Rakennus on alkanut ja ensimmäinen työ, johon puututaan, on kytkin ja vauhtipyörä. On kulunut vain kaksi vuotta siitä, kun Land Roverille suoritettiin gearbhärätyöt, joihin sisältyi peruskorjaussarjan, uuden pää- ja vipuvarren viides vaihde, öljynsyöttörenkaat ja muutama muu kärki ja bob. Kun tätä työtä tehtiin, harkitsimme vauhtipyörän ja kytkimen vaihtamista, kun gearbhärää kunnostettiin, mutta tyhmästi ei, koska he näyttivät suhteellisen kunnolla yhdellä silmäyksellä, tai niin ajattelimme. Yksi oppi täältä on, että jos teet vaihteistotyötä, on suositeltavaa harkita kytkimen ja vauhtipyörän vaihtoa samanaikaisesti, kun olet tehnyt paljon työtä alavaunun poistamiseksi jne. Pitkällä aikavälillä se voi olla kallista ja aikaa vievää, kun joudut tekemään tämän työvoimavaltaisen työn kahdesti suhteellisen lyhyessä ajassa.

Kytkimen, vauhtipyörän vaihtaminen tai siirtokotelon / ge: n parissa työskentelyarbhärät ovat melko merkittäviä työpaikkoja ja edellyttävät hyvää tietämystä ennen puuttumista. Osana TURAS Land Rover rakentaa tämän oli jotain, jonka aiomme jättää ammattilaisille varmistaaksemme, että se tehtiin oikein. Ennen kuin pudotimme ajoneuvon työpajaan, huomasimme äänen, joka mielestämme oli kulunutta laakerin laakeria, ja päätimme, että meidän on tutkittava asiaa tarkemmin. Se oli vain kaksi vuotta sitten, kun muutimme joitain ge-laakereistaarbhärkä, joten oletimme, että kaikki oli ok siellä. Kytkimen ja vauhtipyörän poistamisen jälkeen lisätutkimuksissa huomasimme, että kytkin oli ehdottomasti vaihdettava, koska siinä oli ilmeisesti kulumista, mutta myös vauhtipyörällä oli huomattava välys, ja siksi kuulimme todennäköisesti outoja ääniä.

 

Vaihdoimme vanhan kytkimen, vapautus- / tapin laakerin ja vauhtipyörän Bearmach-kytkin- ja vauhtipyöräsarjaan (kaikki mukana), asensimme vakiosarjan, joka soveltuu Defenders- ja Discovery 2 TD5 -ajoneuvoihin R380 gearbhärkä. Kuten kaikki Bearmach-tuotteet, tämä on korkealaatuinen paketti, joka on hyvin hinnoiteltu ja jolla on myös kolmen vuoden takuu. Jos et ole varma tarvitsemastasi sarjasta, ota yhteyttä Bearmachiin verkossa tai soita heille, ja siellä tekninen tuki varmistaa, että saat oikean paketin ajoneuvollesi Kun olet asentanut kytkimen ja vauhtipyörän, kannattaa aina ottaa aikaa saat Slickshiftisi säädettyä oikein.

Ensimmäistä kertaa minun piti hankkia kytkin ja gearbhärkä tehty, kun asuin Australiassa. Tuolloin, kun tein valokuvakuvaa aikakauslehden artikkelille itärannikolla, olin juuri kahlannut suolaisen kanavan ja minulla alkoi sitten olla vaikeuksia saada Landy vaihteeksi, kun liikkuin rantaa pitkin. Päätin leiriytyä yöksi rannalla ja viedä Landy seuraavana päivänä lähimpään Land Rover -jälleenmyyjään. Ajettuani melkein 200 km, löysin sitten jälleenmyyjän ja pudotin Land Roverin luokitellakseni jälleenmyyjän autotallissa. Sain sitten lennon takaisin Sydneyyn, kun olin parin sadan kilometrin päässä kotoa. Lupasin palata kahden viikon kuluttua ja noutaa Land Roverin ja ajaa sen sitten takaisin Sydneyyn. Kaksi viikkoa oli kulunut ja menin takaisin hakemaan Landyä, maksettuani paljon rahaa töistä, sain avaimet ja aloin palata takaisin Sydneyyn. Maantiellä ollessani huomasin, että vaihdetanko tuntui löysältä eikä ollut yhtä luja verrattuna siihen, mikä se oli ennen kuin pudotin sen työn tekemiseen. Soitin jälleenmyyjille ja selitin, että kepin liike tuntui hyvin löysältä ja jotain ei ollut oikein. Oli perjantai-ilta, ja minun piti palata Sydneyyn ja kertoa heille, että aion viedä sen Sydneyn jälleenmyyjälle ja että jos jotain on menossa, he voivat selvittää kustannukset, he sopivat. Sydney Land Rover -jälleenmyyjän nuori mekaanikko katsoi nopeasti ja huomasi, että Slickshiftin jouset eivät olleet kunnolla kiinni, onneksi tämä oli tarpeeksi yksinkertainen työ lajiteltavaksi.

Liukas vaihto parantaa periaatteessa vaihteiden vaihtoa vähentämällä huolimattomuutta ja minimoimalla matkan sekä siistimät vaihdot, jotka antavat sujuvammat vaihteiden vaihdot.

Saatuani Landyn takaisin sen jälkeen, kun uusi kytkin ja vauhtipyörä oli asennettu tähän uudelleenrakentamiseen, menin koeajoon ja huomasin heti saman ongelman vaihdetangon löysyydellä, samanlainen kuin Australiassa kokenut. Ymmärsin heti, että pojat ovat unohtaneet kiinnittää jouset. Ei draamaa, minulla oli katse, sain työkaluja ja jouset kiinnitettiin ja mutterit säädettiin noin 20 minuutissa. Muutaman testiajon jälkeen säädin asetusta uudelleen, kunnes olin tyytyväinen vaihteenvaihtoon, ongelma ratkaistu.

Se on myös melko yksinkertainen tehtävä päivittää Slickshift uudella innovatiivisella muotoilulla, joka on yksinomaan Syncro Gearbhärät. Rakennettu 5-vaihteiselle Land Rover Defender LT77 / R380 ge: llearbhärät, Slickshift parantaa vaihteiden vaihtoa minimoimalla vaihdevivun liikkeen. Tämä luo nopean, tarkan ja huomattavasti sujuvamman vaihteenvaihdon. Sarja asennetaan nopeasti ja helposti Defenderin sisätiloista. Ei vaadi porausta tai erikoistyökaluja.

Liukas siirtymän säätäminen

Bearmach vie sinut sinne ja takaisin - osat, jotka sopivat Land Rover -ajoneuvoihin