Kaiken tämän testauksen ajatuksena on simuloida tilanteita, joita kuljettajat voivat kohdata teillä. Espanjan testikeskuksen monipuoliset radat ja modernit laitteet mahdollistavat Nokian Renkaiden tiimin testata renkaita märillä ja kuivilla pinnoilla, jotta rankkasade tai kova kuumuus eivät tuo kuljettajille yllätyksiä. Testauskeskuksen kruununjalokivi on kuitenkin 7 kilometriä pitkä suurnopeusrata, joka mahdollistaa testaamisen jopa 300 km/h nopeuksilla.

Vuonna 2021 valmistunut Espanjan testauskeskus on yrityksen kolmas testauslaitos. Se täydentää olemassa olevaa rengastestausverkostoa, joka koostuu 700 hehtaarin alueesta Ivalossa, Lapissa ja lähellä Suomen pääkonttoria Nokiassa. Kaikki nämä testikeskukset ovat investointeja yhteen yrityksen perusarvoista- maailman turvallisuuden parantamiseksi.

Ivalossa sijaitseva testikeskus tunnetaan myös nimellä "Valkoinen helvetti" ja tämä on laitos, jossa Nokian Renkaat testaa talvirenkaitaan tiukasti lumella, jäällä ja lumisateella. Kokeneet koeajurit asettavat renkaiden suorituskyvyn äärimmilleen tinkimättömissä testeissä löytääkseen parhaat renkaat hyvistä. Jos rengas toimii maailman vaativimmissa olosuhteissa, se on valmis tielle.

Talvirengasteknologian edelläkävijänä Nokian Renkaat käyttää yli puolet tuotekehitysmenoistaan ​​tuotetestaukseen. White Hell on ensisijainen testauspaikka.

Heti kehityksen alkuvaiheessa he testaavat uutta rengasta aidoissa ympäristöissä varmistaakseen virheettömän suorituskyvyn vaikeissa, vaativissa ja vaihtelevissa olosuhteissa. Aito testaus jäällä ja lumella on olennainen osa T & K -työtä, koska renkaan ominaisuuksia ei voida optimoida vain tietokonemallinnuksella, kertoo testauskeskuksen johtaja Matti Suuripää Nokian Renkaista.

Uuden renkaan kehittäminen on pitkä prosessi, joka kestää kahdesta neljään vuotta. Yksi merkittävä kokeilu on käytännön testaus, joka ohjaa T & K -ponnisteluja, kunnes vain parhaiten toimivat renkaat ovat jäljellä, räätälöityinä tiettyihin talviolosuhteisiin. Talvirenkaat tarvitsevat erilaisia ​​ominaisuuksia sen mukaan, käytetäänkö niitä pohjoisen jäisissä olosuhteissa vai lämpimämmässä Keski -Euroopan talvella.

Tinkimättömän testauksen ja pitorajojen rikkomisen tarkoituksena on luoda entistä parempia ja luotettavampia talvirenkaita. Renkaiden turvallisuuden takaaminen antaa kuljettajille mielenrauhan myös talviteillä. Jos rengas testataan maailman vaativimmissa olosuhteissa Ivalossa, se toimii hyvin kaikkialla, Suuripää lisää.

Nokian Renkaat simuloi Nokian testauskeskuksessa lähes kaikkia pohjoisten teiden ajotilanteita. Testaus suoritetaan Nokialla huhtikuusta marraskuuhun.

30 hehtaarin alueella sijaitsevaa testauskeskusta kehitetään jatkuvasti vastaamaan vaikeiden olosuhteiden haasteisiin ja tulevaisuuden vaatimuksiin.

Talvirenkaiden historia Nokian Renkaiden kanssa