Joten mikä on ristipartio? Wikipedian mukaan se on rakenteellinen osa, joka on poikki päärakenteesta. Autoteollisuudessa termi viittaa tyypillisesti komponenttiin, yleensä teräksestä, yleensä laatikkoon, joka on ruuvattu monokokkisen / yksirunkoisen moottoriajoneuvon alapuolelle polttomoottorin ja / tai voimansiirron tukemiseksi. Jotta minkä tahansa auton jousitus toimisi kuten pitäisi, asianmukainen käsittely ja korin paneelien pitäminen linjassa, rungon on oltava riittävän vahva kestämään siihen kohdistuvia kuormia. Se ei saa taipua, ja sen on oltava riittävän vääntövoima vastustamaan vääntymistä.

90 -luvulla olemme lakanneet alkuperäistä tehdaspoikkipalkkia viimeiset kuusi vuotta, joten saimme noin 15 vuotta alkuperäisestä, mikä ei todellakaan ole hienoa, mutta luulen, että 90 on viettänyt melkoisen osan elämästään ajaessaan ylös ja rannoilla, mutkaisilla reiteillä tekeminen tekee sitä, mitä varten se on rakennettu, joten kaikki nämä yhdistelmät ovat ottaneet veronsa takapäähän. Joten miksi niiden tiedetään heikentyvän puolustajissa, arvaamalla, että niiden suunnittelu helpottaa mudan, hiekan ja veden kerääntymistä, jossa on huono viemäröinti jne., Ja vuosien varrella se on resepti huononemiseen. Meidän 90 -luvulla oli tullut lavalle, että emme enää voineet korjata poikkipalkkia ja se ei vain ollut turvallista hinausta ja palautusta jne. Varten, joten oli aika korvata se Bearmach -tarjouksella. Menimme Bearmach -poikkipalkkiin, jossa on lyhyet jatkeet, koska muu runko oli onneksi melko hyvässä kunnossa.

Poikkipalkin vaihtaminen on melko suuri työ, ja sen pitäisi tehdä joku, joka tietää mitä tekee. Viimeinen asia, jonka haluat tehdä, on tehdä hitsausvirhe ja leikata runko väärään paikkaan. Ihannetapauksessa tarvitset pätevän hitsaajan, jolla on oikeat laitteet ja jolla on mieluiten kokemusta vastaavien töiden tekemisestä.

Joten mikä on prosessi?
Varmista ensin, että ajoneuvo on paikallaan ja käsijarru on kiinnitetty jne., Ja käytä aina suojavaatetusta ja suojalaseja, vaikka auttaisit vain työssä. polttoainesäiliön poistamiseksi. Ole myös valmis leikkaamaan pois joitakin vanhempia ruuveja. Kun polttoainesäiliö on poissa t, säilytä säiliö turvallisessa paikassa. Älä myöskään unohda irrottaa johdotusta. Merkitse erittäin huolellisesti, mihin aiot leikata runkoa, koska sinun on varmistettava, että uusi poikkipalkki sopii hyvin hitsaukseen, ne eivät venytä !!!! Tarkista kaksinkertainen tarkistus ja tarkista, älä paniikkia, mutta uuden Bearmach-poikkipalkin kielekkeet ovat päällekkäin tarpeeksi, jotta saat mielenrauhan.

Kun olet poistanut vanhan ristipalkkisi, tulet hämmästymään siitä, kuinka paljon paskaa ne kertyvät vuosien varrella, meidän olomme oli itse asiassa paljon huonompi kuin mitä odotimme. Bearmach -ristipalkit on suunniteltu sopimaan siististi paikoilleen, ja voit repiä reunoja hieman ulos, jos se on liian tiukka, mutta sen pitäisi olla kunnossa. Ota aikaa poikkipalkin kohdistamiseen, saatat joutua lyömään sen paikalleen saadaksesi sen oikein. Hitsaa tiukasti ja siinä kaikki !!!! Mikä ilo nähdä uusi takaosa. Saat lisätietoja Bearmach Crossmenbers -valikoimasta napsauttamalla tätä.

Katso Land Rover Buildin jakso 3 alta

Vinssipuskuri Land Rover Defenderille Bearmachilta

Gearbhärkä Kytkin ja vauhtipyörä - Bearmach - The TURAS Landrover-rakennus

LED-valojen päivitys Land Rover Defenderille Bearmachilta

Bearmach vie sinut sinne ja takaisin - osat, jotka sopivat Land Rover -ajoneuvoihin