Kun me kaikki istuimme pöydän ympärillä suunnitellessamme TURAS Viime vuonna Land Rover -rakenne oli yksi keskeisimmistä komponenteista, joka tuli aina esiin, jousitus, olimme päättäneet saada tämän oikeuden. Niille meistä, jotka rakastavat tätä elämäntapaa, meillä on usein enemmän vaihdetta kattoteltojen välillä markiisit, puskurit, vinssit jne., ja kaikki tämä on otettava huomioon, kun valitset jousituksen ajoneuvollesi. TURAS Land Rover 90 viettää paljon ajastaan ​​tiellä, joten mukavuus on tärkeää, mutta se viettää myös kohtuullisen osan ajasta syrjällä etsimällä täydellistä etäleirintäaluetta. Tarvitsimme jousituksen, joka tarjoaa tiellä mukavuutta, mutta pystyy myös käsittelemään kovaa maastoa tarvittaessa.

Ensimmäinen käyntisatamamme oli ottaa yhteyttä Nickiin ja Francoiseen euro4x4parts, kysyä neuvoa siitä, mitä he ehdottaisivat, olisi paras ratkaisu, joka sopisi tarpeisiimme. Kaverit olivat heti aluksella ja me olimme suoraan siihen, Francoise on niin lähellä maastossa toimivaa ammattikilpailijaa kuin voit get ja Nickillä on vuosien kokemus 4WD-teollisuudesta, joten olimme erittäin turvallisissa käsissä. Ne teistä, jotka lukevat lehteä, tietävät sen euro4x4parts ovat Euroopan asiantuntijoita 4WD-ajoneuvojen osien suhteen.

Ensimmäisten keskusteluidemme aikana Nick ja Francosie halusivat saada niin paljon tietoa siitä, mitä tekisimme ajoneuvolla. Yksi ensimmäisistä asioista, joita kysyimme Nickiltä ja Francoiselta, oli, kuinka korkealle voimme nostaa ajoneuvoa, ajattelimme aluksi ehkä 2 tuumaa, mutta keskusteltuamme tästä Nickin kanssa, tämä suljettiin pois. Nick ehdotti 5 cm: n nostoa, ja tämä johtui monista syistä, muun muassa siitä, ettei tarvinnut vaihtaa potkuriakseleita. Muut asiat otettiin huomioon, kuten nivelet, ja jos tarvitsimme kaksinkertaisen kardaani- tai laajakulmaisen potkurin edessä ja niin edelleen.

Lukuisten keskustelujen ja sähköpostiviestien jälkeen Nick ja Francoise selittivät, mitä kuljettaisimme esimerkiksi kattoteltta, markiisit, laatikkojärjestelmät ja mihin käytämme ajoneuvoa, he palasivat meille nopeasti suositellulla jousipaketilla
todella punkki kaikki laatikot. Päätimme mennä Australian King Springsin ja Tough Dog -vaahtokennoshokkien ensiluokkaiseen ja todistettuun yhdistelmään. Ottaen huomioon Land Roverin edessä olevan pysyvän ylimääräisen kuorman, jolla olisi uusi vinssipuskuri, Nick ehdotti raskaita URH1068 Kings-keloja. Hän suositteli myös Kingsin keskikäämiä URH1027 takaosaan, koska jälkimmäinen voi olla melko epämiellyttävä, ellei se ole täysin kuormitettu.

Nick ehdotti ajoneuvon takaosassa olevan ylimääräisen kuorman selviämistä varten pneumaattisen jousitussarjan eli American Airlift 1000: n lisäämisen, jonka avulla voimme säätää kuormituskykyä tarpeidemme mukaan.

Iskuja varten laittaisimme huippulaadukkaat Australian kovat koiranvaahtokennot, koska ne toimivat todella hyvin King Spring -kelojen kanssa. Vaahtokennon iskujen kauneus etenkin ajettaessa pitkiä matkoja uuvuttavilla radoilla on, että vaahtokennorakenne vähentää haalistumista, joka voi tapahtua tavallisten iskujen lämmetessä. UUTF1008 UTF1099

Joten mitä sokki haalistuu? Iskut haalistuvat, kun matkustat karkeilla pinnoilla ja iskun sisällä oleva öljy kuumenee. Männän liike alkaa sitten aiheuttaa kuplia öljyssä, mikä johtaa huonoon iskunvaimentimien hallintaan, joka tunnetaan myös nimellä iskun haalistuminen. Vaahtokenno, joka pysäyttää putkessa muodostuvat kuplat, mikä parantaa maastoajoa ja pitkäikäisyyttä. Tämän asennuksen loppuun saattamiseksi lisäämme Tough Dog 'palaa keskelle' -ohjauspellin, joka parantaa kokonaiskäyttöä, mikä auttaisi vähentämään Defender-mallin tavallinen epämääräinen tunnelma. UUT41

Sovittiin myös, että tavallinen Panhard-sauva olisi kunnossa tällä asetuksella, koska emme aio mennä suurelle nostolle. Nick korosti, että Defender voi olla hankala peto, kun on kyse selviytymisestä ohjauksen geometriasta hissin jälkeen, ja tämän vuoksi ehdotettiin, että säteen varsiin lisätään offset-Bearmachin poly holkit pyörän kulman korjaamiseksi. UKA1006

 

Viimeinen kosketus on korkealaatuisen Aviation-tyylisen joustavan letkusarjan lisääminen, tämä olisi enemmän mielenrauhaa varten. Kaiken kaikkiaan olemme erittäin tyytyväisiä tähän kokoonpanoon ja olemme ottaneet ajoneuvon muutamalle lyhyelle matkalle viime aikoina, se on todella Kuten ajaminen uudella ajoneuvolla, joka voi melkein mennä minnekään. Ensimmäinen reaktio on, kuinka luottavainen sinusta tuntuu ajaessasi syrjässä olevalta radalta ja tien päällä se hoitaa uskomattoman hyvin. Seuraavien viikkojen aikana käytämme sitä haastavammalla maastolla ja raportoimme siitä, miten päädyimme numeroon 19. Meillä ei ole myöskään vielä asennettu Airlift 1000: aa, mikä lisää ajoneuvoon aivan uuden ulottuvuuden, kun täynnä kattoteltta, markiiseja ja niin edelleen. Käsittelemme tätä myös numerossa 19.

Todella valtava kiitos Nickille ja Francoiseelle kaikista neuvoistasi tässä rakennuksen erittäin tärkeässä osassa, olemme erittäin tyytyväisiä siihen, miten se on käynyt ...

Tuotekohtaiset linkit

Kova koiran vaahtosolunvaimennin
http://www.euro4x4parts.com/parts/utf1008_shock_absorber_tough_dog_foam_cell_41_mm_FC41002.html
Kova koiran paluu keskimmäiseen ohjauspelliin
http://www.euro4x4parts.com/parts/utd1025_steering_damper_tough_dog_rtc_SS5009-P-S.html
Säde / tukivarsi - holkkisarja
http://m.euro4x4parts.com/parts/uka1006_radius_trailing_arm_axle_bush_kit_BSC-206PC.html
King-jousen jousitus
http://www.euro4x4parts.com/parts/urh1068_suspension_coil_spring_king_springs_KRFR-03HD.html