Tämä on aarteenetsintä, mutta historiaa, ei kultaa varten "

Yhdysvaltojen halki kulkee yli 164,000 4 mailia moottoritietä - osa julkisen tieverkon XNUMX miljoonaa mailia. Tämä on upeaa, jos haluat ajaa mihin tahansa paikkaan, mutta se on pudottanut villin lännen alkuperäiset "tiet" tai reitit vain muuhun kuin tarinoihin, jotka ovat parhaiten kokeneita Hollywood-elokuvien kautta. Suurin osa poluista on kadonnut, umpeen kasvanut tai yksinkertaisesti haalistunut valtavilla, syrjäisillä mailla koko maassa.

Roger Mercier on mies @Scoutoverlandin takana Instagramissa, tilin, joka kannattaa tarkistaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita Pohjois-Amerikan alkuperäisistä Overlandereista. Kun sanomme 'alkuperäiset maanmaalaiset', tarkoitamme tienraivaajia, jotka matkustivat ympäri maata hevosella, vaunuilla tai jopa jalkaisin. Ei Landroversia, ei jeeppejä, edes Model-T-Fordeja - nämä olivat ihmisiä, jotka ylittivät Amerikan 1800-luvulla.

Rogerin kiinnostus alkoi muutama vuosikymmen sitten, kun hän matkusti liikematkalla Las Vegasiin, jossa hän piti oman Jeep Wranglerinsa viikonloppuna (joskus viikon pituisena) Nevadan, Idahon ja Montanan avoimilla mailla. Nämä ovat osavaltiot, joissa on valtavia määriä rajoittamatonta maata, joissa on täysin laillista kääntyä moottoritieltä ja ajaa likaa mihin tahansa suuntaan - yksityistä maata on yksinkertaisesti vain vähän päästäksesi tiesi. ”Nautin löytää ja tutkia vanhoja, hylättyjä rakennuksia - mietin niiden historiaa. Kun matkustat itse, pääset pysähtymään mihin haluat, milloin haluat ja todella näet paljon enemmän ”, Roger totesi haastattelumme aikana.

Kun hän löysi unohdettuja maamerkkejä, rakennuksia ja paikkoja, Roger alkoi tutkia, missä vanhat näyttämötiet ovat saattaneet sijaita, Pony Expressin kulkemat reitit sekä muut tunnetut reitit, kuten Oregon Trail ja California Trail. Hän käytti historiallisia Pony Express -karttoja yhdistettynä mihin tahansa muuhun tietoon, joka kartoitti polkuja vanhoista kaivoksista aavekaupunkeihin, jotka ovat pisteviivat länsimaiden ympärillä.

Roger kartoitti huomattavan määrän tietoa, joka on saatu vuosien tutkimuksista ja tutkimuksista, offroad-reitin Kanadasta Meksikoon - se on 4,500 mailia pääasiassa hiekkatietä (noin 73% reitistä). Hän päätti juhlia eläkkeelleen matkustamalla kaikki ennalta määritetyt segmentit yhdellä jatkuvalla matkalla. Tämän matkan tarkoituksena ei ollut vain ajaa hiekkatietä, vaan löytää ja seurata näiden hämmästyttävien reittien historiaa - yritystä elää alkuperäisten matkustajien kamppailut, vaikeudet ja saavutukset, vaikkakin Jeepillä pikemminkin kuin hevosen takaosa.
Roger on koonnut niin paljon tietoa tältä reitiltä, ​​niin monia upeita kuvia (joita hän on peilannut vanhoilla valokuvilla 'nyt vs sitten' vertailua varten), suosittelemme ehdottomasti tutustumaan hänen sivustoonsa www.overlandfrontier.com.

Pyysimme häntä jakamaan matkansa suosikkikohteet (meillä ei ole tarpeeksi tilaa kattamaan kaikkia 4,500 mailia…). Hänen ensimmäinen suosituksensa kaikille, jotka haluavat kokeilla tätä reittiä: Skyline-raitiovaunu ja Ghost Mine Idahossa. Rakennettu vuonna 1883, suuri osa raitiovaunusta ja sitä ympäröivistä myllyrakenteista on edelleen pystyssä. Bayhorsen kummituskaupunki istuu nearby, se on palkitseva paikka vierailla. Kaupunki on nyt suojattu ja avoin yleisölle.

Toinen suosikki? Owyhee-autiomaa - takaovi Black Rock Desertille, Kalifornian polulle, Applegate Trailille, Overland Mail Trailille ja Pony Expressille. Rogerin Instagram-syötteen Owyhee-autiomaassa historiallisten tietojen syvyys on uskomatonta. On tietoja alkuperäiskansojen heimoista, jotka asuivat alueella, heidän juoksunsa valkoisten miesten kanssa ja jotka käyttivät näitä reittejä, joka tapettiin poluilla ... tunteja ja tunteja lukemista.

Esitimme kysymyksen, jonka melkein kaikki kysyvät Rogerilta - saammeko kartan koko reitistä. Vastaus? Ei. Mutta kun hän selittää miksi, sillä on paljon järkeä.

Ensinnäkin monet historiallisista paikoista ja raunioista ovat nyt herkkiä, mikä tarkoittaa, että jos suuri määrä kävijöitä puskuttaisiin läpi, jotkut näistä pyhäinjäännöksistä voitaisiin tuhota.

Toinen syy on se, että tiedot ovat jo siellä, palapelin kokoamisen haaste on se, mikä tekee tästä 4,500 mailin reitistä niin palkitsevan, jos pystyt selvittämään sen. USGS-kartat tarjoavat yksityiskohtia alkuperäisistä Pony Express -reiteistä, ja joillakin reiteillä on jopa fyysiset merkinnät, jotka ovat pilkkuisia matkan varrella, varmistaakseen, että maanpäälliset ovat oikealla tiellä. Rogerin verkkosivusto ja Instagram-syöte tarjoavat myös riittävästi tietoa kokeneille maanpäällisille, jotta reitti voidaan helposti löytää ja seurata.

Viimeisten yhdeksän vuoden aikana Roger Mercier on ollut etsinnässä; löytää melkein likaisen reitin ympäri Amerikkaa. Ei likaa lian vuoksi. Hän suunnitteli mielenkiintoisia ja kerrostettuja polkuja, jotka kulkevat Amerikan vanhan lännen sydämessä.

Tämä tuo meidät ensisijaiseen syyyn, jonka vuoksi hän ei halua tehdä asiasta liian helppoa: Jokainen, joka yrittää tätä reittiä, tarvitsee vakavaa kokemusta etäisissä, maastoajoissa. Reitin missä tahansa osassa matkustaja voi olla satojen mailien päässä mistä tahansa sivilisaatiosta tai avusta onnettomuuden tai hajoamisen sattuessa. Monilla näistä syrjäisistä alueista ei ole hinausautopalvelua, ei ambulanssia eikä vettä. Lisäksi pelkkä kartan seuraaminen ei auta kokematonta maamiehiä nauttimaan reitistä, koska osuudet voivat tulla mahdottomiksi kallion liukastumisen tai tulvien takia - jokaisella, joka yrittää tätä reittiä, täytyy olla mahdollisuus navigoida erämaassa, sitten löytää tiensä takaisin valitulle polulle riippumatta siitä, kuinka pitkälle odottamaton kiertotie vie heidät.

 

Plussapuolena on, että kokemusta voidaan hankkia ajan myötä, varsinkin jos joku haluaa ottaa jonkin verran maastossa ajotaitoja. 2 tai useamman ajoneuvon ryhmissä matkustaminen on suositeltavaa, ja jos suunnittelet verkon olevan muutaman päivän tai kauemmin, selvitä kuinka paljon vettä luulet tarvitsevasi, ja kerro sitten kymmenellä. Roger suosittelee, että milloin tahansa matkansaajana hänen reittiään seuranneessa ajoneuvossa tulisi olla vähintään kuukauden arvoinen ruoka ja vesi.

Jos suunnittelet matkalle Yhdysvaltoihin joskus pian, tarkista @helsinki Instagramissa tai käy Overlandfrontier.com …. Ainakin se innostaa sinua tutkimaan, löytämään upean reitin, tietämään sen historian ja nauttimaan 4 × 4: stä maastossa, johon se on suunniteltu.