Osana meidän TURAS Land Rover Build -projektissa vietimme melkoisen aikaa ajatella renkaita. Rengas on sekä tärkeä osa ajoneuvon rakennetta, joka voi parantaa ajoneuvon suorituskykyä ja kykyä monissa tilanteissa, että myös suuri osa ajoneuvon ulkonäköä. Tässä mielessä päätimme ajaa kahdella renkaalla tähän malliin, Cooper Discoverer STT Pros ja Nokian Renkaiden Rotiiva maastorenkaat.

Muta maasto vs. kaikki maastorenkaat, mitkä ovat erot?

Yleensä muta-maastorenkaat tarjoavat paremman pidon maastossa äärimmäisillä, syvillä mutoilla, likalla, kallioilla ja hiekalla täytetyissä maastoissa. Niillä on yleensä aggressiivisempi kulutuspinta ja pito maastossa. Monet mutarenkaat voivat toimia hyvin myös pinnoitetuilla teillä ja ovat laillisia käyttää teillä, mutta ne voivat olla meluisampia, vähemmän polttoainetehokkaita ja mahdollisesti tarjota vähemmän pitoa sileillä pinnoilla. Toisaalta kaikki maastorenkaat, kuten nimestä käy ilmi, on suunniteltu toimimaan monilla pinnoilla sen sijaan, että ne olisivat erikoistuneet muta-alueisiin.

Kaikki maastorenkaat tarjoavat enemmän pitoa ja vähemmän tärinää ja melua tienpinnoilla, ja ne ovat polttoainetehokkaampia teillä, mutta ne voivat myös toimia hyvin maastossa. Myös maastorenkailla on taipumus olla pidempi käyttöikä kuin mutarenkailla. Useimmat asiantuntijat, kun heiltä kysytään neuvoja siitä, minkä tyyppinen rengas on parempi, vastaavat yleensä toiseen kysymykseen. Missä teet suurimman osan ajamisestasi? Jos käytät 4WD: täsi pääasiassa teillä ja vain joskus löydät itsesi syvään mutaan, mene sitten kaikkiin maastoihin, toisaalta, jos vietät joka viikonloppu (tai joka päivä?) Tukkeutumalla syvälle mutalle maantiereillä, sitten mutaa maastot voivat tarjota paljon ylimääräistä pitoa äärimmäisissä olosuhteissa.

Rotiiva AT (maasto)

Rotiiva AT (All-Terrain) on kesärengas, joka toimii erinomaisesti asfaltilla, mutta sitä voidaan käyttää myös kevyessä maastoajossa, ja se on kestävä ja kestävä myös raskaammissa ajoneuvoissa. renkaassa on poikkeuksellisen kestävä ja puhkeamiskestävä ja sisältää erittäin vahvoja aramidikuituja. Samaa materiaalia hyödyntävät ilmailu- ja puolustusteollisuus. Aramidikuitu vahvistaa sivuseinän kumia kestämään ulkoisia iskuja ja painamista pyörän laippaa vasten. Lisäksi keskirivin tukijalat jäykistävät rengasta tiellä, jolloin rengas toimii sujuvammin ja sujuvammin.

Cooper Discoverer STT Muta Maasto

Cooper Discoverer STT Mud Terrain on Cooperin tähän mennessä tarjoama äärimmäisimpiä kausiluonteisia off-road-renkaita, jotka tarjoavat merkittävän suorituskyvyn maastoajossa uhraamatta tiellä pitoa. Discoverer STT PRO -mallissa on suuret, erityisesti suunnitellut kumipäällysteet sivuseinän olkapääalueella, mikä parantaa pitoa ja pitoa mutaisessa tai pehmeässä maastossa ja kalliota ryömivissä tilanteissa, joissa maksimaalinen pito on välttämätöntä: Suunta ja muotoilu näistä kiinnikkeistä edistää pitoa kaltevilla pinnoilla, mikä vähentää renkaan sivuliukastumisen mahdollisuutta. Epäsymmetriset kampasimpukat vaihtuvilla korvakkeilla ohjaavat mutaa mutakuppiin, jotta Discoverer STT PRO pääsee helposti läpi mutaisista maastoista: Nämä "kauhat" toimivat lapioina, jotka kaivavat tasaisesti renkaan pyöriessä: Kauha kauhalla Discoverer STT PRO kaivaa sisään ja vetää ajoneuvosi luottavaisin mielin vaikeimmissa tilanteissa, ja ne näyttävät myös melko mahtavilta Nakatanenga ANR Classic -vanteiden kanssa.

 

ANR-klassikot

Kun näimme ensimmäisen kerran Nakatanengan ANR-Classics-teräsrungot Abenteuer & Allrad näyttely Saksassa jonkin aikaa sitten, meidät kiinnosti heti, kuinka hienoja he näyttivät. Klassisen vanteen ja mustan vaihtoehdon yksinkertaisuus vain mielestämme saa Defendersin erottumaan, mutta ne eivät vain näytä mahtavilta, mutta ovat myös erittäin vahvoja kaikilla asiaankuuluvilla peukaloilla, mukaan lukien TUV-hyväksyntä. 8X16 sopii Land Rover Defenderiin mallit vuoteen 2016 saakka ja sopivat myös erilaisiin rengaskokoihin, mukaan lukien seuraavat: 245/70 R 16, 255/65 R 16, 255/70 R 16,255/85 R 16,265/70 R 16,265/75 R 16,275/70 R 16,285/75 R 16,295/75 R 16.

Lisätietoja ANR Classics napsauta tätä.